BAŞDANIŞMANA BİR ŞEY DEMEYECEK MİSİNİZ?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un Fenerbahçe ile alakalı sözleri, Trabzonspor camiasının büyük tepkisini alırken Ankara kulislerini de salladı. Ciddi tepkiler var. Fenerbahçe’sine sahip çıkmak adına Trabzonspor’un zaferini gölgelemeye çalışması Külliye’yi hedef yaptı! Külliye’yi gereksiz bir tartışmanın içine çekti.

Mesajında, “Bu mesaja lütfen başka mana yüklemeyin.

Sadece tutkulu bir Fenerbahçe taraftarının attığına inanın: “Fenerbahçe yönetimi takımımıza sahip çıkmak konusunda tecrübesiz belli ama öğrenirler eminim.Dediğim şu Fenerbahçe sahipsiz değildir, bunu herkes böyle bilsin.Çünkü burası Türkiye” ifadelerini kullanması adeta ligi dizayn etme, hakemlere ayar çekme olarak tehdit algılandı.

Bu arada Trabzon’da AK Parti camiasından Mehmet Uçum’a tek laf edilmemesi dikkatlerden kaçmadı!

Trabzonspor maçlarına giden, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi dahil kimse buna bir şey demeyecek mi?

Fenerbahçe’ye kol kanat germeye çalışan Başdanışman’a AK Parti’ye de zarar verdiği uyarısı yapılmayacak mı?

Formalarınızla çıkın ve gereğini yapın.. Bordo mavili camia sizden bunu bekliyor..

O ANNELERİ ZİYARET ETMELİ DESTEK VERMELİ 

Diyarbakır’da çocuklarına kavuşmak için HDP İl binası önünde nöbet tutan aileler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepkililer. 
Süleyman Aydın, “Bizi ziyaret etmedi acımızı paylaşmadı” dedi.
Ekrem İmamoğlu neden Diyarbakır ailelerine bu kadar soğuk ve uzak?
776 gündür nöbet tutuyorlar.
Bir defa da olsun bir söz dahi neden söylemez?
Ekrem İmamoğlu bu konuda ya yanlış yönlendiriliyor yada bir şey var.
Kulislerden şunlar söyleniyor; “Ekrem İmamoğlu’na bu yönden iktidar ciddi eleştiriyor ve saydırıyor. Ellerinde olan bu silahı, ellerinden alabilir.
Barış adına yola çıkan annelere destek çıkan bir kaç söz yada bir ziyaret yapmalıdır.”

VEHBİ KOÇ’UN KONUŞACAĞI SEMİNER NE ZAMAN?

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Vehbi Koç konuşmacı olacak.

Program şöyle; “Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Ayşe Saime Mürtezaoğlu Konferans Salonunda, 20 Ekim 2021 saat 13:30 da, Kaptan Vehbi Koç’un konuşmacı olarak katılacağı "TÜRK DENİZCİLİĞİ" konulu seminer gerçekleştirilecektir.”

EKREM İMAMOĞLU’NDAN TRABZONSPOR’A ‘ÖZKAN SÜMER’ RİCASI

Özkan Sümer’in mezarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptırdı. Hatta tartışma konusu oldu ki, Trabzonspor’a büyük hizmetleri oldu neden Trabzonspor yaptırmadı? Yada Türk futboluna?.. Lakin şöyle bir durum var ki, Trabzonspor anıt mezarı yaptırmak istediğinde Ekrem İmamoğlu, “Lütfen, ben yaptıracağım” dedi. Nezaketende ona müsade ettiler.

Ekrem İmamoğlu Özkan Sümer’i büyük olarak ayrı sever. Çünkü O’nu Trabzonspor’a en genç idareci yapan o’dur..

Ekrem İmamoğlu anıt mezarı kayadan yaptırdı.

Heykel traş Doğancan Erol yaptı.

448243fa-b636-449d-abbf-395d93142a90

20 YIL SONRA YENİ Mİ ANLADIN?

Özkan Sümer hayata karşı kaya gibi sert, ama bir o kadar da üretken olan biri olarak tasvir etmek için..

Bu fikir peki nereden çıktı nasıl çıktı?

İşte bunu da ünlü yazar Turhan Eyüboğlu köşesine taşıdı. “Özkan Sümer yaşamı boyunca kaya gibi sapasağlam ayakta durmuştur” başlıklı yazısında şunları kaydetti;

Özkan Sümer Yaşamı Boyunca Kaya Gibi Sapasağlam Ayakta Durmuştur.

Özkan Sümer'in her dönem o kadar sağlam duruşları olmuştur ki hayretler içinde kalmışımdır. Deyim yerindeyse kaya gibi sapasağlam duruşu karşısında esen sert rüzgarlar ondan hiçbir şey alamamıştır. Yaşamına baktığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Şimdi hemen aklıma Trabzonspor başkanlığına adaylığını koyduğunda ona yapılan saldırılar geldi. Mafyanın tehditleri mi ararsınız? Alacaklıların sıraya girmesini mi ararsınız? Sıraya giren haciz davaları mı ararsınız? Trabzonspor'un hesaplarına bloke koyanlar mı ararsınız? Basındaki kalemşörlerin saldırısını mı ararsınız? Küme düşürme kumpasları mı ararsınız? Özkan Hocam bunları bıçak gibi kesip attı!

