KARŞIMIZA NERELERDE ÇIKTI? 
Hasan Saka, Trabzon siyasetine bir dönem İYİ Parti kurucu il başkanı olarak girdi. Ardından istifasıyla yine çalkantılı bir dönem geçirdi.

Tam yok denilirken, Saadet Partisi'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak karşımıza çıktı. Seçimlerin ardından Saadet Partisi'nin üst kurul delegesi olarak siyaset hayatına devam ederken, pat diye yine gündeme oturdu! Çıktı ve dedi ki;

"Ben şartlar oluşursa İYİ Parti'ye geri dönerim."

Yok öyle bir geri dönme de değil... Tekrar İl Başkanı olarak!

KİMİLERİ ÇOK SERT TEPKİ VERDİ
Dün haberimizde bu açıklamalara yer verdik...

Hasan Saka'nın bu sözlerinin en büyük sallantı yaptığı yer Saadet Partisi oldu. Partinin üst kademesinde bazı isimler birbirlerini "Bizi bu şekilde aşağılamış oldu. Partimize kim getirip aday gösterdiyse hesap versin! Hemen Saadet Partisi'nden bu ismi atsın!" ifadeleri ile sert şekilde eleştirdiler.

Bu sallantı devam eder...

Kimi Saadet Partililer ise bu açıklamaları makul karşıladı. Onlar için sorun yok. İYİ Parti'den henüz bu güne kadar bir açıklama gelmedi. Sanırız gelecek de değil. Ama perde arkasında konuşuluyor mu; konuşuluyor... Bu iş biraz daha konuşulur sonra da kapanır gider gibi duruyor.

Hasan Saka da iyi niyetli temennileri ile kalır herhalde...

saadet-partili-hasan-saka
HASTANEDE POZ VEREN EMENİKE VE HATIRLATTIKLARI
Fenerbahçe'nin Nijeryalı eski futbolcusu Emmanuel Emmenike'yi Türk futbolu 3 Temmuz sürecinden iyi bilir.

Karabükspor forması giydiği dönem skandal bir şekilde Fenerbahçe maçında sahaya çıkmadı. 2011'den sonra da mükafat gibi 10 Milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer olup, ardından 10 milyon Euro'ya Rusya'ya satılıp daha sonrada 13 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye geri getirildi.

Dönemin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile 'kanka' pozları verdi. Şimdi neden mi gündeme geldi?

Bir hastane yatağında çekilmiş videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Çok acı çektiğini ifade eden Emmanuel Emmenike, daha sonra bu videoyu kaldırdı.

Peki bunu sizce neden yaptı? Tabiki İstanbul medyası bu olayı üzerinde fazla durmadı ancak biz şöyle bir yorum getirelim:

"Beni çaresiz bıraktınız! Söz verdiniz ama bana bakmadınız. Sizin tüm kirli çamaşırlarınızı anlatırım. Ya bana sahip çıkın ya da 2010-11 sezonunda ne oyunlarla Trabzonspor'a kumpas yaptığınızı açıklarım..."

Ne dersiniz? Bunları demiş olamaz mı? Sonra da birileri verdiği bu mesajı anlayıp ona o videoyu sildirip, "Gel evladım biz senin yanındayız, merak etme.." falan demiştir.

SEZGİN MUMCU İLE BİRAZ DERTLEŞTİK!
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, aynı zamanda ortağı olduğu İmperial Hastanesi'nde doktordur. Bu nedenle toplum yararına kent hassasiyetlerini koruma anlamında bazı konularda kendisini sözlü şekilde uyarmak istedik.

Görev sürecinin başında yapmadık ki bir makamı görsün, kendi planlamasını yapsın. Ama daha sonra gördük ki ilginç şekilde araya setler konuluyor. İletişimi güçlendirmesi gerekirken ya da iletişimde sorun yaşamadan her olanağı sağlaması gerekenler görevini yapmıyorlar. Bunu medya-tanıtım departmanı da diyebilirsiniz! Beylerin herhalde tuzu kuru! Dertleri tasaları kent adına bir sıkıntıları yok. Lakin AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nın kent için derdi tasası her zaman vardır. Onların özel işlerinde olmayabilir! Biz kimleri gördük; hala AK Parti yöneticisi olup üniversitede ihale peşinde koşan, kurum kurum dolanan! Bir de zarar ettim, bana şurdan da tayt verin diye çıkışan...

Neyse bunlara gireceğiz sonra... Şimdi konu şu:

Sezgin Mumcu'ya dedik ki; "Bak biz sana buradan seslenelim. Sana gerçekleri yanındakiler anlatmıyor, sana çektikleri güzel anların fotoğraflarını gösteriyorlar. Ancak bu işe yarıyorlar! İşleri güçleri göz boyamak. Ortağın olduğu İmperial Hastanesi'nin önündeki düzensizlik araçların oraya park etmesi sonucu oluşan kargaşa vatandaşı canından bezdirdi. Orada düzeni sağlamazsan çıkar biri de sana derki; Yahu kendi hastanenin önünü düzeltemedin!"

Evet sonunda bunu yapmış...!

Oraya inememiştik ama bizim nereden haberimiz oldu biliyor musunuz? Ressam Abdulkadir Yıldırım aradı.

Telefonda yine o naif ve güzel sesiyle, "Geçen yaptığınız uyarı sonrası, hastanenin önünde bir düzen oldu. Hastamla içeri rahat bir şekilde girdik." dedi.

Bakın bu ressam kentin erbabı dediğimiz bir isimdir...

Yıllardır bu kentin sanatında, projelerinde; her yerinde vardır.

Yıldırım'ın otizmli iki hasta evladı var. Yani her hafta bir iki kez hastaneye uğrar.

Görüyorsun değil mi başkan!

Sen bırak yanındaki tuzu kuru, ukala, herkese üstten bakan, iletişimi kendi iki adım ötedeki adam selam vermek sananları; bizi dinle!

Bizi dinleyince böyle oluyor. Halk sizi anlıyor. Sizin samimiyetinizi biliyor. O tuzu kuru dediğimizi kendisi anlamıştır.

Şimdilik bu kadar. Uyarılarımız sürecektir.

İmperial Hastanesi'nin önündeki trafik düzenlemesinin bundan sonra bozulmaması dileğiyle...

50 YIL SONRA GANİTA ORTAYA ÇIKTI
Biri Ganita'nın 1970'li yıllardaki fotoğrafı, diğer ise 2022 yılında çevre ve peyzaj düzenlemesi ile tekrar eski tarihlerdeki görüntüsüne kavuşturulan Ganita...

Anfiler, doğal taş yapılarak tekrar aslına dönüştürüldü.

Güzel de oldu. Bu yaz Ganita'nın devamındaki plaj da açılırsa ve burada insanlar denize girerse; işte o zaman Trabzon şehri denizle buluşmuş, insanlar yeniden sahile akın etmiş olur.

2fadcc7b-0927-42c6-ac5e-575217dbaabc

4d7bcc27-fdac-4837-b045-71fa11c782ca