SEZGİN MUMCU HANGİ PROFESÖRE SAYDIRDI? 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Kafulluk’ta çıkan bu olayı yorumladı ve profesöre tepki gösterdi: 

Sezgin Mumcu: “KTÜ'de başörtülü olduğu gerekçesi ile staj yapan intern Dr. arkadaşımızı ameliyata almayan Genel Cerrahi öğretim üyesi Prof DR Serdar Topaloğlu'nu kınıyorum.
Bilim insanları bilime katkı ile uğraşmalı.Transplantasyon cerrahisi (karaciğer transplantasyonu)için dönemin rektörü tarafından getirilen bu şahıs kaç tane transplantasyon yapmış acaba?
Başörtüsü meselesini ortadan kaldırmak için meseleyi anayasal güvenceye alacağız ve bu çağdışı zihniyeti çöpe göndereceğiz.” dedi. 
Kafulluk’ta çıkan yazımız: 

KAFAYA BAK! CAMİYE GİT DİYEREK BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİYİ AMELİYATTAN KOVDU

Başörtüsünün anayasal bir hak olup olmadığı gündemdeyken.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' çağrısı gemişken… Erdoğan, “Samimiysen gel anayasa değişikliğini yapalım” demişken… Trabzon’da kamu alanında bir başörtüsü olayı patladı.

İddiaya göre olayon geçtiği yer Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi ameliyathanesi.
Genel cerrahlardan Prof Dr Serdar Topaloğlu 6. Sınıf tıp öğrencisi S. S.’yi ameliyattan baş örtülü olduğu için kovuyor.

Ameliyata alınmayan S. S.’ye “Bu kıyafetle camiye girersin, oraya git” diye aşağılayıcı kibirli bir dille arkadaşlarının yanında azarlıyor.

Buna karşın öğrenci S., bu şekilde sözleri hak etmediğini bunları söyleyemeyeceğini söyleyerek ameliyathaneyi terkediyor.

Ardından konu başhekimliğe ordan da KTÜ Rektörlüğüne kadar gidiyor. Tıp öğrencisi S. şikayet dilekçesi ile başvuruyor. Şimdi başhekimliğin konuyu Rektörlüğe taşıdığı Rektörlüğün de Prof Dr Serdar Topaloğlu’nun savunmasını isteyeceği öğrenildi. Bu arada aynı doktorun bu şekilde öğrencilere geçmişte de bu şekilde davrandığı belirtiliyor. 

KİM BAŞSAĞLIĞI YAYINLADI SONRA KALDIRDI?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrası başsağlığı mesajı yayınlayıp silmişlerdi.! E haliyle kulislere silmeyenler  yansıdı. Konuşuldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başsağlığı mesajlarını yayınladılar ve silmediler. Olayla alakalı henüz net bir bilgi savcılık vermedi. Niye öldürüldü? Olayı işleyenlerin MHP ile bağı ne? Hala ciddi sorular var. 

SOYLU-ALBAYRAK İLİŞKİSİ VE O RÖPORTAJ

Berat Albayrak ile Süleyman Soylu’nun 2022 yılına kadar yansıyan bir sürtüşmesi oldu. Bu durum memleketi Trabzon’a farklı Sabah Gazetesi’ne de farklı yansıyordu. 

Süleyman Soylu’nun 2023 yılının ilk röportajını Sabah Gazetesi yayınladı. Trabzon kulisleri de bu röportajla kaynadı.. En çok da evet barıştılar artık yorumları yaptılar. Hatta bazıları daha üst perdeden kesin Trabzon vekil listesini birlikte yaparlar bile dendi.. E ne diyelim AK Partililere hayırlı olsun. 

ANNESİNİN ADINI VEREBİLİR ÖYLE DEĞİL Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Beşirli’de yapımı süren kadın yaşam merkezi  bitmek üzere.. Adı daha bitmeden tartışma yarattı. İş insanı Mehmet Cengiz inşaatını yaptığı için adını merkeze verdi. Kadın yaşam merkezine erkek ismi verilmesi bana da tuhaf absürt trajik geldi. Benim önerim  bir isim koyulacaksa bu şartsa annesi Şöhret Cengiz ismi koyulabilir. Annesinin adı verilse kendisi de kabul eder herhalde.. Muhalefet tamamen karşı! “İktidara gelince tabelayı sökeceğiz” diyorlar!