BİR KAZA VE TRABZON KENT TRAFİĞİ KİTLENDİ

Trabzon’da dün sabah yaşanan kaza ve ardından Beşirli, Değirmendere, Tanjant’tan akan trafiğin her yönden sahil yönünden bile kilitlenmesi siyasi gündeme oturdu.  Çömlekçi’de yaşanan kazada 14 araba bir birine çarpmıştı ve araçların trafiği engellememesi için verilen uğraş sırasında 2-3 saat kent trafiği felç olmuştu! İşte bu nedenle tek çözüm öne çıktığını belirten CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Güney Çevre Yolu Projesi mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Başkan Hacısalihoğlu, “Yaşanan kazalar, alternatif yol güzergahı olmayan şehrin sıkışmışlığını gözler önüne serdi. Trafik için çözüm şehri bir uçtan diğer uca geçecek Güney Çevre Yolu’dur. Ve ivedilikle hayata geçirilmelidir.” dedi.

BU ARA MODA NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ? 

Trabzon ve Trabzonspor’da bu sıra gündemde ‘günah çıkarma’ modası hakim.. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na karşı daha önce hamle yapanlar şimdi büyük pişmanlık içinde müthiş çıkışlar yapıyorlar. Neler yapmıyorlar ki.. Yaz yaz bitmez.. Diğer taraftan aynı şey Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu için de geçerli. Bazıları fena halde günah çıkarmaya çalıştıklarını görüyor duyuyoruz. Ama böyle olmaz! Bu şekilde olmaz.. Olur da olmaz..

Neyse amannn biz diğer gündemlere geçelim. Bu muhabbet sıktı!

TURKCELL’İN CEO’SU BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA HANGİ ARAŞTIRMAYI SUNDU? 

Turkcell’in CEO’su Murat Erkan dün Trabzon’da bir dizi temaslarda bulundu. Trabzon’a gelme sebebi Turkcell’in Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapısını kullanmak için protokol imzalaması içindi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, alt yapı hamlesinin ilk meyveleridir bu.. Sadece alt yapıyı kullanmak için Turkcell’den Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta kazanacağı para 15-20 milyon lira.. Daha diğerleri var.. 

Fiber alt yapı için Turkcell, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne kira bedeli verecek.

Yani hizmet alımını yapacak. Böylece Trabzon Büyükşehir Belediyesi hem hizmet hem kazanç sağlayacak.

‘Fiber Altyapı İş Birliği Protokolü’ belediye binasında imzalanırken ilginç bir konuşma geçti.

Murat Zorluoğlu, Turkcell’in CEO’su Murat Erkan’nın toplantı öncesi kendisine söylediği sözleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Öncelikle şunu belirtelim Başkan Zorluoğlu’nun bu ara çok morali yüksek.

Hatta basın mensuplarına, “Son zamanlarda çok görüşüyoruz, nasılsınız?” diyerek takıldı.

Erkan ile ile arasında geçen muhabbette İngiltere’de yapılan bir araştırma konusu..

Şöyle diyor Zorluoğlu; “Biraz önce bana Sayın Genel Müdürümüz bir şey söyledi. İngiltere’de yapılan bir araştırmada insanlara ‘evinizde hangi hizmetin kesilmesini istemezsiniz’ diye sormuşlar. Herkes elektrik kesilmesin diye düşünebilir ama öyle değil, insanlar 1. sıraya interneti koymuşlar. Bu çok önemli araştırma.  Biz de öyle bir altyapı oluşturuyoruz ki Trabzon’da internet kesilmeyecek. Projede emeği olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum”

İşte bizde bu detayı haberden çıkardık ve sizlere yeniden sunmak istedik.

Başkanın dediği gibi olur kentin kesintisiz bir internet alt yapısı olur. Trabzon kentinin her noktasında bu hizmet verilir..

BÖYLE KURU KURU BULUŞMAK OLMAZ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon’daki gençlerle Trabzon Büyükşehir Belediyesinin botanik parkında bir araya geldi. Kütüphanesinde gezdi, gençlerle sohbet etti, bahçesinde fotoğraf çekildi.. Yani deyim yerindeyse güzel bir gün geçirdi. Zaten Z kuşağıyla buluşma hamlesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmıştı. Her ilde bunlar yapılıyor. Yalnız eksiklik şu, Z kuşağı denilen internet takipçilerinden oluşan gençlerse AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun gençlerle buluşmasından değişik kareler, enteresan videolar, hani internet fenomenlerinin dikkatini çeken detaylar yada içerikler neden sağlanmadı ve AK Parti Trabzon İl Yöneticilerinin tamam mı ki bunlar en az 50 kişi bir furya paylaşmadılar?

Böyle kuru kuru buluşmak olmaz!

Başkan sosyal medyayı kullanmak istemeyeni paylaşmayan yöneticilerinin dikkatini çekmen lazım..

Hani bizden uyarması..

PLAJLARI KİM İŞLETECEK?

Trabzon’da bir kmlik Yalıncak Plajı’nı yeniden dönüştürüp halka açan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, plajları başkalarına da bırakmıyor Bu plajların işletmesini de kendisi yapacak. TRABİTAŞ Sosyal ve Kültürel Hizmetleri Ticaret Anonim şirketinin plajı devraldığını öğrendik. Aynı şekilde Ganita’dan Gülcemal dolgu sahası arasında yer alanda oluşan plaj ve Yoroz Feneri önündeki plajında büyükşehir tarafından işletilecek.