SUAT HACISALİHOĞLU’NUN MECLİS BAŞKAN ADAYI KİM?
TTSO seçimlerine doğru geçen seçimlerde olan saflar da sıkılaşıyor. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun bu defa farklı bir hamlesi olacak. Meclis Başkanlığına rakip listeden bir ismi düşünüyor. Son seçimlerde Alper Bektaş, Erkut Çelebi, Ekrem Çapkınoğlu birlikte hareket etmiş bu ittifak meclis başkan adaylığı tartışmasında seçime bir gün kala sona vermişti. 

Ekrem Çapkınoğlu şimdi son gün değil ilk günden Suat Hacısalihoğlu ile hareket edecek. Şadan Eren Meclis başkanlığından çekilecek. Çapkınoğlu meclis başkan adayı olacak. Suat Hacısalihoğlu da TTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olacak.

Erkut Çelebi Başkan adayı, meclis başkan adayı da Alper Bektaş gibi duruyor. Lakin AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı olması adaylığının önününe konabilir. Bir isim daha var. Bu da sır gibi saklanıyor. Erkut Çelebi, her geçen gün tayfasına yeni yüzler katıyor. Lakin yine de şu an yeterli gibi durmuyor.

ŞU AN MÜDAHİL OLMAYACAĞIM TARZI TAKILIYOR
Celil Hekimoğlu TTSO’da kimi destekleyecek belli. Değil henüz.. Eski MÜSİAD Trabzon Şubesi ekibiyle hareket edebilir. MÜSİAD Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu Alper Bektaş’ı destekler. Hekimoğlu da sanırız Bektaş’ı destekleyecek. Ama bu tabi kapalı kapalı ardında açıktan değil. Belki fikir değiştirir. Şu an gördüğümüz müdahil olmayacağım tarzında.. 

2023’TÜ 2053 NE ARA OLDU?
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu 2053’ü toparlamaya çalışıyor!
Nasıl mı?
Trabzon’da her seçim dönemi demiryolu 2023’te gelecek kesin diye diye diye bugüne geldik..
Bu seçim dönemlerinde kimler geldi kimler geçti..
Düşünün Faruk Özakı..
Erdoğan Bayraktar..
Süleyman Soylu..
Hepsinde de demiryolu vardı! Hepsinin de gündemindeydi..

Sezgin Mumcu neyi mi toparlamaya çalışıyor..
İşte bu geçmiş dönemde söylenenleri..
Bohçaya koymaya çalışıyor ama sığmıyor!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Ulaştırma ve Lojistik Master Planı Ulaştırma 2053 Vizyonu Lansmanı yapıldı.
Trabzon’a demiryolu 2053’e kaldığı gündeme bomba gibi düştü!
AK Parti’nin Trabzon’da il başkanı Sezgin Mumcu..
Haliyle şimdi ne diyecek..
Ne yapacak..
İlk açıklaması ‘gündeme tekrar alacağız!’ oldu.
Tekrar alması uygulaması ha bir de ihaleye çıkmıştı falan o da yok bir de o tekrar yapılacak..
Bakalım..
Sıcağı sıcağına gelişmeleri aktaracağız. 
Çok sıcak da kalmıyor buz kesiyor ama neyse..

TRABZON’DA HES EYLEMİ NEDEN OLDU?
Dün pazar günüydü. Meslektaşlarımız ve bizler yine pazar mesai yaptık. Trabzon’un Araklı İlçesinde yapımı başlanan Ayvadere’de HES yapımı başlandı. Bu HES için jandarma ile halk karşı karşıya geldi! Mevzu şu eylem yapmak için HES tünelinin olduğu alana gitmek vatandaşlar jandarma güçleri tarafından durduruldu. Bir kaç jandarmanın “Vandal, kaybol” gibi sözleri daha da ortamı gerdi.

Gerginlik düşmeyince jandarma tünele kadar vatandaşı yaklaştırdı. Alanda açıklama yapan Mehmet Öztürk, “Tuzaklarla kurulmuş bir HES’in önündeyiz. Bu projeyi müteahhitten başka kimse bilmiyor. Biz HES’e karşıyız. Camimizin binası çatladı, kuran kurumuz çatladı. Evlerimiz çatladı. Sayın Cumhurbaşkanına yalvarıyorum. Senin halkına zulmediliyor. Kurumların ile zulmediyorlar. Bunu yaptırmayacağız komutan.. Bizi buraya gömeceksiniz” dedi.

İşte bir HES eylemi ve yaşananlar…

trabzon-da-hes-gerginligi-1

EKSPRES KAN KAYBETTİ BU DA GÜNEBAKIŞ’A YARADI 
Kuzey Ekspres Gazetesi’nin yazı işleri ekibinde epey bir azalma oldu. Bir de baktık ki bu ekip Günebakış Gazetesi’ne transfer olmuş. Ve iyi de işler çıkarıyorlar. Kopyala yapıştır haberciliği de yapmıyorlar. Sahadalar. Özel haberler yapıyorlar. Ajanslardan derleme manşetler de çıkarmıyorlar. Yani Trabzon medyasında Kuzey Ekspres fena kan kaybetti bu Günebakış’a yaradı.