HÜSEYİN ÖRS’ÜN KORAY AYDIN MESAJI NEYDİ?

İYİ Parti Trabzon Teşkilatında kulisleri bu ara Milletvekili Hüseyin Örs’ü konuşuyorlar. 

Koray Aydın’ın Sözcü Gazetesi’ne verdiği röportajı paylaşan Hüseyin Örs, Aydın’ın, “Ben sn Erdoğan’ın yerinde olsam 19 yıllık bir ülke yönetiminden sonra bu seçimde aday olmam.

Çünkü hayatının hezimetini yaşayacak ve çok acı bir sonuçla ayrılmak zorunda kalacak. Sonuç belli; ağır bir hezimet onu bekliyor..” cümlesini de öne çıkardı.

İYİ Parti’nin derin kulislerinde Hüseyin Örs ile Aydın’ın arasının açık olduğu ifade ediliyordu. Uzun süredir tartışılıyordu. Böyle bir paylaşım yaparak, “Ben Teşkilat başkanımın yanındayım. En yakınındayım. Hiçbir sorun yok.” mesajı vermiş olabileceği söyleniyor.

hüseyin-örs-paylaşım

SEZGİN MUMCU Z KUŞAĞIYLA NEREDE BULUŞACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Z kuşağına ilgi gösterdiği, her fırsatta onlarla buluştuğunu yazmıştık. Hatta dedikki; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yapıyor peki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı bu nokta ne yapıyor?

İşte sorumuza cevap geldi. Bugün sosyal medya hesabından duyuru yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, gençlerle yarın buluşacak.

Mumcu gençlere şöyle bir çağrıda bulundu; “Keyifli bir Perşembe günü aktivitesi; Bir tarafında yemyeşil ağaçların serin esintisi, diğer tarafında Karadeniz'in masmavi görüntüsü ile nefes kesen bir mekân, Botanik Cafe & Restaurant Perşembe günü, saat 13.00’da bu güzel mekanda tüm genç arkadaşlarımızı bekliyor olacağız.”

Bizde oraya gideceğiz gençlerle buluşmasına şahitlik edeceğiz.

614cebf5-da62-489a-8eb3-257bb86c7a29

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE ‘HDP’DEN FARKINIZ YOK’ ÇIKIŞINI KİM YAPTI

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kâmil Velioğlu, Meclis Üyeleri Şaban Bülbül ve Ufuk Hoş’a tepki gösterdi.

İsim vermeden onlara seslenen Velioğlu, şunları kaydetti; “Birkaç gün önce Trabzon'da Ak Partili bir Belediye Meclis üyesi, siyasi parti il başkanlarını HDP eş il başkanı benzetmesi yapmıştı. Şimdi de başka bir Ak Partili meclis üyesi, belediyeye alınan 45 işçi için "ilana çıkıldı mi?" sorusuna "PKK lıları almadık" diye cevap veriyor.

Bu iki örnek gösteriyor ki bu tavır kişisel bir hadsizlik değildir. Görülüyor ki 20 yıllık Ak Parti’nin Trabzon'da üretebildiği siyaset ne yazık ki ancak bu kadar. Tüm hukuksuzluk ve kanunsuzlukları, milli ve dini değerlerin arkasına gizleyerek yapıyorlar. Onlar için bu mukaddes değerler, isteklerini yerine getirmek için kullanacakları bir araçtan ibaret.

Bu değerleri böyle kullanarak illegal işlerini yürüten iktidar partisinin, kürt vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kullanıp illegal yapılarla bağ kuran HDP’den zerre farkı bulunmamaktadır.

İkiside bu ülkenin kanunlarına göre kurulan legal partilerdir ama ikiside illegal faaliyetlerini yapabilmek için milletin hassasiyetlerini kullanan partilerdir. Trabzonumuzun vatanperver insanları, bizleri birbirimize düşürerek iktidarlarını kaosla devam ettirmek isteyen bu hastalıklı dilin sahiplerine ilk seçimde gereken cevabı vereceklerdir…"

Konuyla alakalı bir tepki de CHP Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman’dan geldi. Oyman şu sözlerle meclis üyelerini eleştirdi; 

“Dün Ortahisar’da mikrofon açık kalmış, AKP’nin mikrofon aksaklığı ilk değil. Meclis üyemiz Sn. Cüneyt Zorlu’nun Ortahisar Belediyesi’nde ORBEL’in personel alımı hakkında konuştuğu sırada AKP sırasından gelen “en azından PKK’lı değiller” çıkışı artık basitleşmiş bir harekettir. Sonrasında da durumun öyle olmadığını izah etmek için yapılan davranışlar da sıvamaktır. İnsan hayatında olduğu gibi siyasette dik duruş çok önemlidir. Dik durun “yok öyle demedim de” “öyle oldu da” gibi cümlelerle oyalanmayın.

Geçtiğimiz günlerde bir başka AKP Meclis üyesi sosyal medyadan ortaya bir şey atmış, sonrasında ben ortaya attım niye üzerinize alındınız diye ikinci kez paylaşım yapmış hala kime söylediğini dile getirememişti. Düşüncenizdekileri dile dökerken ya tam çıkarın ya altından çıkamayacağınız laflar etmeyin.

Hatırlarsınız; seçimleri kazanabilmek adına İstanbul ve Ankara’da “su sayaçlarını PKK’lılar okuyacak” diye karalama yapan zihniyet, Terörist başının mektubuna ağzını açamadığı gibi ülkemizin sıkıntılı günler yaşadığı ve daha sıkıntılı günlerin beklediği bu dönemde artık bir şeyler üretemeyip sadece bu tip söylemlerle karşılık bulurum çabasıyla hala çırpınıyor, dibe girdiğinin de farkında…

Bizler var oldukça Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde görev yaptığımız yol arkadaşlarımıza terörizm iması, yaklaşımı vb. girişimlerde bulunanlara kendi üslubumuzla kuracağımız cümleler vardır. Uyarımdır; akıllarını şaşırırlar.

Bizim Ata, vatan, bayrak, millet ve hizmet sevdamızı kimse basit işlerle oyalamasın, bizim onlar gibi oyalanmaya vaktimiz yok; geliyoruz.”

Bu arada AK Parti kanadından peki neler oldu? Neler konuşuldu? Meclis Üyeleri konusunda meclis üyelerine destek olan oldu mu?

Olmadı! Hatta eleştirildiler. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı koridorlarında, “Partimizi gereksiz tartışmaların içine sokmayın!” deniliyormuş..

Destek olanlar da var tabi de yüksek sesle değil..

KÖYDE TAKMAYINDA UZUNSOKAK’A ÇIKTIĞINIZDA MASKENİZİ TAKIN

Prof Dr Faruk Aydın, Trabzon’da pandemi kurallarına uyumun oldukça düştüğünü belirterek, özellikle Uzunsokak gibi dar ve metrekareye çok sayıda insanın düştüğü alanlarda maske takılmasının muhakkak zorunlu olduğunu söyledi.

Prof Dr Aydın, “Şehirde maske takmadan dolaşan çok kişi var. Kimseye köyünde maske tak diyemezsiniz! Ama Uzunsokak’ta gezerken muhakkak maske takın. Sahilde oturan insanlar da maske takmıyor piknik yapıyorlar. Toplumun tamamında boşvermişlik var. Trabzon’da pandemi kurallarına uymaya daha fazla dikkat edilmeleri gerekir” diyerek uyardı.