BİR BİLDİKLERİ VAR HERHALDE 
AK Parti Trabzon İl Yönetiminde 50 kişi var Twitter'da; İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu 50 kişi beğenmiyor, yada paylaşmıyor!
İşin enteresan tarafı bir görüşünü kendi yöneticileri paylaşmıyor! Gerçekten burda bir tuhaflık olduğunu bize eski bir yönetici hatırlatmasa anlamayacaktık! 
Çok da dikkat etmemiştik aslında… 
Hayır bu enteresanlığı birileri görüyor ama Tanıtım Medya Başkanlığı görmüyor mu? En ilginç tarafı ise şu medya iletişimin son yıllarda tamamen sıfır çektiği.. 
Herhalde bir bildikleri var? Haydar Revi döneminde sosyal medyanın TT listesine bir konuyu sokabildiklerini biliyoruz. 
AK Parti içerisinde bu kıyas yapıldığına sıkça şahit olduk!

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK BU NET ARTIK!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçimlere doğru saflar netleşiyor demiştik. Hakan Varış gibi jenerasyonlar odanın seçimlerine daha hakim olacaklar. Bu görülüyor artık. 
Eskisi gibi ‘şurdan bir telefon açalım oy isteyelim’ tarzı sona eriyor! Bu eskide kalacak. 
Şimdi daha girişken, daha yenilikçi ve somut adımlar ön plana çıkacak. Eskiden sandık başına gelmeyenler, seçimi önemsemeyenler şimdi daha çok önemseyecek. 
Çünkü pandemi süreci gibi bir çok zor şartlar geçti ve bunlarda odanın tutumu ve neler yaptığı tartışılıyor konuşuluyor. 
Eskisi gibi olmayacak onu söyleyelim..

TRABZON MEDYASI SEÇİME GİDİYOR
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi 13 Nisan saat 11’de Hamamizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan İHA Ajansı personeli Ersen Küçük yeniden aday. Dünya  Gazetesi Temsilcisi Osman Şişko rakibi olacak. Şu an ciddi aday olarak o gözüküyor. 

Osman Şişko SMS ile bütün üyelere mesaj gönderin. Dün attığı mesajında “desteğinizi bekliyorum” yazdı. Genel Kurul öncesi kimse listesini açıklamak istemedi. Genel Kurul’da divana liste sunulduğunda herkes görecek. Bu seçimlerde Ersen Küçük’ün dijital haber portallarından da listesinde isimler gireceği konuşuluyor. Bakalım güven tazeleyip yoluna devam decek mi?

Ya da Osman Şişko mu ipi göğüsleyecek. Şu ana kadar seçim süreci çok vasat ilgisiz geçti! Hiç heyecan yok.. 
Çok cemiyete ilgi gösterilmiyor. 
Bu konuda meslektaşlarımız neler yapacaklar genel kurula bunu yansıtacaklar mı göreceğiz. 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin toplumsal olaylara bir duruş sergileme adına son yıllarda zayıf kalışının nedenleri sorgulanmalı diye düşünüyoruz! Hele de Trabzon şehrinin menfaatleri söz konusu olduğunda çekingen davranmamalıdır.

TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNDE KİMLER ÖNE ÇIKIYOR 
Seçim hesapları yapılmaya başlandı! Trabzon’da milletvekili listesi değişse hangi isimler öne çıkacak? Özellikle AK Parti’de neler olacak? CHP Trabzon’da ilk sıra değişir mi? İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekili ilk sıra adayı kim? Bu tartışmalar başladı. Bir kaçını sizler için derledik;

AK Parti’de Muhammet Balta ve Adnan Günnar isimleri 3 dönem vekil olduklarından listede olmayacakları düşünülüyor. Bu nedenle Trabzon dışından ve içinde bazı isimler hamle yapacaklar. Bunların içinde iş dünyasından önemli isimler var. İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’in de etkisi ve AK Parti’de ki kulislere yansıyan imajını hafife almayın derim. Salih Cora birinci sırayı istiyor ve kendinden emin hareket ediyor. 

İYİ Parti’de Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün birincilik koltuğun sallanıyor. Tekrar birinci sıradan aday gösterilmeyebilir. İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin adı geçmiyor. Yani listede belki yer alır ama birinci sırada değil. Yavuz Aydın ismi her zaman zaten vardı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da Hüseyin Örs gibi.. Bir farkla! Kaya’nın yerine CHP’de İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu daha çok konuşuluyor. Öte yandan Sibel Suiçmez, Oktay Yavuz gibi isimler CHP kulislerinde ciddi ağırlık kazanmaya başladılar.

MURAT ZORLUOĞLU SİZCE NE İSTER?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu aday olur mu? Milletvekili listesinde karşımıza çıkar mı? AK Parti kulislerinde epey bir konuşulan konulardan oldu diyelim. Gördüğümüz bizim görüşümüz Trabzon’da hala işinin bitmediğini daha çok kalması gerektiğini düşünüyor. Çünkü bazı noktalarda  istediği zaman diliminde hamleler yapamadı. Bunu biliyoruz. Yani bir dönem daha başkanlığam devam etmek ister diye düşünüyoruz. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bunu istemişti. İyi hatırlıyoruz!

Bu arada Murat Zorluoğlu İl Emniyet Müdürü’nü polis haftası nedeniyle makamında ziyaret etti ve Polis teşkilatını  kutladı.