HİÇ YADIRGAMADI RAHAT KARŞILADI
İYİ Parti Trabzon kurucu il Başkanı Hasan Saka’nın istifasının ardından tekrar partisine dönem için hamle yapması epey bir kulisleri salladı. Hem Saadet Partisi’nde hemde İYİ Parti’de konuşuldu. Bunları bir çok detayını sizlere burada aktardık. (İlgili haberi okumak için tıklayınız)

Tartışılan kısmı şuydu; Hasan Saka İYİ Parti’den istifa ettikten sonra Saadet Partisi’nden Belediye Başkan adayı oldu. Seçilemedi sonra SP Trabzon İl Yönetimi, üst kurul delegesi olarak tekrar görevlendirdi. Yani bir nevi onura etti. Şimdide Saka şartlar oluşursa tekrar İYİ Parti’ye geçebileceğini söyledi.

Saadet Partisi Trabzon İl Yönetiminde bu konu konuşuluyordu. Hatta Saka’nın bu açıklamaları sonrası bazı Saadet Partililerin tepkisi olduğunu duyduk.

Konuyu bugün Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile konuştuk. Acaba ne düşünüyordu? Tepkilerden haberi var mıydı?

Kendisi şöyle dedi:

"Değerli bir arkadaşımız. Sizin yazdığınız gibi bir sorun partimizde olmadı. Zaten kendisi ile de görüşeceğiz. Yönetim ikiye bölündü gibi bir durum yok."

Cevabı bu kadar. Yani kısaca yadırgamadı hatta çok rahat karşıladı.

Bakalım durum önümüzdeki günlerde nasıl devam eder.

BU SEFER KENDİSİNİ BAKIN NASIL GÖZLEMLEDİK!
Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, iftar yemeği düzenledi. Biraz onun için yaptığımız gözlemleri paylaşalım. İlk İl Başkanı olduğundaki çekingenliği üstünden atmış görülüyor. Daha bir il başkanlığını doldurmuş, basın mensuplarıyla da bire bir sık sık sohbet etti. Hatta basın sektörünün sorunlarını anlatan meslektaşlarımızın uzun uzun dinledi. Sorular soru.. Bunların her birini kendi ajandasına kaydetti. Mütevaziliğini korudu. Kubilay Çiçek yeni siyasete girmiş bir yüzün dışında daha tecrübeli daha olgun profil çizdi. Yani siyasete ısın diyelim burda bırakalım.

MEYDANDAKİ AFİŞİN TARTIŞMASI BİTMİYOR
Trabzon Meydanda tarihi binanya asılan 350 metrelik Trabzonspor’un efsanelerini gösteren dev döviz tartışma konusu oldu. Trabzonspor’un efsane oyuncuları hocaları ve kupaların yer aldığı afişte Trabzonspor’un şu anda ki hocası Abdullah Avcı ile futbolcular da yer alıyor. Tartışma Şenol Güneş’in neden orada olmaması bunu Trabzonspor Kulübü’nün hazırlattığı neden eksiklik yaptığı gibi anlamsız şeyler duyuyoruz. Birincisi bu afişi hazırlayan TS Club Otelin sahibi Buğra Bayraktar.

Trabzonspor Kulübü’yle uzaktan yakından ilgisi yok..

İkincisi bu afişte rahmetli amcası Derviş Baytaktar da yer alıyor. 80-81 şampiyonluğunda asbaşkan, 83-84 şampiyonluğunda da yöneticiydi...

Kim varmış diye tartışmanın yerine böyle güzel bir görseli meydana kazandırdığı için teşekkür edip tadını çıkarsak daha iyi olur düşüncesindeyiz.

KULÜPLER BİRLİĞİNİ TBMM DİKKATE ALMALI
Süper Lig Kulüpler Birliği, son günlerin gündem maddelerinden TBMM'de görüşülen spor yasasının bazı maddelerinin yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada ayrıca eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı'ya da cevap verilerek tüm kulüp başkanlarından özür dilemeye çağırıldığı belirtildi.

Kulüpler Birliğinin bu açıklamasını TBMM bakalım dikkate alacak mı? Çünkü bu yasa UEFA tarafından çok da hoş karşılanmayacağı hatta belkide  devletin lige müdahalesi olarak yorumlanıp Türkiye’nin futbol müsabakalarından men edilmesine kadar işin gideceği söyleniyor. Aslında bu tespiti Kulüpler Birliğinin açıklamasında ki detaylardan görüyoruz.

TRABZON VALİLİĞİ ÖNÜNDE KUYRUKLAR NEDEN OLUYOR?
Trabzon Valiliği önünde göçmenlerin kuyrukları uzamaya başladı.

Her gün kuyruk oluşuyor. Kuyruktaki vatandaşlara baktık. Afgani Suriyeli, ülkelerinden kaçanları oluşuyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için burada beklediklerini yardım talep ettiklerini ya da yardım aldıklarını gördük. Acaba Trabzon Valiliği bir açıklama yapıp bizi bilgilendirir mi? Merak ediyoruz günde kaç kişi geliyor? Kaç lira destek olunuyor? Nasıl kriterler içerisinde yardımda bulunuluyor? Bizde kamuoyunun merak ettiklerini paylaşıyoruz.

fbb9c95c-6b18-4c11-b60f-aac9569563b1