İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU AYRIMINDA OLANLAR!

Dedik ya..

Genel siyaset Trabzon siyasetini etkiliyor. Gizliden gizliye köşe kapmacalar oluyor diye.. Mesela Ekrem İmamoğlu konusunda yansımasını görüyoruz. Bazı CHPli yöneticiler Ekrem İmamoğlu paylaşımlarına itinayla dikkat edip Parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu incitmemek için özenle seçerken bazıları alenen yan yana fotoğraflarını arşivden çıkarıp paylaşıyorlar. Hatta fotoshop yapıp koyanları gördük! Bunlardan biri CHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı. Resmen “Benim Cumhurbaşkanı adayım İmamoğlu’dur” diyor.

Bu arada bir hatırlatma!

Ekrem İmamoğlu Çarşıbaşı İlçesi eniştesidir.

Eşi Çarşıbaşılıdır. 

TRABZON’DA ECZANELERDE İLAÇ YOK! NEDENİNİ ECZACILAR AÇIKLADI

Trabzon Eczacı Odası Başkanı Özlem Uğurbaş, Trabzon'da her 4 ilaçtan birinin bulunamadığına dikkat çekerek, bu durumun nedeninin ise Eczacılar olmadığına vurgu yaptı.  

Trabzon’da yaklaşık 1 hafta 10 gündür inanılmaz bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Uğurbaş, bu sıkıntının nedenlerini de açıkladı.  

Kurun güncellenmemesinden dolayı ilaç firmalarının üretim yapmadıklarına dikkat çeken Uğubaş, “son 1 hafta 10 gündür inanılmaz sıkıntımız vardı. Bunun nedeni de Euro kurunun güncellenmemesinden kaynaklı, bazı ilaç firmaları üretim yapmıyorlardı. Şimdi birden bire olağanüstü durum ilan edildi ve 15’inden geçerli olmak üzere zam uygulandı. Ancak burada da güncel kurun sürekli yakalanması gerekiyor.” dedi. 

Mevcut durumda Trabzon’da bir çok kalemde ilaç eksiğinin de bulunduğuna dikkat çeken Uğurbaş, “Gribal enfeksiyonun yaygın olmasından dolayı acillerde ve eczanelerde yoğunluk var. Eczanelerimiz hizmet sunamaz duruma geldi. İlaç stoklarında sıkıntı var. 

Bir çok ilaç kaleminde eksiğimiz var.  Özellikle şu anda gribal enfeksiyon, çocuk ateş düşürücü, ağrı kesici, hiper tansiyon. kanser ilaçları. Epey bir kalemde eksikliğimiz var. Her 4 ilaçtan biri bulunamıyor durumdayız” diye konuştu. 

Vatandaşların zaman zaman kendilerini suçladığını da ifade eden Uğurbaş, ilacın olmayışının nedeninin eczacılar olmadığını söyledi. Uğurbaş, “İlaç yoklarının sebebi eczacı değil. Bizzat benim de yaşadığım durum. Hastalar bizi suçluyor, saklıyorsunuz zam gelmesini bekliyorsunuz” diyor.  Böyle bir şey mümkün değil. Eczane sağlık hizmet sunucusudur. Birinci görevi bu hizmeti yerine getirmesidir. Var olan ilacı yok demesi mümkün değil” dedi.
 

SEÇİM SENARYOLAR BAŞLADI, VEKİL ADAYLARI KİM OLUR?

AK Parti Trabzon’da hesaplar yapılıyor. Kulisler şu an zirve yaptı! Senaryolar ardı ardına geliyor. Bir AK Partili eski yönetici “Ahmet Metin Genç birinci sıraya konur bakanlıkta zaten Trabzonlu var” dedi. Diğer bir AK Partili kurmayla konuştuğumuzda “Birinci sıraya Faruk Özak, Süleyman Soylu ayarında bakanlık düzeyinde üst düzey bir isim gelir” diyor. Diğeri Trabzon yerelinde  siyaset üstü tanınmış bir isim olur görüşünde.. AK Parti teşkilatında adı sıkça duyulan dillendirilen Hakan Terzioğlu da var. Son günlerde sıkça da söyleniyor. Teşkilat onu seviyor. Of dahil diğer ilçelerden de ilgi görüyor. 

