TRABZON’DA ŞAPKA KRİZİ 

Anadolu Şapkacılık firması, Şalpazarı’ndaki fabrikasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki bir partiden gelen talep üzerine Kürdistan yazılı şapka üretti. Firma sahibi Ömer Özdemir, Şalpazarı Belediye Başkanı MHPli Refik Kurukız’ın zabıtaları yanına alarak şapkaları zorla imha ettiğini söyledi.

Refik Kurukız, bu işlemi yaptıktan sonra yansımalarına baktık. Kim neler diyor? Bazıları, "Kürdistan sözü olmadı, başkan doğru olanı yaptı" diyor.

Bazıları, "Yahu yasal olmasa adam nasıl üretsin? Adam Irak’tan iş almış! Ayrıca yasal olmasa bile polisi ararsın gelir soruşturma açar. Eğer soruşturma açılacak durum varsa.. Yani neresinden bakarsan başkan cahilce davranmış.." diyorlar.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Sadece Kürdistan’a değil, Kürdistan kelimesine de karşıyız.." diyerek Başkana destek geldi. 

Diğer taraftan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan en sert açıklama geldi olaya..

Diyorki; "Belediye Başkanı kendini hem adalet hem de emniyet yerine koyuyor. Dahası Şalpazarlı olan ve oraya katkı sağlayan bir işletmeciyi Şalpazarı kamuoyu önüne atması da ayrı utanç verici" dedi.

Bu arada AK Parti sessizliğini koruyor. 

MEGRİ MEGRİYİ UNUTMA DİYEREK ELEŞTİRDİ

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da olayla alakalı şunu yazdı;

"Hem hakim hem savcı olarak karar veren Şalpazarı belediye başkanını  buradan kınıyorum.  Şapka imalatı yapan ilçesi esnafını direk yargılayacak kapasiteyi kendinde görerek üretilen şapkaları yakabildi. O zaman yargıya ihtiyacımız kalmadı demektir.Siz asın ve yakın. TC konusunda  laf diyemeyen, tribüne oynamasını kendince iyi becermiş. Esnafı halkın önüne atarak milliyetçiliğini göstermiş.  Yargının önüne geçmek senin haddine değil  Syn. Kurukız. Birde ittifak ortağına bakarak kürdistan ve Barzani politikasını hatırla. Megri megrileride sakın unutma.  Basında çıkan bu haber doğru ise senin bir an önce görevden alınman lazım."

EN SERT TEPKİ ONDAN GELDİ; ZORBALIK YAPTI

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kâmil Velioğlu, bu şapka krizinde Başkanın zorbalık yaptığını savundu. 

Başkan Velioğlu, şunları kaydetti; 

"Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın, Şalpazarında imalat yapan bir firmanın ürettiği malları sokak ortasında yakması hukuk dışı olduğu gibi bir belediye başkanının yetkileri arasında da değildir. Şalpazarı Belediye Başkanının, belediye zabıtalarını keyfi ve hukuksuz bir şekilde adeta mafya çetesi gibi kulkanması görevi kötüye kullanmak değilde nedir? Bu ülkede hukuku uygulamayı kendine görev edinen bir tane savcı varsa, içişleri bakanlığı müfettişi varsa bu kanun tanımazlıkla ilgili acilen soruşturma başlatmalıdır. Türkiye, Kuzey Irak'a 8 milyar dolar ihracat yapıyor ve bunu artırmak için barzani ile sürekli görüşmeler yapmaktadır. Buna tek kelime etmeyen Başkanın zabıta görevlilerini de kullanarak yaptığı zorbalıktır, ucuz kabadayılıktır. Tüm kamu görevlileri hukuk kuralları  çerçevesinde iş yapmak zorundadır. Bu nedenle başkanın bu hukuksuz tavrını kınıyorum…"

İKİ LİDERİN TRABZON HASSASİYETİ

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan Trabzon’da..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’a uğramadan başka bir yer gitmiyor.

Her iki lider Trabzon’u önemsediğini gösteriyor.

Dikkat ettiyseniz bu önemseme İl başkanlarına il teşkilatlarına yansıyor. Sıfır hata yapılması için hassas davranılıyor. İYİ Parti’de belirgin bir düzelme yaşanıyor. Bu da sahaya yansıyor. Programlar takip ediliyor. İl Başkanları her gün toplantılar düzenliyor.

Trabzon Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi konumunda olduğundan liderler bunu hem medyasıyla hem sivil toplum örgütleriyle farketti kabul etti.

CHP’de yavaş yavaş sahada belirgin şekilde kendini gösterdi. AK Parti ve MHP’nin bu konuda ne gibi bir çalışma yapacağı merak konusu..  

DEVA PARTİSİ VE USTALIK DERECESİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Trabzon’a geldi. Trabzon’da partisinin Yomra kongresine katıldı. Bir dizi ziyaretlerde bulundu. Trabzon medyasıyla da bir araya gelerek tüm sorulara cevap verdi. Ali Babacan’ın programını hatasız gerçekleşmesini sağlayan DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, tam not aldı. 

Genel Başkanı Babacan’nın Trabzon konusunda bilgilendiren hatta bazı konuşmaları sırasında not yararak cevap verirken ayrıntısıyla cevap vermesini sağladı. 

Dikkatlici programı ekibiyle gerçekleştirdi. Bu program sanki Kubilay Çiçek’in İl başkanlığında ustalık terfisi olarak not ettik.

KTÜ PERSONELİNE PCR ŞARTI! YASAL MI DEĞİL Mİ TARTIŞMASI BAŞLATTI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Personeli’ne dün bir yazı ulaştı. Bütün birimlerine acil koduyla ulaşan yazıda, tüm personelin, PCR testi yaptırması, negatif sonuç belgesini ilgili amire teslim etmesi zorunlu kılındığı belirtiliyor.

Uygulamanın 20 Eylül’de başlayacağı söylendi.

Diyelimki personelin biri PCR testini getirmedi! İşte o zaman işe yerine kabul edilmeyecek. Aşı kontrolleri yapılacak. Aşılar da tamamlanacak.

İşte bu yazı şimdi personel arasında, yasal mı değil mi tartışması başlattı.

BİR TELEFON ALDIK; "ERDOĞAN’A BİR KORAY AYDIN LAZIM" DENDİ, ŞAŞIRDIK

Gördüğünüz gibi sahada Recep Tayyip Erdoğan’ın ikincim as adamı kalmadı. Kaldı da net şekilde teşkilatı ateşleyecek konuşma yapacak, teşkilatı derleyip, halkı etkileyecek kimse yok gibi.. Bunoktada Meral Akşener’i Erdoğan’a göre şanslı görüyorlar. Ve kulislerde şu deniyor; “Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu Akşener’i taşıyor. Ama Erdoğan şu anda bu sorunu yaşıyor. Erdoğan’ın Koray Aydın gibi biri lazım.”

Dün uzun uzun bu konuşmayı düşündük. Telefonda arayan kişi Ankara’dan..

Baya konuştuk. Hatta 2-3 saat.

Başkent kulislerine bakıldığında Trabzon’da da teşkilatla kıyaslarsak, bazı aksamalar var. Bakalım nasıl düzeletecekler.

AK Parti şu an diken üstünde..