Jaja, “Zorlukları her zaman sevmişimdir. Bu tüm kariyerim boyunca böyleydi. Brezilya’dan ayrıldıktan sonra Hollanda’ya gittim. Daha sonra Belçika’da oynadım. Altı ay sonra Real Madrid benimle ilgilendi. 18 yaşındaydım. “Real Madrid’de olabilirim,  vay canına” diye düşündüm. Ama ben hala çocuktum” dedi. 

UKRAYNA’NIN NE KADAR SOĞUK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Jaja, “Metalist’ten önce Belçika’da Genç ve Westerlo için oynadım. Belçika, Brezilya’dan daha soğuktu. Ama Ukrayna’nın ne kadar soğuk olduğunu bilmiyordum. İlk aylarda bir fikrim vardı, “Neden buraya geldim?” Doğal olarak ülkenin kendisi düşmanca, insanlar bir şekilde şüpheli geliyordu. Ancak bir kaç ay geçti ve insanları daha iyi tanıdım. Diğer taraftan açıldılar ve ben Kharkiv’i sevmeye başladım. Ve işler hızlıca iyiye gitti. Hem taraftarlardan, hem de kulüpten çılgın bir aşk hissettim. Ukyayna’ya bundan sonra nasıl aşık olunmaz” diye konuştu. 

TRABZONSPOR’U AVRUPA’YA YAKIN OLMAK İÇİN SEÇTİM

Ukrayna’dan Trabzonspor’a transfer hikayesini de anlatan Jaja, “Ukrayna’da iki yılda defalarca büyük bir potansiyele sahip olduğumu ve bir çok kulübün beni satın almak istendiği söylendi. Bana çok para teklif ettiler ve Metalist transferimden para kazanmak istedi. Ancak o sırada ekonomik kriz hüküm sürdü ve kulüplerin harcamaları kısıtlandı. 
Trabzonspor gülü bir takım ve ben bu kulübü Avrupa’ya daha yakın olmak için bir fırsat olarak gördüm. Ukrayna’da oynarken güçlü bir Avrupa Şampiyonasına girmeyi ummak zordu. Avrupa yarışmalarında tam olarak oynamak gerekli ve Metalist Avrupa’da tüm sezonu kaçırdı. Türkiye şampiyonası, Avrupa’ya Ukrayna Şampiyonasından biraz daha yakındı” dedi. 

TRABZONSPOR TARAFTARI ÇILGINDI 

Türkiye’de mutlu olup olmadığı sorusuna ise Jaja, “Evet çok mutluydum. Trabzonspor’da harika bir sezon geçirdik. Şampiyonluğu Ligine katılmaya hak kazandık. Dünyada çok az insan, Türklerin futbolu sevmesi gibi seviyor. Hayranlar orada çılgın!. Bu inanılmaz bir şey. Kharkov’da da harika hayranlar vardı. Ama farklılar. Çıplak bir gövdeyle eski yirmi derecede bir takımı 90 dakika boyunca nasıl destekleyeceklerini hayal bile edemiyorum. Gezegenin her hangi bir köşesinde böyle bir şey görmedim. Evet tutku açısından, Trabzonspor’un taraftarlarından aşağıdaydılar” ifadelerini kullandı. 

RİHANNA, SU, DİPSİZ BİR FIÇI BİRA

Jaja, ayrıca bira içmek istediği ünlü kişinin adını da Rihanna olarak verdiği görüldü. 

Jaja, ayrıca ıssız bir adaya düşse yanına alacağı üç şeyi ise, “Su, bir kadın ve dipsiz bir fıçı bira” diye tanımladı. 

PARA FUTBOLU MAHVETTİ

Jaja, “Her zaman futbol oynamak istedim. Kulübede oturmak bana göre değil. Şimdi futbolda ne oluyor? Pazarlamaya, ticarete dönüştü. Bu artık saf ticaret.. Herkesin içine saplandı: Futbolcular, takımlar, menajerler. Bunu son beş yıldır fark ettim. Yeni nesil futbolcular, sadece parayı düşünüyor! Neden bu kadar çok futbolcu şimdi sadece Çin’e değil, Asya pazarına koşuyor? 
Neden Avrupa’ya değil? Çünkü Çin’de Avrupa’dakinden beş kat fazla ödüyorlar. Kim reddedecek. Başınızı döndürmediğini söyleyen kişi yalan söylüyor. Herkesin aklında finansal taraf var. Futbolda parayı düşünmeyen kimseyle tanışmadım. Para futbolu mahvetti”