YOLUN AÇIK OLSUN ABİM!

Trabzon’un Ayşe’si atakta.. Trabzon’da bir amatör futbol kulübüne apar topar yönetici olan aynı zamanda AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, yeni sloganını buldu.

Daha önce hatırlarsanız ilk vekil adayı çıktığında ‘Trabzon’un Ayşe’si’ demişti. Karşımıza öyle çıktı! Şimdi ise Ayşe büyüdü ustalaştı Trabzon’un birinci sıra vekil adayı Trabzon’un abisi olacağım diyormuş. Hatta birinci sırası için temaslar yapıyormuş. E ne diyelim ablası demek kurtarmıyor abisi karşımızda! Olur mu?  Hayal eden insanlar kazanır. Abim yolun açık olsun.

KALEMİMİZ KURUYANA KADAR YAZACAĞIZ!

Yenicuma’da olanı yazdık biliyorsunuz. Kamulaştırma yapılamadığından bir ailenin dramını. Bir daire başı 800 bin lira veriliyor! Pardon verilmiyor “devlette para yok deniyor” Şehrin merkezinde 3 +1 dairesine vatandaşın 800 bin fiyat biçip sonra onu da veremeyen bir devlet! Bu bir dramdır. Ve buna sebep olan ne Ulaştırma Bakanlığından ne yerel yönetimlerden bir açıklama dahi gelmedi. Yazık. Biz her gün gündem yapacağız. Bu kriz çözülene kadar yazacağız. Mürekkebimiz kuruyana kadar haykıracağız. Kanuni Bulvarı’nın Yenicuma’dan geçen viyadüklerin ayaklarında gözyaşı ve umutsuzluk hakim… Ulaştırma Bakanımız Trabzonlu! Biz demiryolu yatırım adası beklerken kaldığımız hale bakın.. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’SIZ OY ALABİLİR MİSİN TRABZON’DA ?

Recep Tayyip Erdoğan’dan farklı oy alabilecek O’nun aldığı oya oy katabilecek bir isim var mı Trabzon’da? İşte bu soru AK Parti kulislerinde yankılanıyor. Şimdi gündemde olan bazı isimlerde bu özellik var. Kimler diye sormayın. Ama onlar listeye girecekler mi? Ya da aktif rol alacaklar mı? İşte mesele bu… AK Partili bazı kurmaylar bu yönde genel merkeze baskı yapıp listeyi şekillendirmek isteseler de ters tepkiyor. Hatta bazı  mesajlar görmezden geliniyor. Aldığımız duyumlara göre Trabzon ayağında bunu engelleyenler var. Ve büyük bir savaş veriliyor. 
Mesela AK Parti’nin Trabzon’da en büyük düşmanı seçim öncesi ikili oynayan AKPlilerdir! Ne muhalefet ne başka birşey. Fena çalışıyorlar. Gizli gizli.. Hayır muhalefet böyle özenli davranmıyor be.. Hayranız yöntemlerine. Geçen bir ajan filmi izledik. Orada şahit olduk bire bir aynı.. 

BİR TAŞOCAĞI ve AK PARTİ AK PARTİ’YE KARŞI

Trabzon Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesi Maçka’da taş ocağı sebebiyle karşı karşıya geldi! Bu size neyi hatırlattı? Tabiki Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dönemini.. Biri kaldırıp yapıyordu diğeri söküyordu! Biri yol yapıyordu diğeri üstünden geçiyordu. Halbuki bu kısır kavga ve çatışma AK Parti İl Başkanlığında homurdanmalara sebep olsa da başkanlara il başkanı (dönemin) tek laf edemiyordu. Çünkü başkanlar daha ağırdı daha baskındı! AK Parti’ye bu kavganız zarar veriyor diyemiyorlardı ve kulislerde biz bunları duyuyorduk.

Şimdi aynı şey bir taş ocağında da oldu! Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı taş ocağı istiyor Ortahisar ‘karşı çıkıyor’

Yahu ikisi de AK Partili belediye başkanı yönetiyor. AK Parti AK Parti’ye karşı! 

Bu burda dursun yarın taş ocağı üzerinden Ahmet Metin Genç’in kendisini Trabzon’un abisi modunda çıkışını ele alalım! Milletvekili adaylığında birinci sırayı istiyor bunu gözardı edemeyiz siyasi hamlelerini geçmişte ki gibi yapıyor! Bildik. 

Bu hamlelerle birinci sırayı alır mı? 

Diğer yandan Maçka Belediyesi de AK Partili Başkan yönetiyor. Hem Büyükşehir hem Maçka ilkesiz mi davrandı? Halka kötülük mü yaptı aldıkları kararla? 

Yarın bakalım.. bu soruları irdeleyelim.

KORAY AYDIN NE DERSE O!

İYİ Parti Genel Merkezi Trabzon’da Ortahisar ilçe kongresinde İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin ne derece zayıf kaldığını gördü. Yani Azmi Kuvvetli şu anda bir nevi prestij kaybı yaşadı. Haliyle il başkanlığı koltuğu sallantıda. Siz bakmayın ajansçıların pof poflamasına.. Koray Aydın gibi bir isim varken Trabzon’da ona sormadan teşkilatlarda bir hamle yapılmaz! 
Zaten o da böyle sorgulanan, kongre kaybeden bir ismi düşünmez. Bu süreç Kuvvetli için sıkıntılı bir süreç. Bakalım tepede kendini anlatabilecek mi?