Bu saldırıların karşısında Sümela vadisinde bulunan sert kayalar gibi dimdik ayakta durdu. Bu saldırı rüzgarları, yalçın bir kayadan ne alabilirdi? İşte bu kaya gibi sağlam durması ona Trabzonspor başkanlığını getirmiş ve Trabzonspor'u kurtarmayı başarmıştı.

Özkan Sümer'in başkanlığa girmesini sağlayan fitilin ateşleyicisi gazeteci Sayın Hasan Al bakın bu süreci nasıl anlatıyor? (Yazının bir kısmını aktarıyorum. Tamamını internette okumanızı tavsiye ederim.)

"Trabzonspor başkanlığına bir cesur yürek gerekliydi. Kara kara düşünmeye başladım. Bir yol olmalıydı. Trabzonspor, takım ve idari performans olarak uçurumun eşiğindeydi. 'Özkan Sümer başkan adayı!' diye bir haber yaptım.

Ama işin en dramatik yanı bütün yöneticiler mesleğini sürdürüp para kazanmaya devam ederken, Özkan Sümer mesleğini bırakmak zorunda kalmıştı. Birikimleriyle bir süre dayanan Sümer, zaman geçtikçe ekonomik olarak zorlanmaya başlamıştı. Bunu hiç hesap etmemiştim. Ancak Özkan Sümer'i çok sevdiği antrenörlükten ayırmış, maddi olarak zora girmesine neden olmuştum.

Bu konuyu yirmi yıl boyunca hiç konuşmadık. Ne var ki vicdanen bir rahatsızlık duymuyor değildim. Hastanede bilincinin açık olduğu son günleri idi. Konuyu açtım. 'Hakkını helal et başkanım. Belki de sana çok büyük kötülük yaptım.' dedim. Zorlukla cevap verdi. 'Ya Hasan, yirmi yıl sonra mı aklın başına geldi?' dedi.

Karşılıklı gülüştük. Ve ilave etti: 'Sen Trabzonspor için doğrusunu yaptın. Binlerce Özkan Sümer Trabzonspor'a feda olsun. Bilsem ki canıma kıyacağım Trabzonspor kurtulacak, gözümü kırpmadan kıyarım.' dedi."

Yaşamı boyunca kaya gibi sapasağlam ayakta durun Özkan Sümer'in yapılacak anıt mezarı onun çetin mücadeleci kişiliğini yansıtmalıydı. Bakın heykeltraş Sayın Doğancan Erol bunu nasıl anlatıyor?

"O Trabzon'un bağrından çıkmış bir mücadele ve düşünce insanıdır. Özkan Sümer yaşamı boyunca bir monolog kaya gibi durmuş ve öyle yaşamıştır.

Özkan Sümer, ömrünü kendisi gibi Trabzon'un bağrından çıkmış gençlerin içindeki cevheri keşfetmeye adamıştır. Tıpkı bir taşın ortasındaki cevherin ne olduğunu ancak bir bilgenin güçlü sezgisinin bulabileceği gibi Özkan Sümer de gençlerin içindeki cevheri ortaya çıkarıyordu. O Trabzonlu gençlere emek vererek, gençlerin içindeki cevheri açığa çıkarıyor, ışıklarını parlatıyordu.

Özkan Sümer hayatı boyunca emek verdiği gençlerin ışığını bularak, tıpkı bu kaya gibi dışarda sert ve parlak olmayan, yüzey içerisinde parlak olan noktayı bulup çıkarıyor ve bu orta yüzey gibi parlatıyordu.

Bu mezar Özkan Sümer’in cevheri keşfetmesi ve açığa çıkmasını anlatan, kendi ömrünü ve kişiliğini yansıtan anlama sahiptir."

Eline, emeğine sağlık Sayın Doğancan Erol! Anıt mezarın yapımını üstlenen ve buna kafa yoran, bizlerin yapamadığını yapan Sayın Ekrem İmamoğlu'’na sonsuz teşekkürlerimi bir Maçkalı olarak iletirim. İyi ki varsınız!”

TRABZON’DA GAZETELER NASIL ZAMLANDI?

Trabzon’da Taka Gazetesi, Kuzey Ekspres Gazetesi, Karadeniz Gazetesi, Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi ve Günebakış Gazetesi’nin ne zaman zam yapacağı merak konusuydu.

Uzun süredir 1 TL olan gazetelerden 4 tanesi zamlandı.

1,5 lira olan gazeteler Taka, Kuzey Ekspres, Karadeniz ve Son Nokta..

Günebakış henüz zam yapmadı ama eli kulağında..

6c2ff948-7274-4604-b34a-fa26b5b17dba