MARTILARIN GELİŞİNDEN KOKU DERECESİNİ ÖLÇENLER ŞİMDİ NELER SÖYLÜYORLAR? 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “en büyük bütçeyi hatta bir kaç aylık bütçeyi Trabzon’da kullandı” diyorlar. 

Bunu meclisten aldılar ve sosyal medya üzerinden lince dönüştürdüler. Şuanda Türkiye'de en büyük altyapı hamlesini yapan ilin Trabzon olduğunu unuttular. TİSKİ'nin temiz su için Maçka'dan tünel projesine giriştiğini unuttular!

Yer altından fiber hattın geçtiğini unuttular! Her yerde internet ağı genişletilirken Trabzon'un 5G akıllı şehir projesi sistemi ile güçlendirildiğini unuttular.

Trabzon'da Başkan Zorluoğlu cesaret edilemeyenleri yapıyor. Altyapıdan temiz suya kadar...

TİSKİ'nin sadece yıllardır paslanan boru hatlarını değiştirmesi bile başlı başına büyük bir olay!

Otogar projesinden tutun da Kahramanmaraş Caddesi'nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılmasına kadar...

Yani şehirde 50 yıl önce yapılması gerekenleri Başkan Zorluoğlu, mecburen birkaç yıla sığdırmaya çalışıyor. Bunu yaparken de eksikler olamayacak diye birşey yok... Oluyor haliyle... Ama şehrin önceliklerini öteleyip de işin şovuna, makyajına kaçmıyor.

Kim oy kaybetmek uğruna altyapı ve kanalizasyon sorununa el atardı ki...? Zaten atılsaydı bu sorun bugüne kalır mıydı?

Bunlar yapılırken dolmuş sistemindeki dönüşüm, otoparkların hızlıca hizmete açılması ve yeni otoparkların oluşturulması...

Tamam, eleştirin eleştirinde.. Bunları da gözardı etmeyin!

Trabzon şehrinin göbeğinde kanalizasyon kokusunu martıların gelişinden hesap edenleri ne çabuk unuttunuz?

Biz unutmadık! Alkışlarken eksikleri de söylüyoruz.

Bu yayıncılık ilkesinden vazgeçmeyi düşünmüyoruz.

Belediyenin halkla kopukluğundan; sanatla iç içe olmamasından bıkkınlık gelirken, şuanda sıcak bir ilişki düzeyinin oluşmasından da memnunuz. Bunları tabiki geliştirilmesi gereken hassas konular olarak da kayda alıyoruz.

Konuyu kendisine sorduk ve şunu söyledi; "İlk 3 ayda yüzde 40 civarıda bütçe kullandık. İsteseydik Temmuz-Ağustos ayında ek bütçe yapabilirdik. Ancak Daire başkanlıklarımızın yatırımlarını yapabilmeleri için erkenden bütçeleri net belli olsun istedik. Bu da gayet normal."

Devamında şöyle bir şey daha söyledi;

"Yani bütçenin ilk 3 ayda bitmesi diye bir durum asla yok. Olabilir mi böyle bir şey? Ancak hem yatırım maliyetleri hem de personel giderleri çok arttı. O nedenle ek bütçe yaptık…"

Başkan Zorluoğlu’nun söyledikleri ile düşündüklerimiz örtüşüyor. Amaçları üzüm yemek; bağcıyı dövmek değil çünkü...

murat-zorluoğlu-1000x700

BUNU KİM ORTAYA ATTI?
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bir 'uyarı' yazısı dün sosyal medyanın gündemine oturdu...

Çok enteresan..Konuya hemen atlamadık ve araştırdık! Yazıda şöyle diyor:

"Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek kesinlikle yasaktır"

Bu yazıyı bir öğrenci paylaşmış! Ardından da bazı siyasetçiler, hatta haber siteleri de konuyu haberleştirdi. Biz hemen KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı ile konuştuk.

Çuvalcı, "Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok. Bu uygulama Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında uygulanıyor. Lütfen yazıyı detaylıca okuyun..." dedi.

