TRABZON'DA İKİ KRİTİK SATIŞ VE BAŞLAYAN TARTIŞMA

Tanjant'ta bulunan Akıllı Otopark satıldı.

Meydana gidişte, Hacıkasım kavşağındaki akıllı otopark, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ancak birkaç hafta çalıştırıldı. Ardından 150 milyon liraya satıldı. Otoparkı Lider Gıda'nın ortakları aldı. Hani şu Armada Rezidansları ile gündeme sıkça gelen... Ortaklarından biri de Trabzonspor yöneticilerinden Haydar Gedikli.. Ciddi yatırımlar yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde yenileri de olacak diye kucağımıza geldi.

Neyse konumuz bu değil: Konumuz şu belediye meclisinde bu satışı onaylamayanların basına CHP geliyor. İYİ Partililer de onaylamadılar da CHP’nin sesi daha çok çıktı lakin CHP’nin meclis üyelerinden. Yani parti il başkanlığı sessiz kaldı! Bu katlı otoparkın sadece binasının 300 milyon lira olduğunu söyleyenler var!

Bu tartışma şu an bir haftada kent gündeminde..

Ne kadar daha sürer bakalım..

MUHALEFET YİNE İTİRAZ ETTİ

İkinci satış; geçen gün Beşirli'deki Ortahisar Belediyesi'ne ait bina oldu. Bu bina Volkan Canalioğlu döneminde kadınlar pazarı olarak inşa edildi. Sonra pazarın kiralarını ödeyemeyenler çıktı. Belediye burayı AVM’ye kiraladı. Ardından Selçuk Aydın üst katlarını spor salonu yaptı. Şimdide tamamını aldı. 12 milyon 500 bin liraya. İhale 2 kez tekrarlandı. İkisinde de ihaleye giren olmadığı belirtildi. Selçuk Aydın binayı aldı. Dün kendisiyle görüştük. Muhalefete göre bu binanın kendisi 20 milyon eder! Arasası hariç..

Selçuk Aydın “Kimse ihaleye girmedi. Biz biri girer de belki ortak çalıştırırız yükün tamamı bizde olmaz dedik. Ama olmadı. Şimdi kendi salonumuz var işleteceğiz” dedi.

CHP ile İYİ Parti meclis üyeleri bu satışla alakalı yine “Ucuza satıyorsunuz” dese de satış ihale usulü gerçekleştirildi.

KALİTE ASLA TESADÜF DEĞİLDİR MESAJI

Şükrü Kuleyin'in Trabzonspor mesajları hep renkli, hep ilgi çekici oluyor son günlerde...

İşte onlardan bir tanesi daha:

"Sağolasın Trabzonspor; Bizleri sosyal medyada yada bizzat arayarak tebrik eden, farklı takım taraftarı dost ve arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunarken, Sayende; gerek partimizde ve gerekse etrafımızda arkadaş ve dost bildiğimiz bir takım Trabzon ve Trabzonspor düşmanlarını ve hazımsızları tanıttığın için de ayrıca sana minnettarız... Dini, mezhebi, rengi, meşrebi, partisi, fikri, zikri ne olursa olsun; kalite asla tesadüf değildir..."

SANATI ŞEHRİN HER YERİNE YAYIYORLAR

Trabzon’a hakim bir yer olan Boztepe’de 1349-1390 yılları arasında 3. Alexios zamanında kurulan Kızlar Manastırı’nda bu yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu tiyatro festivali kapsamınsa sahne kurdu. 250 kişilik alanda yer kalmadı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdüresi Elvan Saliha Karahasan, bu programın manastırda gerçekleştirilmesinde öncülük eden, büyük emek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür etti. Trabzon kültür ve sanat şehri olarak da böyle etkinliklere devam edecek. Bugün de Millet Bahçesi’nde bir program olacak. Herkesi oraya davet etti.

trabzon-bb-tiaytrı

BORCUMUZU ÖDÜYORUZ SORUNUMUZ YOK!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediyenin borçlanmalar ve mali anlamdaki harcamalarla ilgili muhalefetten gelen eleştirilere mecliste cevap verdi. Başkan Zorluoğlu bu konuda en iyi belediye olduğunu belirtti. İşte o konuşması;

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak dönüşebileceğimiz, bizden sonrakilere kötü bir miras bırakmayacak, ödeme kolaylığı içerisinde olacağımız kadar bir borçlanma öngörüyoruz. Geçen yıl 300 milyon öngörmüştük ama ihtiyacımız 134 milyondu o kadarını kullandık. Aldığımız borçlanma yetkisinin tamamını kullanalım eğilimi içerisinde hiç olmadık. Zaruri kısmını kullandık. 2022’de böyle yapacağız. Bu manada Türkiye’de gerçekleşen geliri ve toplam borç stoku arasında var olan oran bakımından en iyi belediye olduğumuzu iddia ediyorum. O bakımdan hiçbir şekilde borç stokumuz ödeme imkânları bakımından bizi zorlayacak bir durumda değildir. Bundan sonra da buna dikkat edeceğiz. Denk bütçeyi büyükşehirlerde uygulama kabiliyeti yoktur. Mutlaka belediyelerin borçlanma ihtiyacı olacaktır. Biz denk bütçe yapmıyoruz ama bütçemizi rahatlıkla uygulayabilecek mali disiplini sıkı bir şekilde uyguluyoruz.