ÖNCE SARP SINIR SONRA GENÇLER
Ticaret Bakanı Mehmet Muş Trabzon’da yoğun temaslarda bulundu.

Önce Sarp Sınır kapısını inceledikten sonra AK Parti gençlik kollarının Forum AVM önündeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl parkında AK Parti’nin gençlik kolları9 ile sahur programına katıldı. Orada üniversite gençliğinin yoğun sorularını yanıtladı. En çok da gıda sektörüyle alakalı stokçuluk yapanlara neler yapıldığını sordu. Bu sorulara sakin temkinlik ama uzun uzun cevaplar verdi. Kaçamak yapmadı!

ALBAYRAK SALONDA EN ÖNE NASIL GEÇTİ?
Ticaret Bakanı Mehmet Muş sahur programı sonrası sabah saatlerinde Trabzon temaslarına dün de devam etti. Trabzon’da iş dünyasıyla buluştu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası 8. Katında gerçekleştirilen toplantıya katılımcılar renkli görüntüler oluşturdular. Trabzonspor eski Başkanı Nuri Albayrak, Liman Müdürü Muzaffer Ermiş ile salona geldi mesela.. Ekstra bir sandalye tam ön tarafa koydurdu. Albayrak patronu olduğundan onu sandalyesine oturttu ve kendi de arka sıralarda bir yere geçti.

O KARE KONUŞUYOR
Kenarlarda Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar.. Ortadakiler CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs. Konuşan fotoğraflar serisine girer bu kare ve üstüne şu not düşülür: İktidar muhalefeti markaja aldı..

Ya da; iktidar muhalefetin yanında yerini aldı.

429e974a-198c-4386-b9cc-a97a754f7c4c

ddc4090e-d987-48cd-8ae6-9f9e465d071a

İŞ DÜNYASIYLA İFTARDA BULUŞTU
Gençlerin sahur programına katılan Bakan Muş, bir gün sonra iftarda iş dünyasıyla bir araya geldi. SOrunları dinledi,  açıklamalar yaptı.

Gün içerisinde AK Parti Trabzon İl Başkanlığını, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Muş’a an be an AK Parti Trabzon Milletvekilleri eşlik ettiler.

Trabzon Ticaret  ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından kentte bir otelde düzenlenen iftar programına katılan Muş, iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Programa, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Eyüp Ergan, DKİB Başkanı Saffet Kalyoncu, diğer protokol üyeleri ve iş insanları katıldı.

SORULARIMIZI BURAYA YAZIYOR VE CEVAP BEKLİYORUZ 
Bakan Muş’a Trabzon’da bir türlü soru soramadık! Her ne hikmetse AK Parti Trabzon Tanıtım Medya Başkanlığı da buna bir çözüm bulamadı! Sadece programlar geçmekle yetindi. Basının rahatça soracağı ortamı sağlayamamalarını onların çekimserliğine, iş bilmezliğine yorumladık. Yoksa Bakan bey bilse rahatlıkla bizi dinler sorularımızı da alırdı. Meslektaşlarımızı da savunan birileri olmayınca böyle aksilikler oluyor! Neyse sorun değil alıştık artık! Ama notumu alacağız. Öyle boş vermiyoruz yani. Elbet bir gün bunun birileri hesabını verecektir. Hani sevgili okurlarımız aklınızdan soru soramadılar diye bir şey geçirmeyin.

Gelelim sorularımıza. Bakan beye eğer ortam sağlansaydı şu soruları soracaktık. Kendisi okur da cevaplamak isterse burdan yayınlayacağız.

  1. Zincir Marketler gibi demir-çelik ve çimento üreticilerininde anlaşmalı fiyat politikası sebebiyle rekabet koşullarının oluşmamasına karşı ne gibi önlemler alıyorsunuz?
  2. 2020’de demir ithalatında  yüzde 30’a çıkarılan gümrük vergisini düşürmeyi düşünüyor musunuz? Zira bu vergi iç piyasada ki üreticiler tarafından ürünlerine yansıtıldı. Yani yerli üretici bunu fırsata dönüştürüyor ve fiyatları artırıldığı gözlendi. 
  3. Çimento üreticileri, yurt dışına ucuz çimento satarken, yurt içine neden pahalı satıyorlar? (yurt dışına 45 $/ ton- yurt içine şu an 1000 tl/ton+ kdv hedeflerini ise müşterilerine 1500 tl/ton olarak söylüyorlar) 
  4. Bir de TTF Başkanlığından istifa eden Nihat Özdemir’in başını çektiği çimento üreticilerine karşı mart başında başlatılan soruşturmanın, TFF başkanlığından istifası ile bağlantısı var mı?
  5. Yakın zamanda bitecek olan Gümüşhane tünelleri sebebiyle karayolu taşımacılığında avantajlı olacak trabzon, rusya-ukrayna savaşı sebebiyle, avrupadan tedarik sorunu yaşayacağı çok net olarak görülen 145 milyonluk nüfusa sahip rusya için trabzon limanı -Soçi hattının çok acil kurulması için neler yapıyorsunuz.