Rusya Ukrayna arasında 24 şubat tarihinde başlayan savaş, 57'nci gününde devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, geçen hafta topçu sistemleri ve mermileri, zırhlı personel taşıyıcıları ve insansız kıyı savunma botları dahil olmak üzere 800 milyon dolarlık ek yardım açıklamıştı.

Beklenen bir diğer paketin aynı şekilde gönderilmesi halinde, Washington'un Kiev' yapmış olduğu askeri yardım 3 milyon doları aşmış olacak.

Aynı büyüklükte beklenen askeri yardım paketi ise bugün Joe Biden tarafından açıklandı.

Toplamda 1,3 milyar dolarlık ek yatırım

Paketin Ukrayna'ya önümüzdeki günlerde ve haftalarda hızlı bir şekilde gönderileceğini söyleyen Joe Biden'ın konuya ilişkin açıklamalarında satır başları;

"Ukrayna'ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ekonomi alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacağız. ABD silahları doğrudan "özgürlüğün ön cephesine" gönderecek. Ukrayna'ya yapılacak askeri yardım kapsamında ağır silahlar, mühimmat ve dronlar olacak.

"Ukrayna'ya yardım paketimizi güçlendirmeliyiz"

Ukrayna'ya yardım paketimizi hızlandırmalı ve güçlendirmeliyiz. Kongreye ek bir destek paketi sunacağım. Umudum ve beklentim, Kongre üyelerinin hızlıca karar alması.

Rus gemileri limanımıza giremeyecek

Rus bayraklı gemiler bizim limanlarımıza giremeyecek. Rusya'nın saldırıları nedeniyle Ukraynalılar çok büyük bedeller ödedi. Ukraynalılar, ABD'ye sığınmak için Avrupa'dan doğrudan gelebilecek.

Joe Biden Ukrayna ya ek 800 milyon dolar göndereceğini açıkladı #1

Mariupol'de insani koridor açılmalı

Mariupol'ün tamamen düştüğüne dair bir kanıt yok. Mariupol'de insani koridorlar açılmalı ve siviller güvenli yerlere gönderilmeli. Putin, Mariupol'den bir insani koridor açılmasına izin vermeli."

Joe Biden Ukrayna ya ek 800 milyon dolar göndereceğini açıkladı #2