AK PARTİ’DE İKİNCİ BARO DEPREMİ

Trabzon Baro seçimlerinde Sibel Suiçmez yeniden kazandı. Başkanlığa seçilen Sibel Suiçmez’in kazanması değilde Mahmut Yazıcı’nın nasıl kaybettiği kulislerde fena halde konuşuluyor.

Mahmut Yazıcı’nın baro seçimlerindeki konuşmasındaki verdiği detaylar da gerçekten olumsuz etki yarattığı gözlendi. Baro’nun yaptığı etkinlikleri ‘lüks’ olarak değerlendirmek, en çok para harcayan baro gibi iğneliyici laflarla Sibel Suiçmez ve ekibine yüklenmesi hoş karşılanmadı ters tepki. Bu arada Mahmut Yazıcı’nın ekibi bir anda seçimler sonrası dağıldı. Herkes bir birini suçlamaya başladı.

Biri diğerine, “Sen AK Parti’nin adını kullandın oy istedin bak insanlar bizi siyasi gördü” diye suçluyor bir diğeri, “Sizin yaptıklarınız yüzünden!” diye fena halde gönderme yapıyor.

İşin ilginç yanı yine odak isim avukat Osman Cora oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın kardeşi. Mahmut Yazıcı’ya yakın isimler, “O genç avukatları arayıp vaatlerde bulundu. Bu da bizim listeyi kötü etkiledi” diyorlar.

Bazıları da, “Zaten siz Mahmut Yazıcı’yı aday çıkarmadınız Osman Cora çıkardı. Siz o’na dahil oldunuz şimdi ne diye öfkeleniyorsunuz. O’nun adayı O’nun listesi…”

Bu arada avukat olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de baro seçimlerinde Mahmut Yazıcı’dan yana olduğu hatta listesine bir isim önerdiği görüldü.

AK Parti tarafında en çok bu soru soruluyor;

“AK Parti ikinci kez baro seçimlerini kaybetti. Bu kaybedişin bedelini kim ödeyecek?”

TRABZON’DA MİLLETVEKİLİ VE İL BAŞKANI ARASINDA KRİZ DERİNLEŞTİ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ilk kez açıktan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nu eleştirdi. Hemde meydan üzerinden.. 
Mesajı açıktı; 
“Çalışmıyorsunuz, istenilen düzeydi üretmiyorsunuz”
Bu mesaj net şekilde il başkanına verildi. 
Krizin boyutu epey büyüdü. 
Şu anda CHP İl Örgütü Kaya’nın bu tutumunu değerlendiriyor konuşuyor. 
CHP koridorlarında tartışma sesleri yükseliyor. 
Kimileri Milletvekili Kaya’ya hak verirken kimileri de “Neden medya üzerinden partimizi yıpratırcasına bunu yaptı” yorumları ve eleştirileri getiriyor.

İSTANBUL MEDYASI YİNE TRABZONSPOR’A KAFAYI TAKTI

A Milli Futbol Takımımız 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7'nci maçında Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından İstanbul medyası faturayı evirip çevirip adeta Trabzonsporlu futbolculara kesmeye çalıştı. 
İlk hamle maç sonrası basın toplantısında yapıldı.

Bordo mavili futbolcu Berat Özdemir'e Türkiye Gazetesi temsilcisi Hasan Sarıçiçek, “Bazı toplara hakimiyetinizde sanki acemice hareketler vardı. Bu heyecandan mı yoksa başka sebebi var mı?” gibi seviyesiz bir soru sordu.

Bu soruya Berat çok naif ve efendice cevapladı.

Tepkilere rağmen ne çalıştığı gazete ne de kendisi özür dilemedi. Aslında soru sormadı! Algı yaptı. Bunu kendisi de biliyor. “Çok kötüsün bunun sebebini tüm takım çekti” anlamı çıkarılan bu soru art niyetli olduğu tüm futbol severler tarafından tepkiyle karşılandı.
Maç istatistiklerinde Berat’ın en fazla top çalan oyuncu olmasını bile geçtik, belkide sahanın en iyi iki oyuncusundan biriydi. 
Buna rağmen Berat seçildi!

