KTÜLÜ AKADEMİSYENLER ŞÖYLE YORUMLADI;  YETER ANLADIK SENİ O REKTÖR YAPTI

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Trabzon’a geldi. Yine konferans için KTÜ’ye davet edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı’nın rektör adayı iken, kendisine lobisini kullanarak Şeref Malkoç büyük yardımları olduğu iddiası kulislerde halen daha dillendiriliyor. Haliyle bu dillendirilirken devamlı KTÜ2ye konferansa davet edilmesi, konuşmacı olması KTÜlü akademisyenler arasında konuşulmaya tartışılmaya başlandı!

Bazı akademisyenler, “Anladık yeter seni o rektör yaptı, vefa gösteriyorsun. Ama bu kadar da olmazki..” diyorlar.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” Konferansı, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu katıldı.
AK Parti yönetimindeki milli görüş çizgisinden gelenler, Saadet Partisi çizgisinden gelenler ve HAS Partili AK Partililer de katıldılar.

Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yaptığı ve ombudsmanlık kavramı, kapsamı, işleyiş süreci ve 2023 hedefleri ana başlıklarının ele alındığı programda, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bireysel başvurular arasında köprü vazifesi üstlenen, sorunların çözümü odaklı bir yaklaşım tarzı ile yargı sürecine başvurmaya gerek kalmadan sonuçlandıran ve kurumların iş yükünü azaltan Kamu Denetçiliği Kurumu ile ilgili tecrübelerini aktararak konu hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Akademik ve idari personelimiz ilen öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferans,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş’un hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

TRABZONSPOR KAZANDIKÇA TRABZON’UN YÜZÜ GÜLÜYOR

Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak olan Trabzonspor - Başakşehir karşılaşması için Trabzon’da müthiş bir hareketlilik var. Trabzonspor liderliğini sürdürdüğü haftalarda bu gelişme tabiki en çok turizme yaradı. Otellerde ciddi doluluk oranı arttı. Şampiyon olma ihtimali güçlü olmasından dolayı bu senede her maç artık güzel anılar biriktirmek, bu anlara şahit olmak isteyen Trabzonsporlular, akın akın Trabzon’a geliyorlar.
Başakşehir maçını da final maçı, şampiyonluğu ilan ettiği maç olarak görenlerde oldukça fazla. 
Şu ana kadar 37 bin bilet satışı yapıldı.
Forma satışları da patladı.
Trabzonspor hem sahada kazanırken hemde bütçesini güçlendiriyor.
Bu arada Belediyelerde her türlü olanaklarını maça sağlamaya başladılar. Trabzonsporlulara destek olmak için Trabzon Büyükşehir Belediyesi maç günü Akyazı’ya ücretsiz ulaşım sağlayacağını duyururken Maçka Belediyesi de halk otobüslerini maça gidenler için ücretsiz yaptı.
Ağır tonajlı araçlar da kent trafiğine maç günü giremeyecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kararı duyurdu.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NUN BERAT ALBAYRAK SÖZLERİ NEYDİ ? 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir tv programında eski Bakan Berat Albayrak’ı geri isteyeceklerini söyledi.
Nedenlerini ise şöyle açıkladı; “Biz bu bütçeyi fakirlik bütçesi olarak gördük. İstikrarsızlığa sebep olan fakirleşmeye sebep olan şey aslında bu dönem Cumhuriyet tarihinin lale dönemidir diye zikredilen bütçenin komisyondan genel kurula gelene kadar yarısını kaybetmemize sebep oldu. Bütçeyi şimdiki kurdan hesaplasınlar yarısı gitti. Bütçe 110 milyar dolara düştü. Komisyondan genel kurula gelene kadar yarısını kaybettiğimiz bir bütçenin hedeflerine neden inanalım ki biz.. Yarısını genel kuruldan daha onaylanmadan kaybetmiş bir bütçenin hedeflerine inanmamızı istiyorsunuz. Siz vaat ettiğiniz hiçbir şeyi başaramamışsınız, hiçbir hedefinizi tutturamamışsınız. Oluşturduğunuz bütçeden sapmışsınız bir de ek bütçe oluşturmuşsunuz! Şimdide millete diyorsunuz bize güvenin? Niye güvenelim size?
En öngörülü olan Berat beymiş.. “Allah sonumuzu hayretsin” derken başımıza gelecek olanları biliyor olması lazım. 
Ben şimdi bu dolardaki hareketliliği ekonomi üzerindeki yükünü görüyorum. Bu böyle ölüm deyip sıtmaya razı etmekse Berat beye nerdeyse razı olacak hale geldik! Bu doları 6-7 lirada tutacaksa geri gelsin. Yahut bu şöyle ‘beterin beteri var’ demiştik size inanmadınız, beterin beteri diye Berat beye razı edeceklerse biz razıyız. 
"Allah sonumuzu hayretsin!"

Bütün bunlar, Berat Bey'i bize kabul ettirme organizasyonu ise; dolar düşecek ve ekonomi de düzelecek ise, Berat Albayrak geri gelsin.

Başka türlüsünün akılla, mantıkla izahı yok!”

SERKAN KUL BAKIN O HAMLEYE NE DİYOR?

İYİ Parti kurucularından, radyo, tv yorumcusu Serkan Kul, siyasete bir süre CHP’de devam ettikten sonra tekrar yorumculuğa döndü. Akit Gazetesi’ne konuşan Kul, son yapılan ekonomik hamleyi şöyle yorumladı;
“Köpük kur artışları üzerinden hükümet zor duruma düşürülmeye çalışılıyordu. AK Parti attığı adımlarla piyasaya güven verdi. Hükümetin anaparayı koruma taahhüdü bir faiz olarak değerlendirilemez. Erdoğan her zamanki gibi kararlı ve realist politikalarla hareket etti. Bu adım, örtülü faiz değil, Türk Lirası’nın itibarını korumaktır”

BU GÖRÜŞME ÇOK MANA TAŞIYOR 

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı külliyede ziyaret etmesini yorumladı. Zorlu; “Bu görüşme  bir çok mana taşıyor olabilir. 
 Umarım geçmişte yaşanan hakem hataları tekrarlanmaz. Geçmişte Fener ve Başakşehir'in sn cumhurbaşkanını ziyaretleri bizim için pek hayırlı olmadı.
 Federasyon buradan mesaj almaz inşallah.”