SİBEL SUİÇMEZ Mİ MAHMUT YAZICI MI?

Trabzon Barosu bugün yeni başkanını seçecek..

Trabzon Barosu’nun genel kurulu dün yapıldı. Seçimli genel kurulu da bugün gerçekleştirilecek. Bugün saat 09.00-17.00 saatleri arasında KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, yeniden adaylığını açıkladı.

Listesinde şu isimler yer alıyor; Abdullah Erata, Ramazan Murat Kudu, Turgay Alemdaroğlu, Duygu Keleş Aydın, Mehmet Özcan Arslantürk, Berrak Pınar Alioğlu, Nihan Göktürk, Emrah Aslan, Remzi Başkan, Gözde Çavdar.

Rakibi Mahmut Yazıcı da şu listeyle delegasyonun karşısına çıktı; Mustafa Çağrı Yayla, Derya Tütüncü, Arif Onur Korkmaz, Doğukan Bora Savaş, Seda Taflan, Celil Özcan, Hakan İnce, Kubilay Ay, Seda Yıldırım, Kübra Calap.

EKREM İMAMOĞLU GİTTİ ARDINDAN NE KONUŞULDU?

Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti ve CHP’nin Trabzon kurmayları ile bir araya geldi.

Bir kaç saate olsa onları kırmadı fotoğraflar çekildi. Kulislere yansıması ne oldu dersiniz..

Şöyle izah edelim;

Ekrem İmamoğlu’nu karşılamaya İYİ Parti’den en üst düzey karşılama falan olmaması tartışılmış, konuşulmuş. İYİ Partililerde şöyle bir intiba oluşmuş,”Liderimiz Meral Akşener’i karşıladığımız gibi tabiki İmamoğlu’nu karşılamayız. Ona benzer bir karşılama bekleyen yanılır”

BİR DE ONU ZİYARET EDENLER KİMLERDİ?

Ekrem İmamoğlu Trabzon’da bir detay verdi.

Kendisini ziyaret edenlerle alakalı.

Bakın o cümleler şunlar; 
"Trabzon’dan CHP ve İYİ Partili belediyeler dışında sadece bir ilçe beni ziyaret etti. Bu üç ilçenin dışında İstanbul’a gelip beni ziyaret eden olmadı. Ben olsam, Trabzonlu Belediye Başkanının kapısını çalar ziyaret ederim, isteyeceğimi de isterim. Onları hangi akıl durduruyorsa ona değil, duran akla şaşıyorum. Beni durduracak insan dünyaya gelmedi. Ben Trabzon’u, Trabzon’un belediye başkanlarından dolayı sevmiyorum. Trabzon’u, Trabzon olduğundan dolayı seviyorum. Trabzon’un insanlarını seviyorum

İmamoğlu’nun bahsettiği iki ilçeyi anladık da üçüncüsü hangisi acaba? Aldığımız duyuma göre ya Akçaabat ya Çarşıbaşı..

BERAT’A SORULAN SORU KÜSTAHÇA

1-1 sona eren Norveç maçı sonrası Berat Özdemir’e sorulan soru gerçekten inanılır gibi değil.

Türkiye Gazetesi’nden olduğu öğrenilen spor muhabirinin Berat Özdemir’e, “Bazı toplarda, hakimiyetinde sanki biraz acemice duran haller vardı. Bunun sebebi heyecan mı yoksa başka bir sebebi var mı?” diye hadsizce bir uslüpte sordu.

Bu soruyu Milli Takım oyuncumuza yabancı basın sorsa, hani bir nevi çok üstelemez, “Aman canım çok zorlarına gitmiş ki..” falan deyip hafif alaylı güler geçeriz.

Ama bu soruyu içimizden biri sordu! Türk vatandaşı!

Soru soru değil.. Provoke edici, uslüpsüz, hadsizce..

Gerekli cevabı o muhabire kamuoyu verdi. Trabzonspor taraftarları inanılmaz kenetlendi ve Berat’a yapılan saygısızlığa güçlü şekilde tepki koydular.

Trabzonspor eski futbolcusu Giray Kaçar da, “Berat’a sorulan soru gerçekten küstahça, Berat efendiliğini korumuş..” diye yorumladı.

TİSKİ MECLİSTE CEVAP VERECEK

AK Partili Üye Nusret Onur Ortahisar Belediyesi Meclisi’nde geçen hafta  konuşmasında şöyle bir konudan bahsetti;  

“50 seneden beri olan boruları değiştirdik. Ne diyeceğiz insanlara? Küçük borular koyduk fazla bar verdiğimizde su boruları patlıyor mu diyeceğiz? Başımızda müthiş derece bela olan şey var. Benim evimde hidrofor var. Daha büyüdüğünü koymamız lazım. Benim ki 7. katta… Bunu ne yapacağız? Nasıl çözeriz? Bunu daha çok işlemeniz lazım. Hakkaten başımıza bela olacak bir iştir. Çünkü bir 50 sene daha bu su borularını kullanacağız. Meydan bölgesinde de başladı kendisini göstermeye. Büyükşehir Belediye Başkanımız dediği gibi “40 tane bina var demekle olmuyor.” Bende hidrofor olduğu halde sıkıntı yaşıyorum ” 

İşte bu sözleri sonrası yine muhalif masalar bir birine baktı. AK Parti MHP bir birine..

Çünkü AK Patili meclis üyesinin eleştirisi ilginç bulundu. Zaten yatırımı yapan AK Parti.. Kendi kendini eleştirmiş gibi oldu. 

AK Parti grubu bir birlerine yatırım yaparken paylaşım yapıp bir birlerine anlatmıyorlar mı diye kamuoyunda sorular soruldu.

Şimdi merak ettik bu eleştiriye yada soru işaretlerine TİSKİ ne diyecek?

TİSKİ Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında bir sunun yaparak bunları anlatacakmış..

Hatta daha önce bunlar anlatılmış tekrar edilecekmiş. Ama bu defa daha detaylı..

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla meclis üyelerine özellikle hidrofor konusu açıklanacak. Pazartesi meclis toplantıları başlayacak.