ATAMA YAPILDI AMA KİM KAYBETTİ KİM KAZANDI?

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun milletvekili adayı olmak için il başkanlığından istifa etmesinin ardından il başkanı kim olacak krizi yaşandı. Milletvekili Ahmet Kaya il başkanı konusunda Hacısalihoğlu ile ters düştü. Başka bir isim önerdi. Hacısalihoğlu ise yardımcısı CHP Trabzon İl Sekreteri Nurcan Aşçı Demiröz’ü istedi. Sonunda dün CHP Genel Merkezi bir yazı göndererek yönetim içinde oylama ile bir isim istedi. Dün akşam parti binasında toplanan 18 yönetici arasında oylama yapıldı. 18 oyun 10’nunu alan İl Sekreteri Demiröz il başkanı seçildi.. Genel Merkezin bu ismi kabul etmesi bekleniyor.

Tabi seçim öncesi bu durum Milletvekili Kaya için iyi olmadı. Eksi hanesine bir çizik atıldı. Kulislere Ömer Hacısalihoğlu bu hamlesiyle vekil adaylığını hemde en tepede kabul ettirdi olarak yorumlandı. 

BAŞKAN O İSİMLE HAREKET EDİYOR 

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi öncesi saflar netleşmeye başladı. il kongresi 28 Ocak tarihinde yapılacak. Arsin eski Kurucu İlçe Başkanı Mustafa Küçükibrahim il başkanlığına adaylığını açıkladı. Fatma Başkan teşkilat ziyaretlerini sürdürürken listesini de güçlü isimlerden oluşturmak için sık eleyip ince dokuyor. Fatma Başkan listesiyle kongreye güçlü girecek gibi gözüküyor. 
Bu arada Milletvekili Hüseyin Örs henüz bir karar vermediğini gözlemliyoruz. Her nedense taraf tutmak istemiyor belliki! 

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN ULAŞIM HAMLESİ NASIL YAPILDI?

Trabzon Şehir Hastanesi inşaatı sürerken ulaşım anlamındada Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Bu çalışmalardan biri de taksi durağı.. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, burada bir taksi durağı yapılacağını 40 adet plakanın verileceğini duyurdu. İhale kararı alındığını sözlerine ekledi. Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin otogar kiralarına yaptığı zamma otobüs firmaları indirim düzenlemesi istemişti. Başkan Zorluoğlu bu talebe “biletlere yaptığınız zamdan daha az yaptık” diyerek geri çevirdi. 

TRABZON BU KADAR DİLSİZ SAĞIR DEĞİLDİR

Trabzon bu kadar duyarsız olmamalıdır. Trabzon’u dilsiz sağız hafızasız kimsenin bırakmaya hakkı yoktur. Bunu hatırlattıktan sonra iki isimden size bahsetmek istiyoruz. Selçuk Çebi 3 kez güreşte Dünya şampiyonu oldu. Türkiye’nin bayrağını dalgalandırdı. Aynı şekilde olimpiyatlarda Busenaz Sürmeneli yaptı. Trabzon’da merkezde bir durakta fotoğrafı var sadece.. Her ikisinin de adı şehrin en büyük spor salonlarında yer almalıdır. Ayrıca cadde ya da köprülere isimleri verilmelidir. Bu  şehirde yaşayan her çocuğun bu başarılı isimleri her gün görmeli örnek almalıdır. Bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Meclis üyelerinden bir adım bekliyoruz.