ÜLKE BATIYORSA SEBEBİ AK PARTİ DEĞİL MHP’DİR DİYE SERT ÇIKAN HANGİ SİYASETÇİ OLDU

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, açtı ağzını yumdu gözünü.

MHP’ye ateş püsküren Zorlu, “Ülkedeki bu kaosun ve sıkıntının  1. Müsebbibi MHP’dir. Akıl tutulması yaşayan yılların partisinin kendini yok etmesi gerçek partililerini üzdüğünü görüyoruz. Ama lider sultası yaşama nedeni olan partinin iktidar olması yada kendi adayının cumhurbaşkanı seçilmesi gibi bir derdinin olmaması ve baraj altında kalacağını görmemesi büyük hata. Dün kendine olmadık hakareti yapan ortağının peşinden koşmasının nasıl bir akıl tutulması olduğunu anladığında iş işten geçmiş olacak. Zaten gerçek ülkücülerin çoğu iyi partiye geçerek doğru yolu  bulduklarını görüyoruz. Bugün ülke batıyorsa sebebi AKP’den çok MHP’dir.” ifadelerini kullandı.

GÜNAHLARINA ORTAK OLMAYIN GELİN YANIMIZA DİYE SESLENDİ

İYİ Parti Ortahisar eski İlçe Başkanı Muhammet Erkan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son yaptığı açıklamalarına ilginç bir yorumla yaklaştı. 

MHP ve Ülkücülere seslenen Erkan, “Ak Parti’nin günahlarına ortak olmak istemeyen Ülkücü Milliyetçi dostlarımızı İyi Parti’ye davet ediyorum…

Ne diye tertemiz alnınızı başkasının kiriyle kirleteceksiniz… Ne zorunuz var..” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız." demişti.

TRABZON’UN SEVİLEN SİMALARINDAN BİRİNİ DAHA KAYBETTİK

Trabzon sevilen simalarından birini daha kaybetti.. 2019 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybeden Akçaabat Köftesi’nin dünya açılmasında büyük emeği olan Nihat Usta’nın (Aydın) babası İhsan Aydın da dün hayatını kaybetti.

Nihat Usta ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

TRABZON’DA MEZAR TARİFLERİ ZAMLANDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin son yapılan oturumunda mezarlık yerleri zamlandı.

Mezarlık ücretleri yüzde 18 zam ile şu şekilde;
Ölüm vuku bulması halinde bir kişilik mezar yeri ücreti 957 TL.  
Ölen kişinin mezarı yanında sağ olan eşi için bir kişilik boş mezar yeri 1972 TL.
Boş mezar yeri ücreti kişi başı  Sülüklü: 120 x 230 m 5 bin 800 TL. 
Sülüklü yeni 1016 ada 149 parsel 9 bin 860 TL. Bahçecik, Bostancı, Uğurlu 120 x 230 5104 T

CHPLİ MECLİS ÜYESİ ÇIKIŞTI BAŞKAN CEVAP VERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Büyükşehir Meclisinde görüşülen 2022 yılı gelir tarifesi ile ilgili müzakerede mezarlık fiyatlarının tarifesine itiraz etti.

Şahin, “Diriden alıyoruz, bari ölüden almayalım. Sülüklü’de Bahçecik’te mezarlıklar 5 bin TL’den, 5 bin 800 TL’ye” çıkıyor.” dedi.

Buna karşılık ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Arz talep meselesi. Ciddi talep var. Zaman zaman verilen ücretler bile düşük kalıyor. Biz elbette ekonomik durumu olmayan vatandaşlarımızın bu ihtiyacını başka mezarlıklarda karşılıyoruz. Bunlar yakın merkezi yerlerde özel yerler. Türkiye’nin her yerinde bu tür fiyatlandırma yüksek olur” diye cevap verdi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ali Osman Çoban ise, “Bu ücretler, ölüm vuku anında değil, daha önceden almak isteyenler için. Ölüm anında çok daha düşük. Hatta büyük kısmı ücretsiz. Önceden ben burayı ayıracağım diyenler olduğu zaman bu tarife.. Düşük olursa önüne geçemiyorsunuz.” diye konuştu.

KOKU SORUNUNA BAKIN BAŞKAN NASIL YANIT VERDİ?

Trabzon-Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Katı Atık Tesisi’nin şehir gündeminde yer tutan kokusuna açıklık getirdi.

Koku sorununun devam ettiğini ve giderilmeye çalışıldığını belirterek, “Valilik makamında yapmış olduğumuz geniş kapasiteli toplantıdan sonra ilaçlamanın daha fazla yapılmasıyla beraber kokuda biraz azalma oldu ama tamamen sonlanmadı. Dolayısıyla biraz azaldı. İnşallah 6.5 milyon dolarlık bir yatırımla beraber kokunun tamamen çözülecek bir sorun olduğunu konuştuk. Vatandaşın sıkıntıları devam ediyor ama eskiye nazaran azalma var. Her ay 150 milyon lira ilaçlama masrafı veriliyor. Kokuda azalma oldu. Yatırımın yapılması gerekli olduğunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.

Trabzon’da koku sorunu çeken bir Araklı var, bir Sürmene var. Bir de Çarşıbaşı..

Bu ilçelerin koku sorunu asla bitmiyor..