AÇILIŞ İÇİN A TAKIMI BÖLGEDE 
Rize-Artvin Havalimanı’nın test sürüşleri bugünden başlıyor. Artık bir kaç aya oradan yolcu taşınabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan havalimanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hummalı bir çalışmayı yönetiyor. Ekipleri Trabzon-Rize-Artvin hattında gidip geliyorlar. Tek bir hata dahi istemeyen Bakan Karaismailoğlu’nun A takımı ile konuştuk. Görkemli bir açılış yapılacağını söylediler.

Bu arada eğer Rize-Artvin Havalimanı açılırsa Trabzon havalimanının tatile girecek bu süre zarfında da pist onarım çalışmaları yada eki bir pist çalışması yapılacağı söyleniyor. Bunu doğrulatamadık!

rize-artvin-havalimaninda-test-ucusu-ertelendi_1374_dhaphoto8

SEN HANGİ TARAFTASIN! 
Ekrem İmamoğlu Trabzonlu’dur.. Adil Karaismailoğlu da Trabzonlu’dur..
Haliyle Trabzon siyasetinde zaman zaman her iki isim gündem oluyorlar.
Kimi zaman taraflar sert atışmalar yapıyorlar. Ama her nedense bazı siyasetçiler bu tartışmalardan kaçıyorlar. Bazıları orta yolcu bazıları hiç taraf olmak istemeyenler.
Bir ara Süleyman Soylu ile Ekrem İmamoğlu’nun kavgasındam böyle anlar yaşamıştık. Haliyle taraf seçenler oldu. Trabzonlu olunca Trabzon siyasetinde bu tip tartışmalara şahit olmak mümkün.

ÖĞRENCİLERLE EVDE BULUŞTU YER SOFRASINDA SAHUR YAPTI 
AK Parti Trabzon İl Başkanı doktor Sezgin Mumcu, KTÜ Öğrencilerinin organizesinde yer sofrasında sahura yaptı.
Gece yapılan programda bir saat öğrencilerle sohbet eden Başkan Mumcu, gördüğü ilgi alakadan memnun ayrıldı.
Öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra evden ayrıldı. 
Bu programlara devam edeceğini belirtiyorlar.

MAĞDURUZ DİYEN VATANDAŞLAR ZORLUOĞLU İLE BULUŞACAK 
Trabzon’da Kanuni Yolu projesi bir türlü bitirilemedi. Bu nedenle Kanuni Yolunun Merkezden Akoluk’a sarkan kısmında bazı vatandaşlar mağdur edildiklerini yerlerinin haksızca alındığını belirterek önceki dönem Başkan olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığı döneminde büyükşehir belediye meclisine baskın yapmışlardı. Bu nedenle büyük tantanalar çıkmıştı! Aynı güzergahla alakalı yeni girişimler olduğunu yine oluşturulan imara itiraz edildiğini öğrendik! Şimdi o mağduruz diyen vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüşmeye hazırlanıyorlar. Yani bir türlü bun iş çözülemedi!

TRABZON’DAN AYRILIP BODRUM’A YERLEŞTİ
Trabzon’un en görkemli, en güzel konumda bulunan marka değeri yüksek olanlar içinde yer alan Ramadan Otel’in sevilen yüzü Genel Müdürü Alper Gürsoy, görevinden ayrılmıştı! Yerine yine otel içinden bir kadın görevli geçti. Alper Gürsoy nerde diye merak ettik. Neden ayrıldı? Meğer kendi iş yerini Bodrum Ortakent’te açmış. Trabzon’dan gelen dostlarını bu restoranda ağırlıyormuş. Bizde kendisine yeni hayatında başarılar diledik.

YÖNETİMDEN İKİ İSİM VEKİL LİSTESİNDE OLUR!
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığının gündeminde hep sıcak duran milletvekili aday listesinde her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Yani öğreniyoruz demeyelim duyuyoruz desek daha iyi olur. Trabzon’da İYİ Parti’deki hareketlilik ne CHP’de ne MHP’de ne de AK Parti’de var. Görünen bu.. AK Parti’de ki programlar belli, sahur iftar, çay ocağı cami sohbeti, başka bir program görülmüyor. Ya da biz renklilerine denk gelmedik! Neyse.. Şu anda İYİ Parti’de milletvekili listesine İYİ Parti il yönetiminden en az iki ismin yer alacağı söyleniyor. Bunu bize diyene, “Peki il başkanı yok mu içinde..” diye sorduk. ‘Hayır’ cevabını alınca şaşırdık! Sizde şaşırdınız mı?

ŞOV ZAMANI DEĞİL ÇALIŞMA ZAMANI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne yeniden başkan seçilen Ersen Küçük’ü ve yönetimini kutlarız.
Kalemimizin döndüğünce ona ve ekibine bir kaç öneride bulunmak isteriz;

Samimi olsunlar!
Geçmişte yaptıkları hataları yapmasınlar!
Pazarlamacı maskesiyle dolaşmasınlar!
Ayrımcılık yapmasınlar!
Meslektaşlarının haklarını savunsunlar!
Özel Kalem müdürleriyle kanka değil meslektaşlarıyla kanka olsunlar!
Statü güce tapmasınlar!
Geçmişte ‘ah’ aldıkları ile helalleşsinler!
Aralarında biliyoruz ki geçmişiyle yüzleşemeyenler, utananlar var, mutlaka bununla yüzleşip, ağırlığını üstlerinden atsınlar!
Şov zamanı değil çalıma zamanı.. 
Not; Bu uyarılarımız dikkate alınmadığı sürece her gün bunları hatırlatacağız!

gazeteciler-cemiyeti