TRABZON LİMANI VE AK PARTİ İLİŞKİSİNDE TUHAF MESAFE NEDEN KAYNAKLANIYOR ? 

AK Parti Trabzon kulislerinde.. Hayır hayır! Yanlış giriş yaptık! AK Parti Trabzon derin kulislerinde Albayrak lobisinin milletvekili listesine nasıl müdahale edebileceği tartışıyor. Yani hangi ismi önerecekler? Çok enterasan bir şey söyleyeceğiz. Dikkatinizi çekti mi bileyoruz ama AK Parti Milletvekilleri bu dönem limana hiç girmediler! Trabzon Limanı’nda hiç buluşmadılar? Hiç poz vermediler? Tek tük ufak tefek programlar olmuşsa gözümüzden kaçmıştır! Enterasan değil mi? Hatırlayın Trabzon ilk Akyazı Stadyum projesini limanda görmüştü. Durun daha derinlere dalmadan çıkalım şu konudan. Diğer satırlar için.. Başka zaman tekrar dalarız. Ama bu nokta önemli. Bu tuhaf keskin liman sansürü nasıl gelişti? Neden böyle? İrdelemek lazım! 

GENEL BAŞKANINIZIN İLETİŞİMİ SİZDEN DAHA İYİ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medyasıyla epey adından söz ettirdi. Hatta 6lı masaya nerdeyse oturmuştu ki olmadı. Nedenlerini medyada gördük. 
Kimilerine göre haksızlık edildi kimilerine göre hal verildi.

Bu tartışmaya girmeden yaşadığınız bir anı paylaşmak istiyoruz. Tarikat çıkışı ile Hüseyin Baş’a ‘Sizde tarikatsınız” dedik. Ama onlar tarikatlara savaş açtıklarını asla böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler. BTP Trabzon İl Sekreteri Hacı Gaydan whatsapp üzerinden mesaj attı. Tarikat olmadıklarını belirtti. Yalnız yazışmanın içeriğinde inanılmaz tuhaflık keskin cümleler vardı. Sonunda tatlıya bağladık ama nabız bir çıktı bir indi. Kısacası sosyal medyayı işetişimi bu kadar etkin kullanan bir partinin genel başkanı var ama teşkilatları için il yöneticileri için bunu söylemek gerçekten zor! 

ÖRS-SAĞIR-AYDIN ÜÇLÜSÜNÜN ORTASINDA KALMAK

Mecliste yumruklu saldırıya uğrayan Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettik. Parti kurmaylarından Ali Sağır ile Yavuz Aydın da ardımızdan içeri girdiler. E haliyle bu an çok renkli çok heyecanlı bir kulis furyasının dönmesine sebep oldu. E orada konuşulanları demek olmaz tabi … Dostane sohbetin içeriğini taşıyacak değiliz. Ama şöyle diyebiliriz, epey güldük. Kulislerde Milletvekili listesinde ilk ili sırada Yavuz Aydın ile Hüseyin Örs’ün adının geçtiğini unutmayalım. Örs hastaneden çıktı! Tekrar geçmiş olsun.

GENEL MERKEZ YENİ GÖREV VEREBİLİR

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek ile görüştük geçen gün.. Daha doğrusu karşılaştık! Yurt dışından yeni geldi. Oradada projeleri var. Şu an görünen genel merkezce Kubilay Çiçek Milletvekili listesinin birinci sırasında hatta biz bunu kulislerden alıp yazınca epey da mesaj telefon trafiği yaşamış! Genel Başkan Ali Babacan Kubilay başkanı sadece Trabzon konusunda güvenmiyor. Yakınsa genel merkezde diğer iller konusunda da görevlendirebilir. Bu arada Trabzon ve diğer iller de bir anket çalışması yapıyorlar. 

BAKALIM SEÇİM ÖNCESİ NASIL BASKILARI YÖNETECEK? 

Trabzon Çimento Fabrikası ne olacak? Bu konuda kimse fikir beyan etmiyor. Bir kaynağımız dediki: Trabzon Çimento fabrikasının yerini Vakıflar aldı orasını Trabzon’a özel bir projeye verecekler. AK Parti Trabzon İl başkanı Sezgin Mumcu da bu projeyi seçimde karşımıza çıkaracak. Haliyle Çömlekçi yarım, Kanuni yarım, Demiryolu desen patladı! Şehir Hastanesi ihale aşamasında.. Yani eleştirilecek bir sürü şey var ama Çimentonun yeriyle seçimde bunu bastırmayı düşünüyor. Çünkü muhalefet bunları dillendirecek. Yapılanlar da var. Otogar Ganita gibi.. Ama eleştirilecekler daha baskın! Bu algıyı yönetmesi zor bir durum muhalifler daha ağır kullanacaklar bir de Ortahisar bölgesi en çok oy alınan bölge buradan adayları da yok! Buna göre de aday belirleme sıkıntısı yaşanıyor. Yani İl Başkanının işi zor. 

Bu arada dikkat ettik geçen gün bir açılışta Ahmet Metin Genç’in paylaşımında Sezgin Mumcu fotoğraf karesinden kesilmiş. Sezgin Mumcu’nun paylaşımında Genç var, Mumcu’nun paylaşımında yok… 

AK Parti’nin içinde danışman savaşları vol 20 diyor diğer filmin fragmanını başka bir kulise ayırıyoruz. 

CHPNİN İKİ KADIN ADAY ARASINDA FARK NE? 

Karadeniz Gazetesi CHP’de kadın aday olarak Sibel Suiçmez ile Güzide Önsel Uzun’u kapıştırdı. 

Sibel Suiçmez Trabzon’da birinci sıradan aday olur diyenlere “örgüt Uzun’u istiyor” diyenler arasında ciddi bir trafik var. CHP koridorlarında epeydir bu söylem ve tartışmaları alıyorduk. Yalnız bir fark var: Sibel hanım millet vekilliği birinci sırayı istiyor. Diğeri ise kadın kontenjanı! O detayı atlamayın.