SİBER SUÇLARLA MÜCADELE UYUŞTURUYLA MÜCADELE KADAR ÖNEMLİDİR 

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Trabzon il genelinde bütün okullarla buluşuyor. Nedeni şu: Yüzlerce çocuk bip bilmeden internet kullanırken suça karışıyor. Hiç olmadık şeyden sabıkası lekeleniyor. Bunun önüne okullarda geçmeyi planlayan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün oluşturduğu SİBERAY programı, şimdiden 1000’den fazla öğrenciye ulaştı. Aslında ülke genelinde yayılması gereken bir program. Böylece çocuklar daha güvenli internet ortamı yakalıyorlar. Bilinçli kullanım etkin hale geliyor. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini kutlarız. Bütün öğrencilere ulaşmaları için bizde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız! Siber suçlarla mücadele en az uyuşturucu ile mücadele kadar önemli ve değerlidir. 

REKTÖR O MESAJI NASIL SİLDİ?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı, en son bir hamle yaptı. Bu hamle siyasiydi. Sosyal medya hesabından “Vekil adayınız kim?” sorusuna “Trabzon’dan Mehmet Akif Köroğlu” cevabını yazdı. Görünce bizde şaşırdık! Çünkü siyasi bir mesaja katkı sunuyordu! Hemde bir rektör! Ardından ne mi oldu? Sildi tabiki..

Nasıl mı? İşte bu sorunun cevabını verelim.

CHP Gençlik Örgütleri Genel Saymanı Mustafa Erdi Çakır, Rektörü eleştiren “KTÜ Rektörü Milletvekilliği için tercihini açıkladı. Yazık ki ne yazık.
Sn Rektör senin işin bu mu? Öncelikle açıklaman gereken Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini nasıl sıradan bir üniversite haline getirdiğin olmalı, bilimsel gelişmeler olmalı. Liyakat, ille de Liyakat.” mesajı yazdı ve kendi sayfasında paylaşınca Rektör de apar topar yazıyı sildi. 

TRABZON’DA GENÇLERİ HAFİFE ALMAYIN

Trabzon’da ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 31 bin… Seçime kadar 35 bini bulur deniyor. Nerdeyse bir vekil çıkaracak! 
Partilerin genel merkezleri listelerinde gençlere yer verebilecek mi? Bu konuda Trabzon’da son yıllarda genç vekil çıkaran tek parti AK Parti.. Diğerleri ya listeye koymadı ya koydukları yerler en alt sıralar!

Şimdi gözler özellikle CHP ve İYİ Parti’ye döndü. Gençler buralarda ama en üstlerde bir iki ya da üçlerde bakalım yer bulabilecekler mi?

Bekleyip göreceğiz. 

EVET TAM SAHA NOKTASINDA ŞU AN VİTRİNDE DİYEBİLİRİZ

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek’in Trabzon’dan birinci sıra vekil adayı olacağını, çalışmalara başladığını, ekibini oluşturduğunu, hatta özel bir de sosyal medya ekibi kurduğunu yazmıştık! Şimdide seçim çalışmalarında bir vekil adayı edasıyla yapıyor. Tıpkı Ahmet Metin Genç gibi..  İlçe ilçe dolaşırken esnafı dinliyor vatandaşın söylediklerini not ediyor. Sonra il parti binasında bu notları raporlayıp söylem geliştiriyor. İlk il başkanı olduğunda onun için ‘yapamaz’ diye eleştirenler şimdi bu çalışmayı şaşkınlıkla izlediğine eminiz. Bu konuda ne yalan söyleyelim bizi de şaşırttı. Yalnız siyasi gündemle alakalı bazı noktalarda topa girmemesi dikkat çekici…