BU BAŞKANLAR NEDEN KONUŞMUYORLAR?

Bu 3 köyün 7 milyon m2 kare alanı (Damlı, Bağlama ve Kırgeriş) nedeniyle Gümüşhane- Trabzon arası gerildi! Köylerin etrafındakilere belediyelere bakın, 3’ü de MHPli başkan…
1- Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen
2- Özkurtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut
3- Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız
Çünkü Köyler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Trabzon’a verildi.
Şimdi bu gerginliği Ankara’da çözmeye çalışıyorlar. 
MHPli belediye başkanları da oturmuş seyrediyor!

MEĞER HATA OLMUŞ DÜZELTİLDİ

Bu arazilerle alakalı yeni gelişme oldu. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, bu gelişmeyi açıkladı. Çok ilginç bir şekilde açıkladı! Vali,” Mekansal adres kayıt sisteminde kullanılan koordinat sisteminden farklı olmasından kaynaklanan bir hata olduğu farkedilmiş ve derhal gerekli düzeltmeler yapılmıştır” dedi. Şimdi gelelim bu açıklamaların yansımasına. Muhalefete göre hiçbir hata yok geri vites var! Olayı gündeme getiren CHP Sözcüsü Özgür Özel Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ı hedef almıştı! Diğer bir kesime göre Özgür Özel’in şimdi Ataman’dan özür dilemesi gerektiği yönünde görüş bildiriyorlar. Yani Ataman’ın günahı alındı.. 

AK Parti’de Ataman’a AK Parti vekilleri neden sahip çıkmadı tarzında tartışma da sosyal medyaya yansıdı. 

68eb83d5-ea3d-4fbf-8a7b-d28afd4379f1

YÖNETİMİNDEN KENDİSİNE RAKİP ÇIKTI

İYİ Parti’de hareketlilik sürüyor. Trabzon’da delegasyon seçimi sona erdi. 400 delege seçildi. Hemen ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde açıklama yapan ilçe yöneticisi Seher Melek, Ortahisar İlçe Başkanlığında aday olduğunu duyurdu. Seher Melek’in Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun’a karşı rakip çıkması kulislerde “ İl Başkanı Azmi Kuvvetli Uzun’a karşı hamle yaptı” olarak yorumlanıyor. Öte yandan Seher Melek’e basın toplandısında 
İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin “Parti içinde kendisine yönelik ayaklanma olduğu” yönündeki söylemleri soruldu. Melek bu soruya, “İl Başkanımızın bu konuda tarafsız olduğunu biliyorum. Kendisini taraf olarak yansıtamam. Kendisi partimizin kuruluş ilkelerine son derece saygılı duruş sergiliyor. Biz adaylar için de iyi bir durum. Tarafsız tutumu yani..  Partimiz içerisinde kendi dengelerinin değişmesi gerektiğini düşününler olabilir. Biz kuruluş aşamasından beri geldiğimiz bu noktaya zor şartlarda geldiğimizi biliyoruz. Kendisine inancımız var. Henüz bir karar verdiğini düşünmüyorum.  İl Başkanı mı, milletvekilliği mi kararı yok.  Kendisinin çok emekleri var. Çok zor yollardan geldik. Kuruluş aşamasından beri bizlere maddi, manevi destekleri oldu.  Diğer konu kendisinin ifadesidir…” diye konuştu.

Bu soruyu soran gazeteciler cemiyeti yöneticisi! İşin enterasan tarafına ise başka bir yazımızda geleceğiz. İYİ Parti’de soruyu sorduran bu cevabı bekliyordu deniyor. 
Ortahisar İlçe Kongresi 3 Aralık tarihinde yapılacak. Daha günler var algıcıları da yazarız zaman zaman.. 

YATLİMANI VE ÇİMENTONUN YERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Trabzon’da yat limanı yapılma çalışması devam ediyor. Aldığımız duyumlara göre prestijli bir yat limanı Gülcemal dolgu sahası mendireğinde yapılacakmış. En pahalı büyük yatlar için buraya liman düşünülüyor. Beşirli kıyısı Ganita’ya kadar adeta büyüleyici bir deniz kenarına dönüştürülecek. Bu projenin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun önünde olduğu belirtiliyor. Zorluoğlu Gülcemal için ekibine “Dünyada su üstünde en önemli projeleri inceleyin ve bana bir rapor sunun” dediği söyleniyor. Bu arada Trabzon Çimento Fabrikasının yeriyle alakalı Vakıfbank ile görüşmeler hız kazandı daha sonra değiniriz.