Hatta bu uyarı yazısının 2021 yılında cama asıldığını öğrendik. O dönemde pandemi kuralları geçerliydi.

Ayrıca bazı yerlerin kuralları olur. Bu da normaldir!

Yasakçı zihniyet deyip anında saldıranlara sesleniyoruz: Sakin olun! Böyle bir durum yok...

İYİ Kİ TFF BAŞKANI TRABZONLU YA DA TRABZONSPORLU DEĞİL!
Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nda Ferhat Gündoğdu ve üyelerinin görevi bırakmasının ardından yeni başkan ve üyeleri açıkladı.

Buna göre MHK'nın yeni başkanı Sabri Çelik oldu.

Sabri Çelik'in listesinde Trabzonlu Hikmet Köksüzoğlu da yer aldı. Bu durum dün Fenerbahçe tayfasının hedefine girmiş! Yahu ne istiyorlar anlamıyoruz.

Trabzonspor açık ara lider olduğu için zaten herşeyi altüst etmek istediler. Bunu kısmen de başardılar...

Sadece öç ve intikam almak için...

Böyle yaparak Trabzonspor'un başarısını gölgeleyebileceklerini düşündüler, ama yapamadılar... Çünkü sahada o top üç direği içine girecek! Önemli olan bu. Trabzonspor güçlü kadrosuyla bütün oyunlarını bozdu. Şimdi soruyoruz...

TFF Başkanlığı'na Demirören, Aydınlar, Özdemir gibi isimleri; kendi adamlarınızı getirdiniz. Türlü tiyatrolarla Türki futbolunun dibine vurdunuz. Ne oldu? Bu sezon TFF Başkanlığı'nda Trabzonsporlu bir isim olsaydı, (sizin önceki dönemlerde atadığınız gibi) neler olurdu; neler söylerdiniz kim bilir...

Şımarık bir çocuk gibi her şekilde ağlıyorsunuz! Ama yeter be... Yeter bu kadar sulu gözlülüğünüz. Az erkek olun futbolu sahada oynayın.

sabri-çelik-1000x700

AMERİKA’DA OLSA ŞAŞIRMAZSINIZ AMA TRABZON’DA DİYE ŞAŞIRIYORSUNUZ ÖYLE Mİ?
Trabzon'da bir çay ocağının eleman ilanı gündeme oturdu. Kafulluk olarak geçen gün yazmıştık. Baktık yorumlara falan epey de tartışılmış!

Yalnız bir yorum var efsane... Şimdi okurumuz diyorki; Amerika'da Mc Donalds'ta garson olsa, hamburger yapan bir üniversiteli olsa şaşırmazsınız ama Türkiye'de çay ocağı üniversiteli olunca şaşırıyorsunuz!

Ama hakikatten biz de buraya aldık..
Bence bunun üzerinde bir duralım..
Hep birlikte...

kuzey-çay-evi-1

BAŞKANLARDAN TAZİYE MESAJLARI KİME GİTTİ? 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur'un annesi Fadime Adanur dün vefat etti.

Bu acı haberi kamuoyu ilk olarak Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'tan öğrendi. Ahmet Adanur'un kardeşi Kamuran Adanur da Yomra Belediyesi'nde Mali Hizmetler Müdür Vekili...

Başkan Bıyık şu metni geçti; “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve Belediyemiz Mali Hizmetler Müdür Vekili Kamuran Adanur’un ahirete irtihal eden anneleri Fadime Adanur’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da taziye mesajı yayınladı. 

Genel Sekreter Ahmet Adanur'un anne acısını yürekten hissettiğini belirten Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur’un sevgili annesi Miyase teyzemizin vefatı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Adanur ailesinin kıymetli büyüklerinden Miyase Adanur, her zaman saygıyla ve hayırla yâd edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Rahmet-i Rahman’a kavuşan Miyase teyzemize Allah’tan rahmet, Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur başta olmak üzere kederli Adanur ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet, ruhu şad olsun"

FQqXV2RWYAUEquY