O TUĞLA 3 BİN LİRA ZAM GETİRDİ!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde 5 bin personeli ilgilendiren promosyon krizin çözülmesinde en büyük ayak 
Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şubesinin başkanı Metin İskenderğlu ve yöneticileri oldu. Çünkü bir tuğla alıp rektörlüğün önünde basın açıklaması yaptılar. 
'Tuğla amacı Rektörlüğün bu işte elini taşın altına koyulması istenmesidir. 
Ondan sonra bütün sendika başkanları ve temsilcileri ile toplantı yapan üniversite yönetimi, tekrar promosyon talebini bankaya iletti.
Ve böylece Vakıf Bank 1+2 olmak suretiyle 22 bin teklifini 25 bin liraya çıkardı. 
Bu teklif daha sonra sendika ve temsilciler arasında oylandı. Görüşülerek 25 bin liraya çıkarıldı.  Promosyon Kasım ayı maaşlar yattıktan sonra dağıtılacak.
Böylece o tuğla 3 bin lira daha zam getirmiş oldu!

Metin İskenderoğlu'nu arayıp konuyu sorduk. Kendisi de bize, fazla konuşmadı yorum yapmadı sadece "Hayırlısı olsun" dedi.

FORUM AVM TRABZON GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Trabzon Forum AVM yönetiminin AVM'yi büyütme talebi Ortahisar Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti. AK Parti ve MHPli meclis üyelerinin olur kararıyla geçen karar tartışma yarattı Trabzon gündeminin tam ortasına oturdu.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kamu yararı için yapıldı" dese de böyle görülmüyor.
Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, “Ben burada kamu yararı görmüyorum. Yaklaşık 8 bin metrekare bir inşaat alanı artışından söz ediliyor. Yeni bir kullanım alanı yaratıyoruz. Buradan kamunun hiçbir menfaati yok. Tam tersine mülk sahibi kar elde edecek. Kamu yararı iddiası doğru değildir” dedi. Bu tip açıklamalar ardı ardında gelmeye başladı.

O SINIR MESELESİ SÜLEYMAN SOYLU'YA GİDECEK

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin, köylülere rağmen Şalpazarı ilçesi sınırları içine alınması iddiasını gündeme getirilmişti.
CHP Sözcüsü Özgür Özel tarafından gündeme getirilen konu hakkında GTSO Başkanı İsmail Akçay da açıklama yapıp tepki gösterdi.
Ayrıca Günebakış'a konuşan STK’lar konuyla ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek sıkıntıyı ve yarattığı tahribatı Bakan Soylu’ya anlatacaklarını kaydettiler. Bakan Akçay da, “Bu bizim için bir yaradır. Halen kanayan bir yara halindedir. Bunu bugün biz kabul etmiyoruz, yarın bizden sonra gelecek olan nesiller de kabul etmeyecek. İki şehrin insanları arasına neden böyle bir sancı sokuldu anlamış değiliz.” dediler.

MHP ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI ATAMAN'I SAVUNDU

 Bu arada CHPli Özgür Özel'in kendisini ve eşini suçladığı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman'a MHP'den destek açıklaması geldi. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, "Atilla Ataman ve eşi hakkında şeytanın bile aklına gelmeyecek iddialarda bulundu. Yayla sınırı tartışmaları sonucunda mahkemenin aldığı kararı alakasız yerlere ve kişilere yapıştırma gayreti hiç vicdani ve insani değildir. Ataman'ın sonuna kadar arkasındayız" dedi. 

TRABZON TİCARET ODASI'NIN GÜRCİSTAN MESAJI NEYDİ ? 

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Çelebi, Trabzon iş dünyasının Gürcistan'daki yatırım ve ticaret kapasitesini artırmak için girişimler yapmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini vurguladı.

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gele Japaridze, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. Japaridze, geçtiğimiz günlerde Gürcistan tanıtım günlerinin Trabzon'da yapıldığının hatırlatarak, "Ticaretin yanı sıra kültürel ve sosyal ilişkilerimizin gelişmesi için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bahar mevsiminde Batum'da da aynı organizasyonun Türkiye ayağının yapılması planlanıyor. Ayrıca karşılıklı ticaretin artırılması için iş adamlarının bir araya gelmesini, ikili iş görüşmeleri yapmalarını önemli buluyoruz. Bu konuda da her türlü organizasyona destek vermeye hazırız. Batum'daki ticaret odası ile yatırım olanakları konusunda da görüşmenizin faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de, Başkonsolos Japaridze'ye ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, "Trabzon iş dünyasının Gürcistan'daki yatırım ve ticaret kapasitesini artırmak için girişimler yapmak istiyoruz. Orada sanayi üretimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu konuda öncelikli hedeflerimiz var. İnşaat malzemelerinin hem üretilip hem satışının yapılacağı bir sanayi bölgesi kurmak için sizlerin desteğini bekliyoruz. Öncelikle Batum daha sonra Tiflis'te bu tür bir yatırımı Trabzonlu işadamları olarak yapmayı çok istiyoruz. Gürcistan'ın sanayisi ve ticaretinde daha etkili olmak istiyoruz. Oradaki yatırımlarımızın Gürcistan'ın istihdamına katkıda bulunacağını da dikkatlerinize sunmak istiyorum" dedi.

Başkan Çelebi, Batum'da yatırım olanaklarıyla ilgili görüşmelerin yapılacağı bir çalışma ziyareti planladıklarını da ifade etti.