GÖRÜNTÜDE BİR ŞEY YOK AMA FISIR FISIR 

AK Parti Trabzon İl Koridorlarından yansıyanlarla alakalı yorumlar analizler yapıyoruz. Bazı analizlerimiz Ankara’dan dikkat çekiyor. 

Geçen gün AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ile Muhammet Balta’nın tekrar milletvekili aday listesine olamayacağının konuşulduğunu yerlerine kimlerin aday gösterileceğinin tartışıldığını yazmıştır. AK Parti’den önemli bir isim, “Neden aday olamıyorlar. Yeni sisteme geçildi kesinlikle adaydırlar. Olmak isterler ama tekrar milletvekili adayı olarak gösterilirler mi bilemeyiz..” dedi.

Buraya yazmak gerekir bu tespiti diye düşündük! Diğer bir konuşulan nokta ise Muhammet Balta ile alakalı.. Muhammet Balta’nın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmak istediği belirtiliyor. Hatta bir kaç temasda da bulunmuş! AK Parti koridorları bu ara peynir ekmek gibi kulis üretiyor. Görüntüde boş ne giren var ne çıkan ava fısır fısır..

Durun daha bitmedi! Devamını yarına sakladık.

CHP’NİN ADAYI KİM İLK 10’DA

CHP Trabzon İl Örgütünde de epeydir bir hareketlenme var. Sibel Suiçmez’in partiye üye olmasıyla şimdide milletvekili adaylığı söz konusu.. Belirtilene göre Sibel Suiçmez CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı.. Lakin biz bu belirtenleri falan dinlerken görünen de şöyle bir durum var. 
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu bir tarafta şu anda CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya diğer tarafta.. 
Ee.. O’nlar ne olacak? Bu arada Ankara’dan CHP’ye sürpriz bir isim daha gelir..

ATAPARK AFGANPARK OLDU TARTIŞMASINA DEĞİŞİK BİR PENCERE AÇALIM

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya sığınmacılarla alakalı yine sert bir çıkış yaptı. Dediki; “Trabzon Atapark, Afganpark oldu” 

Bu çıkışlarında aklımıza gelen yine CHP’den bir isim..

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyrukluların su faturasını ve katı atık çöp vergisi ücretlerine 10 katı zam yapılacak denmişti..
Hani o dönem CHP’nin vekili Mehmet Berkaroğlu da buna karşı, “Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz: CHP sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur. Böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez..” diye çıkışmıştı. 

Şimdi CHP’dede bu karmaşa hayra alamet değil.. Biri tepkili diğer ona tepki.. Kafalar karışık..
Herkes sanırız bulunduğu yerde hangi fikir ağır basıyorsa siyasi söylemlerini ona göre yapıyor çekimliyor..
Bu CHP’de daha belirgin!
E şimdi soruyoruz Ahmet Kaya’nın tepkisine Bekaroğlu ne diyecek? 

Ahmet Kaya da Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ gibi bir çıkış yaptı sonuçta..

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE ‘İŞ BİLMEZ BAŞKAN’

Beşikdüzü İlçesi’nde ilginç bir şey oldu. İYİ Partili Beşikdüzü Meclis Üyesi Serkan Faiz, Mavi Karadeniz gemisinin atıl duruma gelmesi ve teleferik projesinin tamamen çökmesinden sorumlu tuttuğu CHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’a;” iş bilmez” diye seslendi. 
Faiz, “İlçe iş bilmez bir Başkan yüzünden kaybediyor” dedi.

Bu durum ittifakta çatlak yorumlarına neden oldu. Bir iddiaya göre de İYİ Parti’nin meclis üyesini bir kaç defa bu yüzden uyardığı şimdiden disipline sevkedeceği söyleniyor. Bu hep gündemde oluyor ama hala birşey olmadı. 
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkan Uzun’a yardımcı olsun diye ekibinden birini göndermişti daha sonra ne olduysa aynı kişi ilçeden ayrıldı. Henüz ne rapor tuttu ne yaptı bilinmiyor.

KTÜ ARSİN VE OF’TA 3 YENİ PROGRAMA BAŞLADI

KTÜ Arsin Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Malzeme ve Malzeme İşletmeleri Bölümü kapsamında Mobilya ve Dekorasyon Programı ile Ormancılık Bölümü kapsamında Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ile Of Meslek Yüksekokulu bünyesinde Silah Sanayi Teknikerliği Programı açıldı.

KTÜ’den yapılan açıklama şöyle; “Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvuru sonucunda, Yomra Kaşüstü Mobilyacılar Sitesi ve Arsin OSB’ye oldukça yakın olan Arsin Meslek Yüksekokulu’nda, Arsin OSB Yönetim Kurulu ve Trabzon Mobilyacı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu ile istihdam (her eğitim-öğretim yılı sonunda 8 öğrenci), burs (12 öğrenci), eğitim, staj, bilim, sosyal ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokollerine sahip olan ayrıca güçlü bir akademik kadrosu bulunan Mobilya ve Dekorasyon Programı ile özellikle ülkemizin gerek mevcut ormanlık alanı ve gerekse ağaçlandırmaya müsait alanları ile ormancılık açısından büyük bir potansiyele sahip olması ve bu alanda nitelikli ara eleman ihtiyacının bulunmasına bağlı olarak son yıllarda istihdamının önemli ölçüde artmasından dolayı öğrenci tercihleri noktasında ön sıralarda yer alan programlardan biri olan Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı açıldı.
Mobilya ve Dekorasyon Programı’nın açılması ile Mobilyacılar Sitesi ve Arsin OSB içerisinde bu programı ile uyumlu birçok işletmenin bulunması sayesinde, işletmeler ile ortak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülebilmesi avantajına sahip olunmaktadır.

Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı’nın açılması ile Trabzon’un, gerek iklim gerekse de arazi yapısı yönünden ormancılık için ideal bir yapıya sahip bulunması ve Karadeniz Bölgesi’nin orman alanı bakımından zengin illerinden birisi olması ve bu alanda nitelikli ara eleman ihtiyacının bulunmasına bağlı olarak son yıllarda istihdamının önemli ölçüde artması dolayısıyla önemli bir ihtiyaca cevap verilmiş olmakla birlikte Arsin Meslek Yüksekokulu’nun sahip olduğu 2420 m² kapalı alanı, 40 öğrenci kapasiteli 12 dersliği ve laboratuvarları ile 645 öğrenciye, Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü laboratuvar ve atölye olanaklarından faydalanma imkânı sunulması planlanmaktadır.

Silah Sanayi Teknikerliği Programı’nın açılması ile ülkemizde, Savunma ve Güvenlik Teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan istihdam olanağını sağlanması ve milli savunma alanında, kamu ve özel sektörde nitelikli iş gücünün karşılanması amaçlanmaktadır. Program, ülkemizde ve bölgemizde kurulu bulunan (TİSAŞ) Savunma Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu üretken, donanımlı, toplumsal bilince sahip, mesleki etik kurallarına hâkim teknik bilgileri özümsemiş ara eleman yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu bölümden mezun olanlar, Savunma Sanayi üretimi içinde yer almalarının yanı sıra tasarım, optimizasyon ve araştırma geliştirme uygulamalarında da aktif roller üstlenmektedir. Bu bölümü başarıyla tamamlayan mezunlar, talaşlı, talaşsız üretim faaliyeti içinde olan Savunma ve Silah Sanayisi alanında faaliyet göstermekte ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerine geçebilmektedir. Ayrıca TISAŞ ile yapılan protokol, bölüm mezunları için büyük bir avantaj oluşturmaktadır.”