İstanbul medyasından bir hamle de Uğurcan’a geldi.

Eldivenleri bordo mavi imiş de bu milli maçta giyilmezmiş, neden giyilmiş, kendi takımının renkleriyle neden çıkmış!

Spiker Ertem Şener Uğurcan Çakır’ın maç esnasında taktığı eldivenlere atıfta bulunarak, “Uğurcan bilerek mi Kadıköy’e bordo-mavi eldivenle çıktı?” şeklinde paylaşımda bulundu. 

Şu paylaşıma bakar mısınız? 
Hedef gösteriyor!
Halbuki eldivenlerin kalecilerin hepsi öyle!
Norveç Milli Takım kalecisi Nyland da sponsoru olan PUMA’nın eldivenini giyinerek maça çıkmıştı. 
Bu eldivenleri daha önce Muslera ve Buffon gibi yıldız isimler de kullanmıştı!
Bunların derdi Trabzonspor!
Bir türlü Trabzonspor’un oyuncularına ısınamıyorlar. Trabzonspor onları her zaman rahatsız ediyor. 
Dertleri başka..

TRABZON TURİZM KONSEYİ GENEL KURULU SONRASI TARTIŞILAN KONU NEYDİ?

Trabzon’da turizimcileri bir araya toplayan Trabzon Turizm Konseyi’nin Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Genel kurul sonrası bazı konular eleştiri aldı. Bunların başında konseyde turizmcilerin olmadığı yönündeydi.
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, en keskin eleştiriyi getiren isimdi.

“Trabzon Turizm Konseyi genel kurulu yapılmış. Kentin turizmine yön verecek birliktelik ve karar ortamının oluşması adına olumlu da konseyde Trabzon deyince Sümela Manastırından sonra ilk akla gelen, kartpostallara yansımış, bilinirliği yüksek, her ne kadar son zamanlardaki mekansal gelişmesini beğenmesek de Uzungöl ve Uzungöl’de turizm işiyle uğraşanları temsilen birileri var mıydı merak ettim! Ya da turizm çeşitliliği adına mesela kimler temsilci olarak katıldı haberde açıklasaydınız, fotoğrafın yerine daha etkili olurdu” demişti.

Bu eleştirisine cevap gecikmedi!

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, isim vermeden eleştiriye cevap verdi ve “O toplantıda turizmciler vardı” dedi.

Asan, “Listede Uzungöl’den davet edilen 4 dernek bulunuyor. Listedeki herkesi davet ettik” dedi.

Yani haksızca eleştiri aldıklarını belirtti.

TRABZON’DA DOLMUŞ DÖNÜŞÜMÜ VE ŞOFÖRLER ODASINDA KULİSLER

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda kazan fokur fokur kaynıyor. Oda Başkanı Ömer Hakan Usta’ya karşı eski Başkan Turan Altuntaş çalışıyor. O’na genel kurulda rakip olacak. Heryerde geniş katılımlı toplantılar düzenliyor. Bu da Ömer Hakan Usta ekibini tedirgin ediyor. En son Başkan Usta, açıklama yaptı isim vermeden Turan Altuntaş’ı eleştirdi.

Eleştirisinde ilginç de bir gönderme yaptı.

Şöyle dedi; "Pandemi döneminde esnafa katkı için 6 bakanla görüşme yaptık. Bugün siyasi bir temsilcinin yanına gidemeyen insanların bu odayı yönetme şansı söz konusu değildir. Esnafımızı yıllardır kutuplaştıran, ayrıştıran insanlara üyelerimizin prim vermeyeceğini düşünüyorum."

Bu eleştirisi Turan Altuntaş’ın ekibi, “Çözüm üretmiyorlar sadece ziyaret yapıyorlar” diye eleştiri anında geldi.
Dolmuş dönüşümlerinde yaşanan sıkıntılar önümüzdeki seçimlere yansır diye düşünüyoruz.