Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam eden Trabzonspor, devre arası transferlerinde erken hamleler yapmaya devam ediyor. Bordo-Mavililer'in devre arasının ilk takviyesi Jean Evrard Kouassi oldu. Çin Ligi'nde Wuhan FC forması giyen Kouassi ile 3,5 yıllık sözleşme imzalandı. Trabzonsporlu kurmaylar gizlice yürüttüğü operasyonla yıldız oyuncuyu kadroya katmayı başardı.

Trabzonspor'un yeni transferi Jean Evrard Kouassi ise taraftarlar tarafından araştırılmaya başlandı. Trabzon'a ve Türkiye'ye ilk kez gelişi sayılmayan Kouassi kimdir, nerelidir, nasıl bir futbolcudur. Oyuncunun ne gibi özellikleri var? İşte Jean Evrard Kouassi'nin kariyerine dair dikkat çeken notlar ve performansı...

JEAN EVRARD KOUASSI KİMDİR?

25 Eylül 1994 tarihinde N'Damien'de dünyaya gelen Kouassi, futbola da Fildişi Sahilleri'nde Jeunesse Sportive de Bassam'da başladı.

Aynı kentte Moossou FC'ye geçiş yapan oyuncu, burada biraz oynadıktan sonra Avrupa'nın çeşitli kulüpleri ile deneme antrenmanlarına çıktı. Monaco, Club Brugge, Hoffenheim gibi takımlarla antrenmanlara çıkan oyuncu, o dönemlerde Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon tarafından da denenmiş ancak beğenilmeyip gönderilmişti.

Evrard Kouassi, o dönem kendisini isteyen Hırvatistan ekiplerinden Hajduk Split'e transfer oldu. Takım içinde yavaş yavaş ağırlığını koyan oyuncu, sol kanadın değişmez ismi olmayı başardı. Hızı ve çevikliği ile dikkat çeken Kouassi, Hajduk Split'te 73 maça çıkıp 17 gol 12 asistlik performans sergiledi. Hajduk Split ile oynadığı yıllarda Beşiktaş ile İstanbul'da oynanılan ve Siyah-Beyazlılar'ın 2-1 kazandığı hazırlık maçında takımının tek golünü de atmıştı.

Fildişi Sahilleri Milli Takımı'nda değişmezleri arasına giren oyuncu Çin Ligi takımlarından Shanghai SIPG'ye 2 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer oldu.

Shanghai'de 48 maça çıkan Kouassi, 12 gol 6 asist kaydederek ligde dikkatleri üzerine çekerken, sözleşmesinin bitmesi ile Wuhan tarafından kapıldı.

Wuhan'da eski Trabzonsporlu Stephane Mbia ile de beraber forma giyen Kouassi, toplamda 105 karşılaşmaya çıkıp 48 gol ve 23 asist kaydederek kariyerinin en iyi performansını bu kulüpte sergiledi.

jean-evrard-kouassi-1638776813-76083

Bu sezon ise takımı ile 13 maça çıkan yıldız, 5 gol atma başarısı gösterdi.

Son olarak Trabzonspor ile 3,5 yıllık sözleşme imzalayarak takıma katıldı.

2-3

Özellikleri

27 yaşındaki yetenekli futbolcu iki ayağını da rahatlıkla kullanabiliyor. Bu özelliği sayesinde hucümun her tarafından rahatlıkla yön değiştirebiliyor. Hızı ve oyun stili ile İbrahima Yattara'yı andıran oyuncu, rakip defansın arkasındaki boşluklara sızabilmesi ile fırsatçılık özelliğini sıklıkla kullanabiliyor.

Fiziksel açıdan kendine dikkat eden oyuncu kolay kolay sakatlanmıyor. Bugüne kadar yalnızca iki kez sakatlık yaşadı. Hajduk Split forması giydiği dönemde ayak bileğinin dış bağlarında yırtık yaşayan oyuncu 34 gün sahalardan uzak kalırken, yine aynı takımda adductor şikayeti le 4 gün sahalardan uzak kalmıştı.

Türkiye'ye yabancı değil
Trabzonspor'un sözleşmeli futbolcusu Gervinho'nun milli takımdan yakın arkadaşı olan Kouassi, eski Trabzonsporlu Stephane Mbia, Altaylı Serge Aka, eski 1461 Trabzonlu Yoann Arquin gibi isimleri yakından tanıyor. Oyuncu ayrıca 1461 Trabzon ile deneme antrenmanlarına çıkmış ve İstanbul'da Beşiktaş ile hazırlık maçında gol atmıştı.

2013 yılında Beşiktaş ile Hajduk Split'in hazırlık maçında Jean Evrard Kouassi'nin attığı gol:

Serkan Yetkin oyuncuyu böyle analiz etti: