YENİ TERMİNAL BİNASININ İNŞAAT ALANINA KİMLER GİTTİ?

Trabzon’da 7 partinin il başkanı..

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu..

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli..

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar..

Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Usta…

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek…

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu..

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt..

Trabzon’a yeni yapılacak terminal binası inşaat alanına gittiler.

İnşaatı protesto ettiler.

“Yeni terminal binasına karşı değiliz ama buraya yapılmasın, afet bölgesi, dere yatağı” dediler. Başkanlar neden böyle yaptı? Başlayan projenin neden karşısında duvar gibi durdu anlayamadık?

Mesela aynı başkanlar Şehir Hastanesi projesinin önünde duramadılar?

Hatta dolgu sahası olduğu halde! Denizin üstünde? Öyle ya?

Acaba orası birilerinin boyunu mu aştı? Yada acaba böyle yaparak orayı hedef göstermiş olurlar ve bu durum bazılarının işlerine mi gelmez?

Niyeyse terminal binasının olduğu inşaata hepsi birden toplanıp tepki verdiler.. İşin ilginç yanı buranın diğer alanlardan yani Değirmendere’de bulunan çoğu binadan daha risksiz yerde durduğu belirtildiği halde.. İnşaat Mühendisleri Odası’nın görüşü mesela buna bir örnektir..

TRABZON’DA AK PARTİ VE SAADET PARTİSİ’NİN GİZLİ İTTİFAKI KİMDİR?

AK Parti ve Saadet Partisi’nde seçimler gelmeden ittifak Trabzon’da sağlandı.

Nasıl mı?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’un benzerlikleriyle ortaya koyalım..

Şimdi gelin bunu size çok basit izah edelim..

Çok nadide..

Çok narin şekilde..

Hafiften esintili rüzgar vurur ya, o an çayınızı yudumlarsınız.

Aniden gülümseme yansır ya yüzünüze..

Heh o kıvamda..

Şeref Malkoç’a sormadan açıklama yapmazlar!

Şeref Malkoç’a sorarak değerlendirme yaparlar!

Şeref Malkoç’a sorarak çıkış yaparlar!

Şeref Malkoç ne derse onu yaparlar!

Şeref Malkoç’un görüştüğü kalemlerle dostturlar!

Şeref Malkoç’un gittiği mekana giderler!

Şeref Malkoç’un önerdiği menüden tadarlar!

Ha bir tek benzemez yanları vardır..

Sezgin Mumcu futbolu sever, Malkoç sevmez. Kurt sevmez..

Maç zamanı ne ederler onu bilmiyoruz..

MURAT ZORLUOĞLU’NA KARŞI ‘YILDIRMA OPERASYONU’

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu zaman zaman su kesintilerinden, sağanak yağışlardan ya da geçmişten gelen projelerden dolayı eleştirilir. Bunlar normaldir. Eleştiri olmalıdır. Eleştiri olacak ki yönetenler daha net olsunlar, şehir adına şehrin geleceği adına doğru kararlar alabilsinler.

Bunlar diyecek lafımız yok ama bir de başka türlü sistematik şekilde bunu yapanlar var. Bu kötü niyetliler için Murat Zorluoğlu bakın ne diyor;

“Trabzon yerel yönetim projeleri  ve yatırımları olarak bu kadar çok yatırımın aynı anda uygulamaya koyulduğu bir başka dönem yoktur. Kafanızı nereye çevirirseniz çevrin Trabzon’da ve ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin bir yatırımını görürsünüz. Yatırımların bir bölümü bitti hizmete açıyoruz.”

“Yatırımlar tamamlandığında Trabzon’un çehresi değişecek. Tek maksadım Trabzon’nun hiç dokunulmamış, neşter vurulmamış cesaret edilmemiş, bütün problemlerine müdahil olmak ve problemleri çözmektir”

“Bu şehirde bir takım gruplar var. Bu şehirde bazı klikler oluşmuş.. Bunlar esasında bu şehrin çok ilerlemesini istemiyorlar. Ve sürekli bir muhalefet, sürekli bir ön alma, ön kesme çabasındalar. Bunları biraz da bizi yıldırma operasyonu olarak görüyoruz. Ama bunlar başarılı olamazlar.”

İşte Zorluoğlu aslında burada her kesime şu mesaj veriyor;

“Benim başkanlıkta kalmak gibi bir kaygım yok! Trabzon kaygım var. Bu nedenle yıldırma operasyonları yapanlar, bunlara alet olanlar beni bu duruşumdan vazgeçirmeye güçleri yetmeyecek.”

Murat Zorluoğlu’nun makam korkusu olmaması, siyasi hedef koymaması, onu bu saldırılara karşı daha güçlü kılıyor. Madalyonun diğer yüzünü sonraya bıraktık.

EKREM İMAMOĞLU TRABZON’A GELMEDEN EKİBİ HAZIRLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet ittifakının yani Türkiye’de muhalif kesimin en çok Cumhurbaşkanı adayı olarak dillendirdiği isimlerden biri.

Trabzonlu olması Trabzon kulislerini her defasında adı geçince havalandırıyor. İnanılmaz derecede etkiliyor. Türkiye siyasetinde ne kadar gündemde kalıyorsa Trabzon ve bu bölge olarak Doğu Karadeniz çizgisinde ciddi bir şekilde iki katı söyleniyor, konuşuluyor.

Uzun süredir Trabzon’a gelmemişti. Yarın Trabzon’a gelecek. Bu da kulislerde epeydir konuşuluyor. Trabzon’daki danışmanı ve ekibi, buna ek olarak CHP örgütleri, İmamoğlu’nu karşılamaya hazırlanıyorlar.

Ekrem İmamoğlu’nun programında ilk Trabzon medyasıyla buluşmak var.

Yarın akşam saat 20’de soruları cevaplayacak.

Ramada Otel’de gerçekleşecek toplantı sonrası aile ziyaretleri, dost sohbetleri ve istirahat.

8 Ekim tarihinde yani Cuma günü Maçka’da olacak.

Trabzonspor’un efsane başkanı rahmetli Özkan Sümer’in mezarını ziyaret edecek. Arından da

İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken 26 Eylül’de yakalandığı hastalığı nedeniyle vefat eden Mustafa Canlı’nın adının yaşatılması için İBB tarafından Gümüşhane’de yaptırılacak olan Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi’nin proje tanıtım programına katılacak. Konuşma yapacak.

EKREM İMAMOĞLU EĞER ADAY OLURSA NE YAPAR?

Şimdi gelelim neler konuşulduğuna..

AK Parti kulisleri İmamoğlu için, “Süleyman Soylu artık Trabzon’a gelmiyor. Berat Albayrak da yok. AK Partimizin lideri yok. Ama muhalefetin artık liderleri Trabzon’dan ayrılmıyorlar. Ekrem İmamoğlu da muhalefete büyük güç veriyor” yorumları yapılıyor.

Muhalefetin de  Ekrem İmamoğlu yorumları heyecanlı.. Epey bir heyecanlı.. Trabzon memleketi olunca tabi, onlar açısından da büyük bir rahatlama..

Havalimanı’nda bakalım kimler karşılayacak?

Bu arada farkında mısınız ekibi dedik.. Bakın ekibi var. İmamoğlu’nun memleketinde ekibinin olması Trabzon’a nasıl önem verdiğinin de göstergesi.. Eğer ki tahminimiz bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olursa, bunun meşalesini Trabzon’dan memleketinden yakar. Memleketinden güç alır. Bu analizimizi zamanla bazı detaylarla güçlendireceğiz. Şimdilik burada dursun istedik.