İYİ PARTİ KURMAYLARI KİM İÇİN TRABZON’A GELDİ?

İYİ Parti Trabzon İl kongresi 28 Ocak tarihinde yapılacak. Kongre öncesi favori adaylardan Fatma Başkan bugün Zorlu Grand Hotel’de basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya İYİ Parti GİK Üyeleri Yavuz Aydın ve Şükrü Kuleyin de katılacak.

Kongre öncesi İYİ Partililere mesaj veren Fatma Başkan,”Kongremizden güçlenerek çıkacağız. Biz İyİler ordusuyuz. Ülkemizin bu kritik sürecinde kurtuluşun anahtarıyız” dedi. 

Bu şu demek oluyor Genel Merkez Fatma Başkan’ın yanında..

Koray Aydın Başkan’ın adayıdır!

Milletvekili Hüseyin Örs demek ki dinlenilmedi. Önemsenmedi!

KAFULLUK YAZDI YİNE GÜNDEME OTURDU TRABZON LOBİSİ NASIL HAREKETE GEÇTİ?

Dün köşemizde Trabzon’da açılmak istenen bir kafeden milyonlarca liralık vurgunun savcılığı harekete geçirdiğini, 4 kişinin bir gümrük işi yapan kadından şikayetçi olduğunu yazdık! 50 milyon liranın üzerinde bir paradan söz ediliyor. Telefonlarımız susmadı. Kimisi konuyu detaylıca öğrenmek istedi kimisi mağdur olduğu ve kendini sakladığı için bizi yokladı. Suçlanan kadın şu an Samsun’daymış. Bu konuda mağdurlara parasını geri ödeyecekmiş bazıları ile görüşmüş! Söz vermiş! Şu an konu savcılıkta… Emniyet KOM araştırmalarını sürdürüyor. Ha bu arada Beşirli’de gümrükçü kadının da ortak olduğu şu açılması yılan hikayesine dönen kafe başka ortaklar almış ve içinde tadilata başlamış! Dün akşama doğru ‘ottoman’ firmasıyla irtibata geçen bazı mağdurlar ‘kafeyi açamazsınız alacaklarımız var’ demişler! Yani yine bir kriz patladı. Zaten bunun olacağını dün belirtmiştik! Haftaya kafeyle alakalı ilgili firma açıklama yapacakmış avukatı aracılığıyla bekliyoruz. 

RAYLI SİSTEM KONUSUNU BAŞKAN, BAKANA ŞUTLADI

Siz farketmediniz ama..

Evet farketmediniz!

Bazıları ise görmezden geldi.

Nedir biliyor musunuz?

Yani konu ne?

Baştan başlayalım.

Konu şu Trabzon’a raylı sistem.

Hani her seçim dönemi 20 yıldır verilen bu söz.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, meclis toplantısında konuyu öyle bir dille gündeme getirdi ki; Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na inceden topu attı.

Dediki; Ulaştırma Bakanımız talimat verdi raylı sistemi çalışıyoruz!

Halbuki zaten bu çalışma 20 yıldır var. Zaten bilinen bir şey.. İkinci hamlesi TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Trabzon ziyaretinde yaptı.
Yine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’naydı bu gönderme..

Başkan Zorluoğlu kendisini ziyaret eden Meclis Başkanı Şentop’un Trabzon Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde raylı sistemle alakalı destek istediğini bildirdi. Başkan Zorluoğlu’nun basın ofisi basın mensuplarına gönderdiği metinde şu ibareyi kullandı: “Başkan Zorluoğlu, şehre kazandırılması planlanan Raylı Sistem Projesi ile ilgili de destek istedi.”

Şimdi ne var bunda demeyin?
Çünkü Adil Karaismailoğlu Trabzonlu..
Ve ulaştırma bakanı..
Demekki Başkan Raylı sistem konusunda ümidini bakanlıktan kesmiş!
Ulaştırma Bakanına 2 hamleyle bunu söylemeye çalışıyor ve “ancak bunu siz halledersiniz ve bakanlıkta böyle bir çalışma yok” diyor. Alt metinde bu çıkıyor ortaya..
Bakalım başkanla bakan arasında raylı sistem göndermeleri ne kadar daha sürecek? 

