OHA ÇÜŞ FALAN DİYENLERİ DUYDUK!

Biz AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu milletvekili adayı olmak istiyor il başkanı olurken ki lobisini kullanacak diye yazınca gülenler oldu! Hadi leeenn diye bağıranları duyduk! Oha çüş falan diye ler de çıkmadı değil.. E ne oldu? Tam sahaya indi. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile programlara katılıp poz vermeler falan.. Vekil adayı olması hakkımdır? Elbette hakkıdır! Birinci sırayı istemesi hakkımıdır?

Elbette pek tabi hakkıdır.

Ama yöntemleri..

Manevraları..

Hamleleri..

Ahmet Metin Genç kadar etkin değil sanki..

En tepeden lobisi güçlü de… ya daha güçlüsü çıkarsa…

KESİN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL TABİ AMA BU DA VAR YANİ! 

İYİ Partili bir kurmay ile dün görüştüm. Şu soruyu sordu: “Trabzon’da İYİ Parti’nin oyu artıyor. İl kongresine gidilirken neden Koray Aydın ile Hüseyin Örs aynı karede değiller? Neden uzaklar?”

Bu soruyu herhalde bizi ya hiç anlamadığından ya da alttan gaz vermek için sordu. Zaten Koray Aydın Örs’e asla bundan sonra pek sıcak bakmayacak. Çünkü araları zaten yoktu. E bunu zaman zaman bazı örneklerle gündeme getirip yazmıştık!

Bunun en belirgin örneği Ortahisar İlçe Kongresidir. Koray Aydın ve vekil ters düşmüştür. Koray Aydın ne dediyse o olmuştur! Ama tabi bu siyaset her an her şey olabilir. Kesin konuşmak doğru olmaz. 

ANALİZE BİR İTİRAZ GELDİ AMA NASIL?

Ömer Hacısalihoğlu’nun vekil adayı olmak için CHP Trabzon il başkanlığından istifa etmesinin ardından yerine CHP Trabzon İl Sekreteri Nurcan Aşçı Demiröz, yönetim içinde yapılan oylamayla seçildi. 10 oy aldı. Rakibi Fikret Çiçek ise 8 oyda kaldı. Biz şöyle bir analiz yapmıştık kulislerden aldığımız bilgiler doğrultusunda: “Vekil Ahmet Kaya’nın istediği olmadı Ömer Hacısalihoğlu’nun istediği oldu eli güçlendi” diye… Buna bir partili itiraz etti. Ve dediki: “Ömer Hacısalihoğlu’nun  eli güçlemedi. Onun istediği olmadı. Olsaydı hemen atanırdı. Genel Merkez oylama yapın dedi. Yani Ömer beyi dinlemediler”

BAŞKAN OTURUR OTURMAZ KOLTUĞUNA BAKIN İKTİDARI NASIL ELEŞTİRDİ 

Nurcan Aşçı Demiröz CHP Trabzon İl Başkanlığı koltuğuna oturdu. Lakin maddi anlamda partinin büyük yükü var. Bakalım bu sorunu çözecek mi? İşin enteresan yani seçime gidilirken bu süreçte maddi sıkıntı doğuracak. E buna bir çözüm başkan bulabilecek mi? Tesadüfe bakın ki başkanın il başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ilk açıklaması enflasyon oldu.  Başkan Demiröz AK Parti’yi ekonominin kötü oluşundan dolayı eleştirdi. İktidarı yerden yere vurdu. İşte o açıklaması: “Uygulanan ekonomik politikalar emeği ile geçinen sınıfları yoksulluk sınırının altına itmiştir. Orta sınıf toplumun ilerlemesini, dönüşümünü sağlayan sınıftır. Ne yazık ki yoksulluk sınırının altına itilmiştir. İlerleme ve dönüşüm durmuştur. Ülkemizin nüfus yapısı değişim geçirmektedir. Doğum ve ölüm oranları azalmakta, buna bağlı olarak nüfus yaşlanmaktadır. Önlem alınmazsa ileride toplumsal sorunlara neden olacağı açıktır.

Nüfus içerisinde 14-64 yaş sınırı çalışma çağı olarak kabul edilmektedir. 0-13 yaş sınırı çocuk sayısını, 65 yaş üzeri ise yaşlı nüfusu oluşturmaktadır. Çocuk ve yaşlı sayılarının toplamının çalışma çağındaki nüfusa oranı bağımlılık oranıdır. Ülkemizde bağımlılık oranı artmaktadır. Genç işsizlik oranları verilen istatistik değerlerinin üzerindedir. Aynı zamanda ülkeye kabul edilen vasıfsız göç sosyal güvenlik sistemini ve toplumsal yapıyı tehdit etmektedir. Borçlanarak, üretmeden sosyal güvenlik sistemine yeni çalışanları dâhil etmeden, toplumsal huzuru korumak mümkün değildir.

Ağır ekonomik kriz, yüksek enflasyon emeği ile geçinen toplumsal sınıfları meydanlara dökmüştür. CHP muhalefette iken seslendirmiş olduğu sosyal demokrat politikalarla, taşerona kadro, emekliye bayram ikramiyesi, 3600 gösterge, emeklilikte yaşa takılanlarının sorununu çözmüştür. İktidara geldiğinde uygulayacağı politikalarla toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlayacaktır. Emeği ile geçinenler rahat bir nefes alacaktır. CHP halkın partisi, mutluluk ve huzurun partisidir.”