BİRİ GARANTİLEMİŞ ONDAN İSTİFA ETMİŞ!

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Ankara temaslarının sonuna geldi. Büyük ihtimalle haftaya vekil adayı olmak için istifa edecek yerine yardımcılarından birini koyacak. Kesin konuşuyorsunuz diyebilirsiniz. Çünkü o işi de ayarladı bilgisi kulağımıza geldi. Yani onun seçtiği bir isim il başkanı olacak. 

Listede birinci sırada yer alacağı çevresince dillendiriliyor. Ona yakın bir isimle konuştuk. “Kesinlikle birinci sıranın sözünü aldı. Bundan dönüş yok” diyor. 

TRABZON’DA O KÖYLERDE GERGİN BEKLEYİŞ VAR!

Trabzon’da gergin bir bekleyiş var. Bu bekleyiş Hayrat İlçesi’nde.. İki köyün içinden geçen derelere HES yatırımı onaylandı. ÇED toplantısı için Valilik köylülere çağrıda bulundu. Köylülerin bir kısmı istemiyoruz kampanyası başlattı.. 27 Aralık tarihinde köy muhtarlığında yapılacak toplantı öncesi güvenlik önlemi alınması düşünülüyor! HES istemeyen köylülerle konuştuk. Haberlobi’ye düşüncelerini anlattılar. Bu yatırımın köylerine zarar vereceğini düşünüyorlar. Dememiz o ki… O köy bizim köyümüzdür… Dinleyin.. Onlar istemiyorsa bir çivi bile çakmayın!

O DA ŞAŞIRDI VALLAHİ BİZDE ŞAŞIRDIK YAHU 

MHP Trabzon İl Başkanlığından vekil adayı olmak için istifa eden Bekir Sıtkı Tarım’ın yerine Ömer Ayar atandı! Koltuğa oturur oturmaz AK Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Valla o da bizde bu duruma ziyadesiyle şaşırdık.

Görev dağılımı yaptı mı bilmiyoruz henüz bir açılama yapmadı ama Başkan Ayar bir mesaj yayınladı.  

Başkanın ilk mesajının girişinde Devlet Bahçeli ve Bekir Sıtkı Tarım’a teşekkür var. 

Teşkilatlara verdiği mesaj ise şöyle: 
 “Geleceğe bakmamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele vermemiz, bilgiyi, aklı, siyaset ahlakının temel ilkelerini, hukuku, hukukun üstünlüğünü rehber alarak, Birlik olma iradesini, yani sevgiyi, saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkararak, sabır, cesaret ve kararlılık içinde, ama çok çalışarak, bugüne kadar yaptıklarımızı daha iyi yapmamız, böylece yaratacağımız sinerji ile Milliyetçi Hareket Partimizi Trabzon’da daha yüksek değer yaratan bir konuma getirmemiz gerekir.“

BAŞKAN EVET Mİ HAYIR MI? 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin Genel Başkan Meral Akşener’e yardımcısı Koray Aydın’ı şikayet ettiği iddiası kulislere bomba gibi düştü. İddianın sahibi yani söyleyeni İYİ Parti’den istifa eden meclis üyesi Davut Çakıroğlu idi. Çakıroğlu’na sorduk: hala iddiasının arkasında duruyor. İddiayı iki satır yazıyla cevaplayan Kuvvetli halen net birşey söylemedi. Başkan kalk de ki: Evet ettim ya da hayır etmedim. Lafı neden dolandırıyorsun! Çık söyle açıkla. Eğer böyle tavır almayı sürdürüyorsan diyeceğiz ki demekki Çakıroğlu doğru söylüyor. İYİ Partililer bizden çok merak ediyorlar. 2 gündür inan telefonlarımız susmadı! 

TRABZON’DA REKTÖRLER BU ANKETİN SONUÇLARINI MERAK EDİYOR  

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Trabzon Üniversitesi(TRÜ) personelleri arasında internet üzerinden anket düzenleniyor.

Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen Ankette personellere çalışma şartları, çalıştıkları yerde baskı şiddet görüp görmedikleri, mutlu olup olmadıkları gibi çarpıcı sorular soruluyor. 
İlgimizi çeken bu ankete şu ana kadar 400’den fazla personelin katılarak sorulara cevap verdiklerini belirten Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu,”Biz bir röntgen çekiyoruz. Meslektaşlarımızın verdikleri cevaplarla belkide hiç görmediğimiz ama mutsuzluk huzursuzluk veren sorunları idareyle paylaşmamızı sağlayacaktır. Daha verimli saha mutlu üniversiteler istiyoruz” dedi. Ankette şu ana kadar verilen en çarpıcı cevaplardan biri gelecek hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu oldu. Yüzde 60 civarında personelin kaygı duyduğu ortaya çıktı. 

Sendikanın açıklaması ve anket duyurusu şu şekilde: Sayın  KTÜ ve TRÜ çalışanı arkadaşlarımız bugün itibarı ile ankete katılan kişi sayısı 400'ü geçmiştir.  Sizden ricamız anketi doldurmayan arkadaşlarımızın, anketi cevaplamasıdır.

İlgi ve desteğiniz için Teşekkür Ederiz

İdari Personel Katılım Linki
https://forms.gle/4U14b5WFWwgsVF5Q8
Akademik Personel Katılım Linki
https://forms.gle/mshDCsx5MNJmFqg4A