ŞEREF MALKOÇ TRABZON’U KARIŞTIRIYOR MU?

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında yaşananlar hala kulislerde konuşuluyor.

Ciddi bir yüzleşme oldu. Şeref Malkoç'un AK Parti üzerinde ne kadar etkili olduğu göze çarpmış oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Şeref Malkoç'un AK Parti'ye zarar verenlerle gezilere gittiğini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu adeta linç edenlerle beraber kol kola olduğunu öne sürdü.

Evet, aslında AK Parti'de bu görülüyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'da Şeref Malkoç'un kesenindedir. Doğal olarak ona sormadan bir şey yapmaz. Yanındaki A Takımını bile Malkoç oluşturdu.

AK Parti'de derin kriz böylece seçim öncesi kıvılcım çaktı! Daha birçok şekillerde bunu göreceğiz.

Muhammet Balta gemileri yaktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu savaşın Muhammet Balta tarafında...

Kulislerde, "Şeref Malkoç Trabzon İl Başkanlığı'nı etki altına alıp Trabzon'u karıştırıyor" gibi bir algı oluştu.

ALİ BABACAN TRABZON’A NASIL GELECEK?

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ağırlayacak. Babacan'ı yarın karayolu ile Beşikdüzü il sınırında karşılayacaklar.

Kubilay Çiçek'e, 'Babacan'ın Trabzon'a kaçıncı gelişi?' diye sorduk; o da ikinci gelişi olduğunu söyledi. Trabzon'u sevdiğini; Trabzon'a her geldiğinde burada olmaktan mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Çiçek, Ali Babacan için programı detaylıca elden geçiriyor. Şuanda elindeki programa göre Babacan, yarın 21:30'da karayolu ile Beşikdüzü'nden gelecek.

16 Eylül Perşembe günü saat 9:00'da Novotel'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

İl Başkanı Kubilay Çiçek, "Ali Bey sizi bekliyor. Sorularınızla gelin lütfen davetlisiniz" dedi. Bu sorulu cevaplı mülakatları çok iyi biliyor Ali Babacan, "Her türlü soruyu sorun, buyurun açık olun; biz buradayız cevaplayacağız" diyor.

Yerel dinamikleri de biliyor.

Basın toplantısının ardından saat 11:00-13:00 arasında Yomra'da partisinin ilçe kongresine katılacak.

Sandal Otel'de düzenlenecek kongre...

Tek liste ile Funda Çuvalcı yönetimiyle Genel Başkan'ın karşısına çıkacak. Önemli bir sınav verecek.

Ali Babacan, Yomra'dan sonra Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, iş dünyasıyla buluşacak.

Sürmene'de esnaf ziyareti yapacak.

Perşembe günü akşamı saat 20:00'da Trabzon Havalimanı'ndan ayrılacak.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’DA SOKAK SOKAK DOLAŞTI

Trabzonspor - Galatasaray maçına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın davetiyle gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, aynı zamanda Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı’dır. Trabzonludur. Trabzon’a geldiğinde Çaykara’daki baba ocağına uğrar. Telefonlarını kapatır. İstirahat eder. Aynen öyle yaptı maça geldiğindede..

Meydanda dostlarıyla buluştu. Bir ara masasında 10-15 kişi oldu. Hararetli konuşurken bizde rast geldik yanına oturduk.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile bir telefon görüşmesini anlatırken, “Burada AK Partili kardeşlerimiz var. Tanıdığımız sevdiğimiz isimler” diye konuya girdi. Özel bir sohbet toplantısı dost meclisi olduğundan telefon görüşmesinin detaylarını vermeyelim.

Ama konu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile girdiği bir münakaşaydı. Ayvazoğlu ile bu sebeple bir hafif atışmalı bir görüşme yapmış.

Devamında iktidarın yaptığı ona göre yanlış ve hataları sıraladı. Bir ara bir vatandaş arkadamızdan geldi, “Bir dakika sayın başkanım sizi tanımak dinlemek istiyorum” dedi.

O sırada Yavuz Ağıralioğlu aya kalkıp bir sandalye uzattı.

Tanımadığı oradan geçen vatandaş dinlemeye başladı. Sorular sordu.

Yavuz Ağıralioğlu, hiç es vermedi, hiç durmadı.. Hararetli konuşmasına devam etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bazı konularda  özellikle eleştirdi. 

Sonrada tanıdık esnafları ziyaret ederek şehirden ayrıldı.

KİMİN PİSTİ ANLAMADIK GİTTİ

Eski meclis üyesi Mehmet Aydınlar, geçen gün aradı. Telefonda ilginç bir şey sordu..

Dediki; Trabzon Havalimanı’nı Ramada’ya kadar büyüteceklermiş.. 

Bu iddia doğru mu? Bunu bilmek istiyoruz. Bir araştırır mısınız?

Bizde sorduk. Ulaştırma Bakanlığı basın birimine kadar ulaştık. Henüz net bir yanıt alamadık. Herhalde Mehmet Aydınlar’ın o bölgede bir arazisi var. O da merakla havalimanına ne yapılacağını merak ediyor. Kamulaştırma ile oraya doğru olan kısımlar alınabilir. Hala net bir şey öğrenemedik öğrenirsek yine burdan yazarız.

Bu arada Havalimanı’nın tam doğu tarafında pistin ucunda bir yeşil alan var. Yeşil alandan bugüne kadar hiç görülmemiş bir sinek türedi. İnanılmaz çevreye rahatsız ediyor. Rahatsız olanlar şikayet etmişler. Ama pistem kimse sahip çıkmıyor. Havalimanı sorumlusu bizim değil diyor ulaştırma yetkilileri, karayolları hepsi bu konuyla ilgilenmiyorlar. İlgilenirseler iyi olur. Çünkü bizde gördük. Baya sinek falan.. O çevre turizm bölgesi olduğunu da hatırlatalım.