Hollywood yıldızı Johnny Depp, eski eşi Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasıyla ilgili, Heard'ün kendisine yönelttiği aile içi taciz ve şiddet suçlamalarını dinlemenin "hayal edilemeyecek kadar zalimce" olduğunu söyledi.

ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Fairfax'ta altı haftadır süren duruşmanın sonuna gelindi. Son olarak Tanık kürsüsüne çıkan Depp'e avukatları, Heard'ün ifadesini dinlemenin nasıl bir şey olduğunu sordu.

Depp, "Hiçbir insan mükemmel değil, ikimiz de kesinlikle değiliz, ama hayatımda asla cinsel saldırı ve fiziksel tacizde bulunmadım" dedi.

johhny-deep-1000x700

"Bana atfedilen iğrenç saldırı ve cinsel şiddet suçlamalarını duymak delilik" diyen Karayip Korsanları'nın yıldızı, "Bütün bu şeyleri yaptığımla ilgili söylenenlerin tümü tuhaf ve çirkin hikayeler" diyerek iddiaları yalanladı.

Jüriye anlatılanların "hepsinin yalan" olduğunu savunan ünlü oyuncu "Bunlar korkunç, gülünç, aşağılayıcı, acı verici, hayal edilemeyecek kadar vahşi, zalimce ve tamamen yanlış" dedi.

Oyuncu, gerçeği söylemek için insanın kendisini açmak zorunda kaldığını, bununla birlikte "altı yıldır kalbinde çekinerek tuttuklarını anlatma ihtiyacı" duyduğunu mahkemede söyledi.

amber-heard-1000x700

"Aile içi şiddeti temsil eden bir halk figürü" iddiası
Depp gibi oyuncu olan Heard'ün ilişkileri 2011'de başlamış, çift 2015'te evlenmişti. Fakat Amber Heard Mayıs 2016'da boşanma davası açmış ve aile içi şiddet ve tazcize maruz kaldığını ileri sürmüştü. Çift 2017 başında boşanmıştı. 

Depp 2020'de İngiliz gazetesi The Sun'a karşı "eşini döven" olarak tanımlanmasının ardından dava açmıştı. Depp davayı kaybetmişti. 

Ünlü oyuncunun şu anda görülen davası ise eski eşi Heard'ü hedef alıyor. Heard, 2018'de Washington Post'ta bir yazı kaleme almış, Depp'in adını vermeden kendisini "aile içi şiddeti temsil eden bir halk figürü" olarak tasvir etmişti.

Bu yazının kariyerini "baltaladığını" ileri süren Depp ise 50 milyon dolarlık tazminat istemişti.

"Justice League" ve "Aquaman" gibi önemli yapımlarda rol alan 36 yaşındaki kadın oyuncu Heard ise açtığı karşı davada istediği tazminat ücretini 100 milyon dolar olarak belirlemişti. 

Kate Moss, şiddete maruz kaldığı iddialarını reddetti
Mahkemedeki savunmasında ise Heard, Depp'in alkol ve uyuşturucunun etkisindeyken yaşanan çok sayıdaki tartışmanın "fiziksel şiddete ve tacize" dönüştüğünü, bunlardan birinin Avustralya'da 2015'te yaşandığını ve bir alkol şişesi ile cinsel şiddete maruz kaldığını belirtti.

Aktör ise söylenenlerin aksine, eşinin şiddet yanlısı olduğunu ve bir tartışma sırasında kendisine votka şişesi fırlatmasından dolayı parmağının kesildiğini sözlerine ekledi. 

Johnny Depp'in eski kız arkadaşlarından İngiliz top model Kate Moss ise ilişkileri sırasında Depp'in kendisini ittiği yönündeki söylentileri tanık olarak dinlendiği davada yalanladı. 

Videokonferans yöntemi ile davaya katılan Moss, "Beni hiçbir merdivenden asla itmedi" dedi.

5 Mayıs'taki duruşmada Amber Heard Mart 2015'te eski eşi ile yaşanmış bir tartışmayı anlatmış ve Depp'in Kate Moss'u merdivenden ittiğini iddia etmişti. 

Olayın nasıl yaşandığını anlatan Moss, çiftin Jamaika'da tatilde olduğu sırada bölgede fırtına çıktığını ve merdivenlerden inerken kayıp, sırtını vurduğunu ifade etti. "Canım yanıyordu. Bağırdım. Ne olduğunu anlamamıştım. (Depp) Koşarak bana yardıma geldi, beni odama kadar taşıdı ve doktorları aradı" dedi. 

11 Nisan'da başlayan davada kararın cuma günü verilmesi bekleniyor.