ZEMİNDE ÇATLAK ÜSTÜNDEKİLERİ İÇİNE ÇEKER

AK Parti Trabzon’da mahalle teşkilatlarındaki huzursuzluk ve rahatsızlık öyle boyutlara ulaştı ki; istifalar gelmeye başladı. En son Of İlçesi’nde bir mahalle teşkilatında habersiz yapılan hamle partiden 15 istifaya neden olmuş! 

İddiaya göre Of Fındıkoba Mahallesi başkanı görevden aniden gerekçesiz alındı. Onun yerine yine iddiaya göre AK Parti ile alakası olmayan hatta öncesinde AK Parti’ye karşı hamleleri ile bilinen bir isim getirilmiş. Buna karşılık partiden 15 istifa gelmiş ve halen daha bu istifalara eklenecekler varmış. Bu sadece Of İlçesi’nden bir örnek! Böyle şehirde belirli bölgelerde ciddi sıkıntılar var. 

Bu durum Ankara’ya kadar uzandı. Zeminde çatlak olarak görülüyor! Ve bilinir ki zeminde çatlak üstündekileri içine çeker.. 

TRABZON’DA HANGİ İKİ PROJE SEÇİMLERE KADAR TARTIŞILACAK? 

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatı Akyazı Trabzonspor stadyumun yanında 2 vinç yardımıyla sürerken durduruldu. Gerekçe artan fiyatlar.. 
Sonra Ak Parti Trabzon Milletvekilinden Eylül ayında başlayacağı yönünde bir duyuru geldi! Ama nafile.. CHP belediye meclisinde gündeme getirdi. 
Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu da “Trabzon Şehir Hastanesi inşaatı müteahhit zarar etmesin diye durduruldu. Milletin zararını düşünen yok” ifadelerini yazdı. Sosyal medya hesabına bunu yazınca Trabzon’un eski Valisi Hüseyin Yavuzdemir bu gönderisine “İlave keşif özeti çıkarılır inşaata devam eder” diye gülücük işaretiyle ekleştirdi.
Buna karşılık Velioğlu da “O da kurtarmadı sayın valim. önce Kamu ihale mevzuatında bir ekleme yaptılar. %15’i tamamlanmamış ihalelerde teminat mektubu yanmadan sözleşme feshedilebilir dediler. sonra Kalyon inşaat sözleşmeyi fesetti. Şimdi yüksek bedelle ihaleye çıkacak ve yüksek bedelle muhtemelen Kalyon inşaat ihaleyi tekrar alacak.” İfadeleriyle cevap verdi. Anlaşılan o ki; hem 13 yıldır bitmeyen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ile Şehir Hastanesi İnşaatı seçime kadar hatta seçimlerin Trabzon’da ana gündemi olacak. 

ÇIKIP ÖZÜR DİLEYECEKSİNİ YOKSA BİZ YAPACAĞIMIZI BİLİRİZ!

Trabzon Çimento fabrikasının yerinin Aşkale Çimento’dan Vakıfbank’a geçtiğini ilk biz duyurduk. Şimdi yeni bir gelişme daha var. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu arazinin şehre kazandırılıp şehrin göz bebeği olacak şekilde düzenlenmesi için çalışma başlatacakları bilgisi sızdı. Bir araya ne zaman gelirler nasıl bir hamle yaparlar henüz net bilgi detaylıca alamadık. Ama çalışma var! Trabzon’un tüm milletvekilleriyle bu çalışma yapılırsa kamuoyuyla “Bu konuda tek gücüz tek fikiriz” mesajı verilirse Trabzon istediğini alır! Demiryolu projesi gibi ortada kalmaz! Sahi lafı geçmişken nerde bu demir yolu platformu? Sesleri çıkmıyor? Boy boy fotoğraf veriyorlardı. Yazık bu şehri kaç yıldır oyaladınız. Eğer konuşmazsanız çıkıp kamuoyundan özür dilemezseniz tek tek manşete koyacağız sözlerinizi. Bilesiniz.. 

KİRALARA ZAM DURDURULAMIYOR 

TÜİK Ekim ayına ilişkin illere göre konut satışı verilerini açıkladı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en fazla konut satışı yine Trabzon’da yapıldı. En az konut satışı Bayburt ilinde gerçekleştirildi

Trabzon’da Ekim ayı içerisinde 293’ü ilk el, 585’i ikinci el olmak üzere 878 konut satıldı! 
Trabzon Ortahisar Mahallesi’nde geçen seneye göre yüzde 200 kira artışları yapıldı. Bizim aldığımız ve derlediğimiz bilgilere göre normal bir ev kirası 5 bin bandına çıktı. Yomra merkez Ortahisar İlçesi’ni aratmadı.

TRABZON TOZA BOĞULUYOR FARKINDA MISINIZ DİYE SESLENDİ BAKIN NASIL BİR DEĞERLENDİRME GELDİ

Zaman zaman Trabzon Limanı’na gelen kömür nakliyelerini haberleştiriyoruz. Liman şehrin tam içerisinde kaldığından gelen o kömürlerin tozları tüm şehre yayılıyor. Limandan bir acente sahibi şöyle bir yorum yaptı: Trabzon limanına çoğunlukla kömür geliyor. Sahada olan kömür transit ticaret kömürü küçük gemi ile gelip büyük gemiler ile yurt dışı ediliyor.Liman işletme ,acenteler nakliyeciler vb işletmeler gelirini buradan sağlıyor.”

Bu değerlendirmeden sonra ama toz falan dedik şu bilgiyi verdi:“ Kış dönemi giriyor devletin kendi binalarının çoğu kömürle ısınıyor gündeme getirirseniz vatandaş olarak sevinirim”

İşte bakın! Biz diyoruzki Sürmene’ye kaydırın limanı.. Trabzon Limanı yat turizm limanı olsun. Gündemde tutmaya devam edeceğiz.. 

ERKUT ÇELEBİ SUAT HACISALİHOĞLU’NA VE ŞADAN EREN’E BAKIN NASIL GÖNDERME YAPTI? 

Trabzon Ticaret be Sanayi Odası Başkanı yani Trabzon iş dünyasının yeni patronu Erkut Çelebi, TTSO eski Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na fena çaktı. Nasıl mı?

Trabzon Yatırım Adası gibi TTSO’nun bugüne kadar ki arkasında durduğu projelerin hepsinin içinin boş olduğunu söyledi.

Şunları aktardı: “Projelerin çoğu göründüğü gibi değil. Arkaları dolu değil boş. Kamuoyuna bilgi vermek sağlam bilgilere ihtiyacımız var. Süreçte hiç bir şey yapılmamış. Yatırım Adası 2023 programına alınmadı. Bu konuda herhangi bir çalışma yok!
Bakanlığın buraya destek vereceğini düşünmüyorum. Bizden yatırımcı bulunması istemiyor. Yatırımcı bulmak da çok zor! Dolgusunu bize verirlerse doldururuz. Bütün projeleri kamuoyuyla paylaşacağız” 

İşte sözler bunlar! Erkut Çelebi aslında Suat Hacısalihoğlu ile birlikte olan Şadan Eren’in dönemine de çakmış eleştirmiş oldu. Şu anda Şadan Eren’i meclis başkanı yapan da kendisi.. Yani bu eleştirileri Şadan Eren’e söylemiş oluyor. Siz bugüne kadar milleti kandırdınız diyerek eleştiren Çelebi’ye yeni meclis başkanı yaptığı Şadan Eren ile Suat Hacısalihoğlu ne diyecek? Merakla bekliyoruz!