TRABZON’DA TARİHİ BİNADA MADEN ARADILAR MI?

Trabzon şehir efsaneleri çoktur. Hele de dedilerle alakalı. Kulağımıza bir bilgide bunla ilgili.. Hatta şaşıracaksınız içinde yetkililerde varmış.

Restorasyonu bitmeyen bir tarihi binaya hazine aramakla meşhur bir ismi getirmişler. Bu isim burada iki hani şu hazine arayanların ünlü aluminyum çubukları varya heh işte onlarla arama yapmış. Ne kadar ilginç! Hemde bunu yetkilileri önünde yapmış. 

Durun bakalım.. Bu yazı böyle dursun. Devamını sonra azcık daha kış bastırsın o zaman hallederiz.

Son olarak Kostaki Konağı’nın ihalesi yapıldı. Sümela’yı restore eden firma burayı aldı. Şu anda şantiyesini konağın bahçesine kuruyor. 

TRABZON ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ HANGİ KONUDA NASIL ELEŞTİRİLDİ? 

Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 nolu şubesi yönetimi Trabzon Üniversitesi’ni eleştirdi. 
Trabzon Üniversitesi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı duyurusuna getirdiği eleştirilerde haksız değiller. 
Bakın neler dediler?
“Sınavda ilan edilen kadrolar idari personelin beklentisini karşılamaktan uzaktır. 
Sınav ücretinin 500 TL olmasının açıklanabilir bir izahı yoktur.
Bir çok kuruma eğitim hizmeti veren Trabzon Üniversitesi bu sınavı kendi imkan ve olanakları ile yapabilecekken, sınavı yapmamasına ve sınav yeri olarak başka bir yeri seçmelerine anlam verememekteyiz.”
Sendika üyelerine de şöyle seslendi; 
“Durumu yönetim ile paylaşarak üyelerimize ve çalışanlara bir açıklama yapılacaktır.
Sınava girecek olan üyelerimiz için eğitim dokümanlarının hazırlıklarına başlanmış olup ilerleyen günlerde kendileri ile paylaşılacaktır.”

SİYASETE GİRECEK MİSİNİZ SORUSUNA NE CEVAP VERDİ? 

Suat Hacısalihoğlu ismini yazmıştık. CHP Trabzon Milletvekili birinci sıra adayı olarak gelebilir diye.. Ankara’dan aldığımız bu kulis iddiası CHP Trabzon İl Örgütü’nde baya konuşulmaya başlandı. Öte yandan Karadeniz Gazetesi’ne röportaj veren Suat Hacısalihoğlu, siyasete girecek misiniz sorusuna “Hayır” cevabını verdi. İşin diğer ilginç tarafı ise Suat Hacısalihoğlu TTSO Başkanlığını kaybettikten sonra hemen Karadeniz Gazetesi’ne röportaj vermesi.. 

ÇANAK SORULARA VERDİĞİ CEVAPLAR TEDİRGİNLİĞİNİ GÖSTERİYOR 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli Günebakış’a verdiği röportajda ilginç sözleri dikkat çekti. Yeniden aday olacak lakin karşısına rakip çıkacak. Kendisi de bunun farkında..
Verdiği cevaplardan tedirginliği anlaşılıyor. 
Çanak sorularda sordurmuş belli.. Mesela Ali Sağır ve Erdal Uzun hakkında.. Tutupta Ali Öztürk, ülkede oy oranı artan İyİ Parti’de neden çalkantılı süreç yaşandığını, küskünlerin kavgalarını soracak değil ya..

Ali Sağır ile alakalı  röportajda şu kesite yer verelim: MHP’DEN birlikte ayrıldığı Ali Sağır’ın İl Başkanlığı konusunda farklı arayışlara girdiğini konu eden haberleri sorduğumuz Kuvvetli, “Gazete haberlerini ben de okudum. Bana rakip çıkarmak için verilen uğraşları ben de duyuyorum. Ancak bu çalışmanın içinde Ali Sağır Bey’in olabileceğine ihtimal vermiyorum. Zira Ali Bey benim 30 yıllık arkadaşımdır.” dedi.   

Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun’un da kapalı kapılar ardında kendisine rakip çıkardığını da ima ediyor. 

Uzun’u resmen ayak oyunu yapıyor demeye getirdi!

Şimdi bakalım hem Ali Sağır hem de Erdal Uzun bu sözlere ne cevap verecekler.

TRABZON’DA O İL BAŞKANI VEKİL ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İl Başkanlığı görevini bırakıp yoğun baskı üzerine Milletvekili adayı olmaya karar verdiğini duyurdu. 

Tarım, yakın zamanda Samsun’da Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mitingine katılmıştı. Tarım’ın bu mitingde Bahçeli ile yaptığı görüşmede milletvekilliği adaylığı için olur aldığı düşünülüyor.

Tarım’ın açıklamaları şu şekilde; “Ölene kadar partimin yolundan ayrılmayacağım. Gerçek serveti, varlığın ışık saçan sevincini, hayatın sarsılmaz huzurunu bu kutsal davanın çatısı altında bulamamış insanlar çok zengin bile olsalar  dilencidirler. Bizim aile olmamızı sağlayan davamızın içinde, dünyanın bize sunduklarından daha sonsuz bir hazine vardır, buda MHP'li olmamızın toplumda yarattığı büyük  farklıcalıktır.  Kurulduğu günün kutsiyetini anlayamayıpta kapı kapı dolaşan, görev apoleti omuzundan alındığında karşı tarafa geçerek  liderine ve davasına saldıran her kim varsa siyasi dilencidirler. Parti Genel merkezimizin adaylıklar konusunda ortaya koymuş olduğu teammüller gereği, Trabzon siyasetinde birlikte görev yaptığım yol arkadaşlarımın aday olmam konusundaki yoğun baskısı sonucunda yakın bir zamanda İl başkanlığı görevimi bırakma kararı almışımdır. Bu güne kadar İL Başkanlığım dahil hiç bir göreve aday olmamış bir kişi olarak teşkilatımın layık görmediği ya da düşünmediği hiç bir yere aday olmadım olmayacağım.
Benim mantığım aday gösterilirsem iyi olur, gösterilmessem çok iyi olur yönünde çalışmaktadır...Bilmem Bekir Sıtkı Tarım'ı anlatabildimmi? Herkes hesabını kendisi üzerinden yapsın. Ben bazı sahtekarlara karşı hakikat sınavı veriyorum. 1 saniye sonrası bir ömrü garanti ve kontrol edemediğimiz dünya hayatı için fırıldak olmayı hiç düşünmeden, birinci sıraya koyulmassam istifa ederim diyenlerden değil; hiç bir yerde olmasamda Mhp'den başka hiç bir yere oyumu vermem diyenlerle yolumuza devam edeceğiz ve hormonsuz ülkücüleri seveceğiz. Çünkü ben sadece onlardan birisiyim.”