Senaryolar arasında ilk üçte Vehbi Koç, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Meryem Sürmen gibi isimleri söyleyenler AK Parti Trabzon’da üç vekil ancak çıkarır diyorlar!

Bu arada, Haberlobi de dev bir anket başlattı. Oy sayısı da 10 bini geçmiş durumda. Bakmak isterseniz link burada...

RECEP İVEDİK’E TRABZON’DAN NASIL TEPKİ GELDİ?

Şahan Gönakar'ın Recep İvedik 7 filmine muhtarlardan tepki geldi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, yazılı açıklama yaptı. 

Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada "Muhtarlar için; dolandırıcı, düzenbaz, riyakar ve toplum nezdinde gerçeklikten uzak ve kabul edilemez bir karakter olarak yansıtılmaya çalışıldığı görülmüştür" ifadelerine yer verildi. Bekir Aktürk imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadler kullanıldı :

Yakın bir zamanda özel bir kanalda gösterime giren Recep İvedik 7 isimli filmde demokrasinin bel kemiği muhtarlar için; dolandırıcı, düzenbaz, riyakar ve toplum nezdinde gerçeklikten uzak ve kabul edilemez bir karakter olarak yansıtılmaya çalışıldığı görülmüştür.

Bu filmde yansıtılmaya çalışılan muhtar imajı Konfederasyonumuzun tüm muhtarlar nezdinde ortak bir basın açıklamasıyla kınanıyor ve konuyla alakalı gerekli yasal sürecin de başlatıldığını da belirtmek istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü aslında muhtarları çok güzel özetlemektedir. Muhtarların Demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Atatürk, her zaman için muhtarların toplumla devlet arasında bir köprü olduğunu ve temelinde halkın sorunları ile devletten beklentileri noktasında bir iletişim bağı vazifesi gördüğünü belirtmektedir. Diğer taraftan muhtarlar; bulunduğu mahallenin ya da köyün, kanunun kendisine yüklediği görevlerinin dışında hizmet verdiği bölgenin abisi, ablası yardım edeni, çare arayanıdır. Vefakarlık kapsamında ifa edilen iş bu görevin onurunun Recep İvedik isimli film çerçevesinde ayaklar altına alınması toplum vicdanında büyük yaralar açmakta ve muhtarlara olan güveni de zedelemektedir.Bahse konu filmde, görev yaptığı köyün sorunları noktasında yanında olup dertlerine derman araması yerine yansıttığı kötü karakter ile toplumun karşısında olan ve hatta etik olmayan, hukukla bağdaşmayan eylemleri ile muhtarlık görevinin gereklerinden uzak bir tutum sergileyen karakterle karşı karşıya kalındığı görülmektedir.Bu karakter toplum nezdinde hiçbir surette kabul edilemeyeceği gibi Konfederasyonumuzca da sert bir şekilde kınanmaktadır. Bu kapsamda Recep İvedik 7 filminin ivedi olarak yayından kaldırılması için gerekli başvurular yapılmış bunun dışında Bakanlık ve RTÜK nezdinde de gerekli şikayetlerimiz yapılmıştır. Diğer taraftan TCK 216 maddesinde belirtilen “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Hükmü gereğince de alenen aşağılanan muhtarlarımız hakkında da eylemi gerçekleştiren kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur” 

TALEP ETMESİNE RAĞMEN RANDEVU ALAMAYAN İL BAŞKANI KİM? 

İYİ Parti Trabzon’da il kongresine doğru taraflar netleşiyor. İyi Parti kurmaylarından Koray Aydın’ın yakın dostu Ali Sağır, ilçe yöneticisi Erdal Uzun, Yardımcısı Kahraman Altuntaş ve bazı yöneticiler meydanda bir iş yerinde buluştular. Esnaf kahvaltısı yaptılar. Dikkat ettik ne İl Başkanı Azmi Kuvvetli ne de ona yakın bir isim oradaydı. O buluşmaya şahitlik edip de bu detayı atlamak olmazdı değil mi? Bir kadın adayın il başkanı yapılacağı söyleniyor. Bu buluşmada da konuşmalarına şahit olmadık ama mutlaka bir aday konusu geçmiştir. Ha bu arada bir ayrıntı daha verelim Azmi Kuvvetli’nin Ankara’da Koray Aydın ile görüşemediği randevu talep etmesine rağmen alamadığı da kulağımıza geldi.