Kadıköy’de Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak’ta saat 19.00 sıralarında bir binada patlama yaşandı.

Patlamanın ardından binada yangın çıkması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

AW731902_02

Yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından söndürülerek kontrol altına alındı.

AW731902_01

Yangında 1 kişi yaralı olarak kurtulurken, 1’i çocuk 3 kişinin ise hayatını kaybettiği belirlendi. Yangında hayatını kaybeden 3 kişi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Öte yandan çökme riski bulunan binada arama çalışmalarına devam edilirken, patlamanın gerçekleştiği bina havadan görüntülendi.

AW731902_03

Patlamadan görüntü:

"Başta büyük bir patlama sesi geldi, biz içerdeydik"
Olayı gören mahalle sakini Kadir Çavuşoğlu, ”Başta büyük bir patlama sesi geldi, biz içerdeydik. Dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda burada büyük bir panik vardı. Balkonda iki üç kişi vardı atlayacaklardı. Biz indirdik. İki dakika geçmeden bir patlama daha oldu. Sonra itfaiye, ambulans, polis geldi. Doğalgaz patlaması diye duyduk. Bir yaralı gördüm sedyeyle çıkardılar.“ diye konuştu. Yaralıların olduğunu ifade eden Pınar Demir, “Ben işteydim. Patlama olduğunu söylediler. İki üç defa patlama olmuş. Yangın çıkıp diğer binaya da sıçramış. Yaralı olarak bir kişinin olduğunu duyduk.” dedi.

AW731902_04

“Patlama doğalgaz kaynaklı değil”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını belirtti. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek.” dedi.

AW731902_05

Valilik: 3 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bugün saat 19.05’te, Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır. Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır.

AW731902_06

Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı A.K.'nın 68 yaşındaki babası M.K. ile 10 yaşındaki kızı N.K. ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz.

İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Binanın son hali
Günün ilk ışıklarıyla birlikte patlamanın yaşandığı bina havadan görüntülendi. Patlamanın yaşandığı binanın harabeye döndüğü, çevredeki binaların ise hasar aldığı görüldü.

kadıköy-binanın-son-hali

kadıköy-binanın-son-hali-2