OSMANLI TOKADI!

TRABZON’DA BİR SAADET ZİNCİRİ OPERASYONU DAHA NASIL BAŞLADI?

Trabzon’da bir saadet zinciri balonu daha patladı. 

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Adliyesi’ne başvuran 4 iş insanı gümrük işi yapan S. K.’nın kendilerini 50 milyon liraya yakın dolandırdığını sahte dekontlarla kendilerini kandırdığını ileri sürdü. Savcılık dosyayı Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne gönderdi ve araştırılmasını istedi. Bundan sonra film gibi bir dolandırıcılık hikayesi ortaya çıktı. 

KAFE YİNE EL DEĞİŞTİRDİ 

İddiaya göre Beşirli Mahallesi’nde ‘Ottoman’ adlı kafenin 3 ortaklı açılma fikriyle dolandıcılık hikayesi ortaya çıktı. Üç kişiden biri şikayet edilen ‘kar marjlı’ gümrük işi yapan S.K adlı kadın. Bu kadın daha inşaat halindeyken binanın arka tarafına bir VİP oda yaptırdı. ‘Gümrük işi yapıyorum yüzde 30-40 karla çalışıyorum’ diyerek piyasadan para toplamaya başladığı, ardından bu paraların bir kısmını ödediği ama büyük bir kısmını ise ödemediği belirtildi. Cafe el değiştirdi fakat bir çok mağdur kafenin sahibi olduğunu belirtiyor. 

PARA TRANSFER OYUNU BÖYLE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Savcılığa mağdurların verdiği bilgiler şöyle; Amasya’da bulunan dünyaca ünlü holdingin mermer taşıma işlerini yaptığını belgelerle beyan edip 1.4 milyon dolarlık sahte teminat mektubu ile ‘iş yapacağım ve karı paylaşacağız’ şeklinde insanlardan milyonlarca lira alıp lüks hayat içerisinde yaşayan gümrükçünün ‘para transfer’ oyununu mağdurlardan biri ortaya çıkardı!

TIRLARLA PARA TAŞIYORLARMIŞ!

Holdingden gelecek olan dekontu isteyen mağdur iş insanı, dekontun sahte olduğunu ve yaptığı araştırmalarda Beşirli’deki bir fotoğraf ajansının para karşılığı bu belgeleri sahte olarak düzenlendiği taşımacılıktaki TIRların yük değil para taşıdığı ve sürekli yanında çalışan elemanları ile dövizcilerden yüklü miktarda dolar yaptırdığını ortaya çıkarıp savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bundan sonra olay emniyete devredildi. 

Asıl ilginci ise dolandırıcının mağdurlar hakkında suç duyurusu yapması ve mağdurların polis tarafından araştırılması oldu.

KAFE İÇİN VERİLEN 1,5 MİLYON İSİM HAKKI NE OLACAK?

Dolandırıcı S.K yanına 2 ortak alarak Beşirli’de Ottoman markası adı altında cafe açma girişiminde ortaklarınıda mağdur ederek asıl amacının cafe den daha çok insana ulaşmak olduğu ve daha çok mağdur yaratmak olduğu belirten mağdurlar ihbar hattımıza ulaştılar.

Kafe inşaat halinde kalırken Ottoman mağdurları umursamayıp açılan davaları da yok sayarak kafeyi devir alarak açmak için çalışma başlattığı söyleniyor. 

Lakin kafenin isim hakkı olarak verilen 1.5 milyon liranın ortaklardan birinin ve S.K nın fatura almamak için çalışanlar adına gayri resmi hesaplardan alındığı da öne sürülüyor. 

Ailesi borçların ödenmesi noktasında evraklar imzalasa da sözler verse de evrakların sahte olduğu savcılığa verilen şikayetlerde sonrası görüldü. 

MAĞDURLAR ARASINDA KİMLER VAR KİMLER

Mağdurlar arasında ve bu dolandırıcılarla iş yapanlar arasında Trabzon’daki milli sporcu 

Bilişim 500’de olan teknoloji firmasının sahibi Trabzon’da merkezi olan balık fabrikasının çocukları sanayide işyerleri olan iş adamı diş doktorları galericiler ve Azerbeycan'dan 2 iş insanı da var.  

Hopa’da bulunan nakliye firması sahibi. Bu insanlar nasıl kandırıldı? Nasıl bu dolandırıcılara inandılar orası muhallak ama bir sürü sahte evrak olduğu konuşuluyor işin aslı savcılık mağdurları değil dolandırıcıları araştırdığında ortaya çıkacak.