OFSPOR’A TRABZONSPOR DOPİNGİ!

Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Of Stadyum Bilboard reklamlarıyla alakalı çağrıda bulundu. Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan bu çağrıya ilk cevap verenlerden oldu ve desteğini verdi. Ardından Trabzonspor Yöneticilerinden Şemsetdin Hancı bu çağrıya cevap verdi o da destek oldu. 
Bir çok yerden desteğini alıyor Of Spor lakin Trabzonspor’dan olması daha bir anlamlı oldu.

TRABZON’DA EN ÇOK NEREYE ELEKTRİK FATURASI GELMİŞTİR?

Bu sorunun cevabını bir süre bir kaç yerde ölçtük biçtik.. Neresi olur diye bir çok defa kurum ve kişi adı geçti. Tabi bu soru kamu kurumları falan değil. O kesimi kapsamıyor. Özel sektörü kapsıyor. Tabiki bölgede en çok Hekimoğlu Döküm’e elektrik faturası geldi. Fatura ne kadar mı dersiniz? Tamı tamına 8 milyon lira..

KURBAN KESİP YENİ SEZONU AÇTILAR

DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü 2022 yılı çalışma sezonunu açtı. Kurban kesilerek yeni sezonu açan Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, kurbana dokundu.. Kanı yüzüne sürdü. Dualar okunurken ellerini semaya açtı. 
Peki törene kimler katıldı?

Bölge Müdür Yardımcıları Olcay Çubukcu, Halis Saka, Deniz Kenanoğlu, Alper Bayraktar ve Fatih Kişi, Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürü Eyüp Kocabaş, Trabzon Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya, TES-İŞ Trabzon Şube Başkanı Cengizhan Gündoğdu ve Kurum personelleri…
Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, tüm personellerimize kazasız, belasız ve bereketli bir çalışma sezonu dileyerek, “DSİ 22. Bölge Müdürlüğü olarak, Bölge illerimize önemli yatırımlar yapıyor, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni çalışma sezonunda da yine aynı özveri ve fedakârlıkla, iş sağlığı ve güvenliği hususlarına dikkat ederek, çalışmaya devam edeceğiz. Yeni çalışma sezonumuz hayırlara vesile olsun. Kurumumuzun tüm personellerine işlerinde kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

2a233968-1cc3-41a9-a8e0-7ae191996f2c

BİLİM ADAMLARINA TRABZON’DAN SESLENDİ; KAFA KARIŞTIRMAYIN 

Son günlerde Trabzon Şehir Hastanesi inşaatı ve Trabzonspor Stadyumu’nun bulunduğu Akyazı dolgu sahasında çökmeler olduğu tartışmaları alevlendi. Bu tartışmalar sürerken iktidar tarafından bu tartışmalarda ‘stadyum çökebilir’ ‘çökmeler tehlikeli’ ‘şehir hastanesi yapmayın’ görüşlerinin tarafında olanlara cevap geldi. Çok net cevap Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin toplantısında AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’dan geldi.
Dün Zorlu Grand Otel’de Trabzon Ulaşım Ana Planı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilirken sıra Muhammet Balta’ya geldi. Kalkıp kürsüden bilim adamlarına sesleniyorum diye sözlerine başladı.

İşte o sözleri; “Hastanenin yeri eleştiriliyor. Yaw arkadaşlar.. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi.. Yer vardı da biz mi oraya hastaneyi kurmadık! Biz özel kanun çıkardık arkadaşlarımızla beraber. Nedeni de şu; Trabzon geri kalmasın! Eğer bu dönem bu fırsatları değerlendiremezsek gelecek yıllarda her yerde şehir hastaneleri olacak. Trabzon’da olamayacak. O yüzden özel kanun çıkararak, hastane yaptık. Bilim adamlarımız tartışıyor; Ben bilim adamlarımıza şunu söylemek isterim yav kardeşim Japonya’da 9 şiddetinde depremin olduğu fay zonların üzerinde  inşaatlar yapılıyor arkadaş. Insanların kafasını bulaştırmayın!
Biz Trabzonumuza hizmet yapmak istiyoruz. Elbette eleştiriler olacak. Master planı burda. Ama başladıktan sonra insanların kafasını karıştırmak bulaştırmamak lazım. “

TRABZON’A METRO DEĞİL DE NEDEN TRAMVAY? 

Trabzon Ulaşım Ana Planı bilgilendirme toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığına önereceği raylı sistem projesi açıklandı.
Akçaabat-Yomra arasında bir tramvay önerisi yapılıyor açıklanan planda.. 
Çünkü Raylı sistemlerin en düşük yolcu taşıyanı. Trabzon’da hesaplamalara göre Pik saatte 8 bin küsür yolcu çıkıyor.  Bu nedenle metro yada hafif raylı sistem olmuyor.

Tramvay tipi ulaşım için 7 bin yolcu gerektiğinden en yakın bu proje önerildi. 
Ayrıca önerilen planda 2 noktada teleferik durağı koyuldu. 
Ulaştırma bakanlığı, Trabzon BB’in tramvay önerisini uygun görüp kabul ederse proje için ihale sürecine geçilecek.
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir toplantı yapmasını nasıl yorumlarsınız derseniz..
Şöyle; Trabzon BB, Ulaştırma Bakanlığına şu mesajı veriyor; Ey Ankara! Ben hazırım şimdi sıra sende.. Acilen şu işimizi gör.. Geç kaldım!