“DAVET ETMEK İSTERDİK!” BAŞLIĞIYLA DAVET ETTİLER

Trabzon Araklı İlçesi’nde Taşönü’nde yapılan ve hizmete giren Katı Atık Bertaraf ve Enerji tesisi konusunda eylem hazırlığı yapan Araklı Platformu adlı grup eylem hazırlığında.. 

Bu nedenle bazı gazetelere ilginç bir ilan verdiler.

Cumartesi günü Katı Atık tesisi önünde saat 13’de eylem yapacaklar.

Eyleme MHP ve AK PARTİ hariç diğer SP, İYİ, DEVA, GELECEK, CHP destek verecek. 

İşte bu eylemi bu ilanla duyurdular;

07cd4fcd-8d36-428e-8f80-29590caa16fe

DSİ DEĞİRMENDERE İÇİN HAREKETE GEÇTİ

DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğüne uyarılarımız dikkate alındı. Değirmendere havzasında ki tüm köprü ayakları dolduğunu yazmıştık. DSİ Bölge Müdürlüğüne bu köprülerin boşaltılması gerektiğini, herhangi bir sağanak yağışta bu köprülerin tıkanabileceğini hatta çevresindeki iş yerlerinin bu nedenle tedirgin olduklarını belirtmiştik.

Şimdi DSİ Bölge Müdürlüğü çalışmaları yeniden başlattı.

Kum çakıl, derede sürüklenenlerle dolan köprü ayakları boşaltılıyor.

İYİ PARTİLİ YÖNETİCİ BİZİ ARADI VE DEDİKİ 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü seven, takdir eden ama sonradan eleştiren bir İYİ Partili yönetici aradı.
Ve dediki; “Yahu Bakanımız, teşkilat başkanımız Koray Aydın ile birlikte Trabzonspor Fenerbahçe maçını izleyen sayın vekilimiz Hüseyin Örs’ü farketmedin”

Cevabımız şu oldu; “Fark ettik, dikkate aldık. Çok güzel hareketler dedik. Hatta bu maçtaki pozları İYİ Parti Trabzon teşkilatlarına sıcak şekilde yansır” 

Böyle deyince “Hiç de böyle olmaz, bunlar samimi değil” diyerek önden kesti ve telefonu kapadı.

Koray Aydın ile Hüseyin Örs’ü yan yana görmeyi sevmeyenler var. 

Biz bunu çıkardık.

KTÜ REKTÖRÜ YASAKÇI MI? 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ilginç bir şey oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde TÜBİTAK Başkanı’nın yapacağı toplantı öncesinde yazarımız Rahman Ayhan, bir güvenlikçi tarafından toplantıya alınmadı!

Yazarımız Ayhan, “neden böyle oluyor? Neden beniş toplantıya almıyorsunuz? Sorularımdan mı çekiniyorsunuz?” diye güvenlikçiye sorsada bir cevap alamıyor.

Sonradan kendisine KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’nın böyle bir talimat verdiği belirtiliyor.

Yazarımıza yapılan bu çirkin davranışını, yasaklamayı kınıyoruz.

TRABZON’DA YİNE BİR EKREM İMAMOĞLU POLEMİĞİ 

Ekrem İmamoğlu Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi eniştesidir. Aslen Akçaabatlıdır. Çarşıbaşılı eşi Dilek İmamoğlu, ilçesine geldiğinde ana ocağını ziyaretinde vatandaşların taleplerini de alır.

En son bir kaç yayla yollarını beton istenmiş. Bu betonda CHP ilçe Başkanı Hacı Sultan Balcı tarafından onun gözetiminde yayla yollarına dökülmeye başlandı.

Bu sırada Facebook üzerinden Taner Uslu ve Mehmet Sevgi, Çarşıbaşı adlı Facebook duvarlarında yayınladı.

Bu yayına yapılırken CHP ile AK Partililer arasında sert tartışmalar yaşandı.

CHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı’ya AK Partili ilçe yöneticisi Bahadır Şahin, “Sanırım CHP İlçe Başkanı Yavuzköy yollarını bilmediği anlatmaya çalışıyor. Yavuzköy yolların da dökülmeyen yol kalmadı. Sizler dökülen asfalt ve beton üzerinden geçtiniz de hala hizmet yapılmadı diyorsunuz” ifadeleriyle gönderme yaptı.

caa59556-14b1-4e4f-976d-81d763fdc6d2

Bu ifadelere CHPli Balcı, “Bahadır efendi öyle uzaktan ahkam kesmek olmuyor. Çalmayınca her iş yapılır. Ben Yavuz yolunu da yaylanın yolunu da bilirim. Sen derdine yan Abbas yolcu” diye cevap yazdı lakin bu yazdığını sonradan sildi.

92137f59-e77a-4b82-a798-101712ffb9bf

İşte tam bu tartışmaya AK Parti Çarşıbaşı Meclis Üyesi Mehmet Demir dahil oldu.

Önce ‘Abbas yolcu’ diye AK Parti’ye seslenen Balcı’ya, “İlçemizde siyasi parti ilçe başkanı, başka bir siyasi parti ilçe yöneticisine, efendi, derdine yan, Abbas yolcu gibi kelimeler kullanıyor. Yahu 18 yıldır sizi hallaç pamuğuna çevirmişiz, “yenmişte yenmişiz, yenmişte yenmişiz” ama hiç birinden #ötekileştiririci, #kışkırtıcı kelimeler duydunuz mu?? ( aktif yöneticilerden bahsediyorum) Anlamadığım eleştiriyi beğenirsin beğenmezsin o ayrı. Sen iktidar olman için, iktidar Partisine oy Veren seçmenden oy almak zorundasın. (Haaaa yok ben sandıkla gelmeyeceğim diyorsan on ayrı.)Küçücük bir ilçede yaşıyoruz birbirimizin cenazesine, düğününe gidiyoruz yapmayın böyle.” Ifadelerini kullandı.

16c773d2-1eda-4998-bd3e-561088f8cdd1

Altına da yorumlar yazdı.

Yavuz Grup Yolu’na en son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ödenek çıkarmıştı.

Halen daha çalışmalar sürüyor.

Bu arada Ekrem İmamoğlu tartışması Çarşıbaşı’nda ilk değil.. Daha önce de bir otobüs hediye etmiş lakin bunu belediye başkanı MHPli Mümin Nuhoğlu, “Ben böyle bir talepte bulunmadım” demişti. Lakin ruhsatta belediyeye hediye edildiği ortaya çıkmıştı.

58f67799-e5c0-49e1-adc1-f2340da18d91

YİNE DİVANE FARKINI ORTAYA KOYDU

Sosyal medyada yaratıcı fikirleriyle sık sık gündem olan Divane grubunun son yaptığı tasarım çok beğenildi. Binlerce yorum ve paylaşım gören tasarımda Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yendiği maçtan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un megafonla  taraftarlara seslenmesini konu alıyor.

Fenerbahçe her zaman kaybettiğinde bu yola başvurması dikkat çekiliyor.

FCN114RXEAIrdNT