BUYUR GEL DERDİNİ ANLAT SANA AÇIK DAVET 

Trabzon’da bir kafenin ortakları arasında yaşanan sorunlar sonrası 50 milyon liranın üzerinde bir vurgunu köşemizde gündeme getirmiştik. Savcılığa 4 kişinin dolandırıldık diyerek başvurduğunu savcılığın konuyu emniyetle paylaştığını ilk defa biz yazmıştık! Ortada gümrük işi yapan bir kadın var ve büyün mağdurlar onu şikayet ediyorlar. Hatta Samsun’a gittiklerini bile yazmıştık! İhbar hattımıza gelen yorum ve konuyla alakalı şikayetleri editör masamız inceliyor. Bir tanesi gümrük işi yapan kadından gelmiş! Diyorki: “Beni asıl mağdur ettiler faizle para istediler!”
Bizde kendisine “Mağdurların ellerinde para verdiklerine dair dekontlar var, sözleşmeler var. Görüşme kayıtları var! Eğer çok isterse buyursun ekranımız ona açık kendini anlatsın! Burdan herkesin huzurunda kendisine sesleniyoruz! Trol hesaplardan mesaj atmamasını tavsiye ediyoruz! Zira böyle haklı çıkamaz! 

O MESAJ DOĞRU VERİLEMEMİŞ!

Ahmet Metin Genç ile alakalı geçen AK Parti mahalle temsilcileri ile yaptığı toplantının mesajını analiz etmiştik! Baya kulisleri salladı! Geri dönüşleri çok oldu. En ilginç dönüş ise bizi eleştiren analizimizi doğru bulmayan bir AK Partili kurmaydı! Ama baştan uyardı: “İsmimi sakın yazma!”
Merak ettik! Neydi eleştirisi!? Bizde “Tamam isin yok” dedik. Şöyle dedi: Yazmışsın ki AK Parti Genel Merkezi’ne Başkan Genç “AK Parti Trabzon benim arkamda yada yanımda. Ama orada il başkanı bile yoktu. Bence verdiği mesaj kadük kaldı. Beceremedi. Genel merkez bunu böyle olur”

Başkan Genç’in bu işi bakalım daha ne kadar konuşulur? 

UYUMAYIN BE! BİZ Mİ UYARACAĞIZ YANİ? İŞİMİZ GÜCÜMÜZ VAR..

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Zigana Tüneli için en son 3 ay önce tarih vermişti geçen gün yine verdi!

Ne diye tekrar ediyor anlamış değiliz. Herhalde bir ay sonra yeniden verir. 

Şöyle yazdı: “Avrupa’nın en uzun tüneli.. Trabzon ve Gümüşhane arasında 14,5 km çift tüp tünel.. Nisan’da açıyoruz!”
Peki Trabzon Ticaret Sanayi Odası tünelin bölge ticaretine Trabzon ulaşımına nasıl katkı yapacağını neden konuşmaz?

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği neden tek laf etmez?

Trabzon Ticaret Borası bu konuyu neden gündemine almaz?

Bu yolla alakalı AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da paylaşım yaptı ama doyurucu değil. Yani bu yolun yararları ne? Bilmek hakkımız.. Uyumayın basın büroları, medyacılar, iletişimciler… Uyumayın! Koparttınız koptunuz… Göçtünüz vallahi be! 

MECLİS ÜYESİ ELEŞTİRDİ BASIN MÜŞAVİRİ SAKİN OL DİYEREK YANITLADI 

İYİ Parti İstanbul Kurucu üyesi olan Ali Kıdık, aynı zamanda İstanbul BB Meclis üyesidir. En son şu tweeti yazdı: “İstanbul Havalimanı’na YHT (Yüksek Hızlı Tren) getireceğiz diyenler vatandaşı kandırmaktan utanmıyor musunuz? Yalan ağzınıza yuva yapmış. Bu proje çoktan olmalıydı. Zira üçüncü boğaz köprüsü projesinin bir parçası idi. Şimdi dağılın”

Buna karşılık veren Ankara’dan geldi. Ulaştırma Bakanı Basın müşaviri Mehmet Cemal Öztürk ,” Sakin ol şampiyon” diyerek Kıdık’a seslendi. Öztürk’ün cevabı şöyle: “Sakin ol şampiyon!

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapan,
İstanbul Havalimanını yapan,
Havalimanı Metrolarını yapan,
Yüksek Hızlı Tren hatlarını yapan,
YHT’yi Havalimanına da bağlar.

Vaktiyle tüm bunlara karşıydınız, şimdi YHT daha erken gelsin diyorsunuz.
Güzel, gelişme var”

Sosyal medyada bazen öyle diyaloglarla karşılaşıyoruzki  not etmeden geçemiyoruz! 