ABDULLAH AVCI’NIN SÖYLEDİĞİ KÖSTEBEK KİM?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son yenilgiden sonra ciddi moral bozukluğu yaşadı. Oyunculardan Uğurcan, Bakasetas ve Abdulkadir evine kadar gitti. 
Dün maç öncesi beklemediğimiz şekilde maç öncesi açıklama yaptı. Her zaman sahayı konuştuğunu bildiğimiz Abdullah Avcı, bir şey söyledi. Maç öncesi söyledi ki maç sonrası skora göre konu dağılmasın istedi.

Avcı, "İçeriden dışarıya bilgi sızıyor" dedi. Trabzonspor Kulübü’nün içinden kapalı idmandan taktiksel ve oyuncular hakkında bilgi sızdıran, kadro veren birileri olduğunu ve sosyal medyada bunu gördüğünü söyledi. Sitem  etti serzenişte bulundu! 

Şunları dedi: 

“Çok doluyum. Antrenmanda bir şeyler deniyorsunuz. Rakibi çözmeyi çalışıyorsunuz ama kötü bir skor alınca gecesinde medyada yer alıyor. İçeriden, dışarıya bilgi sızıyor. Kurumsal sıkıntılarımız var.”

“Trabzon'un paçasına yapışanlar var, bunları temizlemeye çalışacağız" 

Şimdi bunların bulunması gerekiyor.. Kim bunlar? Trabzonspor’un paçasına yapışanlar?

Dün dikkat ettik ilk değerlendirmeler bu sözlere TRT yorumcusu Barış Yurduseven ve Trabzonspor eski oyuncusu Giray Kaçar’dan geldi.

İşin en ilginci her ikisi de bazı taraftarlarca kapalı idmanlardan taktikler vermekle suçlandı. Bu hafta iş çözülür! Giray Kaçar’ın youtube kanalında kapalı idmandan söylediği taktiksel sözlerin videosu zaten sosyal medyada anında dolaşmaya başladı. 

Şimdi asıl mesele Abdullah Hoca’nın kulübün içinden dışarı sızdıran kulüp çalışanı kim ya da kimler? Bunların bulunması için bir çalışma başladı.

İletişimde sorumlu Can Karyağdı var. En başta ona sorulacakmış… Bakalım ne diyecek? 

REKTÖR HANGİ SİYASİ MESAJI BEĞENDİ?

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı AK Parti’nin HAS vitrinini nasıl beğendi? Sorumuz bu.. Şimdide detaya girelim.. Doruyu sorduk tabiki cevabını vereceğiz! Hiç merak etmeyin! Bizim takipçilerimiz özeldir. Bizim okurlarımız değerlidir. Onları eksiksiz bırakmak görevimizdir. Kafalarında soru işareti kalmayacak. Biliyorsunuz AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ömer Topaloğlu HAS Parti’den Numan Kurtulmuş ile AK Parti’ye geçti. Topaloğlu’nun ‘has’ adamı dostu HAS Parti’nin Trabzon’da Milletvekili adayı gösterdiği doktor M. Arif Köroğlu, sosyal medya hesabından II. Abdülhamid, Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin fotoğrafını paylaştı. E ne var bunda canım diyenleriniz vardır onlar için daha da detay verelim. Paylaşıma KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’yı Ömer Topaloğlu’nu da ekledi. Ve şu notu yazdı: “Beştepe’de bir Ebubekir varsa, Trabzon’daki Ömer’leri görür..”

Bu paylaşımı KTÜ Rektörü beğendi. Zihninizde sisi kaldırmak için iki analiz ortaya koyalım: Ya burdan kendisini milletvekili adayı göstermek için AK Parti kurmaylarına net mesaj veriyor. Ya da Rektörü aday gösterin mesajı veriyor. Her ikisi de olabilir. Yalnız şu var.. Rektörlük makamı siyaseti beğenmesi şık olmadı. Takdiri de kamuoyu değerlendirsin.

133dd89d-7645-4f99-ace5-9375b19a1384