OSMAN TURAN 45. YILINDA NASIL ANILDI ?

KTÜ Basın bürosu anma programını şöyle geçti: Vefatının 45. yılında Prof. Dr. Osman TURAN konulu panel, Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ’ün moderatörlüğü ve Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ ile Doç. Dr. Derya DERİN PAŞAOĞLU’nun panelist olarak katılımıyla Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Osman TURAN'ın Siyasetçi Kişiliği ve Cemiyetçiliği ile Prof. Dr. Osman TURAN'ın Türk Tarihçiliğindeki Yeri ana başlıkları çerçevesinde panelistlerin sunumlarını gerçekleştirdiği programa; Prof. Dr. Osman TURAN'ın yeğenleri Fuat TURAN ve Kemal TURAN ile Fuat TURAN’ın kızı Meltem TURAN, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK, Türk Ocağı Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet SARI ve Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin ÇEBİ teşrif etti.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü iş birliği ile gerçekleştirilen Vefatının 45. Yılında Prof. Dr. Osman TURAN Paneli’ne, Sivil Toplum Kuruluşları, Türk Ocağı Trabzon Şubesi temsilcileri, basın mensupları, öğretmenler ve akademik personelimiz ile farklı bölümlerden öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmasında “Öncelikle şahsım ve tüm ailem adına vefatının 45. yılında rahmetli amcamızı anan ve ailemin ilmini yaşatma gayesiyle bize destek olan ve yol açan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne teşekkür eder, sizlerle burada Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Rahmetli amcam, çok sıkı ve prensipli çalışan, kendisini ilime adayan yapıda bir insandı. İmkânsızlıklar içerisinde olduğundan, evde elektriği ve sıcak bir sobası olmaması nedeniyle yakınındaki kahvehanede derslerini çalışmıştır. Üniversite yıllarında, Oniki Hayvanlı Türk Takvimi adlı eseri, Türk bilim dünyasına kazandırmıştır.” sözlerine yer veren Prof. Dr. Osman TURAN’ın yeğeni Fuat TURAN’ın ardından sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI “Prof. Dr. Osman TURAN’ın fikirleri, aydın kişiliği, mütefekkir bir duruş sergilemesi, sadece teoride değil aynı zamanda eylemci olması bizim için iftihar kaynağı… Siyasete giriyor; hakkı, hakikati ve doğruyu söylüyor. Büyük bir erdem… Aramızda olmaları dolayısıyla ailesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, panelistlerin sunumlarıyla devam etti. Doç. Dr. Derya DERİN PAŞAOĞLU “Prof. Dr. Osman TURAN'ın Türk Tarihçiliğindeki Yeri” başlıklı sunumunda “Prof. Dr. Osman TURAN, emekliliğinin ardından son senelerini İstanbul’da, talebeliğinden beri bir gün bile ayrılmadığı kitaplarının arasında ve artık benzerleri bir daha asla yazılamayacak olan son eserlerini hazırlamakla geçirmiştir. Eserlerinde, alan kaynaklarına hâkimiyeti oldukça güçlüdür. Dolayısıyla eserleri, alanındaki tartışmalara son noktayı koyacak niteliktedir. 64 yıllık ömrüne 20’den fazla kitap, 60’ın üzerinde makale, 3 çeviri yazısı sığdırmış ve ulusal gazetelerde fikri ve siyasi yaşamına dair yüzlerce köşe yazısı kaleme almıştır. Vefatı ile ilim dünyası bir yıldızı daha kaybetmiştir.” sözlerine yer verdi. Ardından Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ “Prof. Dr. Osman TURAN'ın Siyasetçi Kişiliği ve Cemiyetçiliği” başlıklı sunumunda “Prof. Dr. Osman TURAN Hocamızın kitaplarından ve çalışmalarından beslenmemizin, ilim adamı olmasının yanı sıra siyasi kimliği de önem arz etmektedir. Hocamızın siyasete girmesinin, onun ilmi çalışmalarını olgunlaştırdığını düşünüyorum. Kaleme aldığı eserlere baktığımızda, siyasi kimliği ile ilmi kimliğini harmanladığını görüyoruz. Alışılmışın dışında bir siyasetçi portresi görmemizin nedeni; siyasette önemli yerlere gelmek değil siyaseti, hedefine giden yolda araç olarak görmesidir ve ilmi birikiminden beslenerek siyaset yapmıştır. Süreçte özellikle Ord. Prof. Dr. Fuad KÖPRÜLÜ’den etkilendiği kanaatindeyim…” dedi.

Panel, alanında uzman panelistlerin sunumlarının ardından Prof. Dr. Osman TURAN’ın yeğeni Fuat TURAN ile panelistlere plaket takdimi ve Prof. Dr. Osman TURAN’ın kitaplarının katılımcılara dağıtılması ile sona erdi.