İzmir’de 1 Ağustos tarihinde, Çınarlı Mahallesi Ozan Abay Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin de içinde bulunduğu rezidansın otoparkında Zerrin Akça isimli bir kadın, yeğeni Kutsal Hazar Eymen Kara‘nın (8) kendisinden köpek istemesi üzerine para almak için eve gitmek isterken, yeğeninin ölümüne neden oldu.

Yeğeninin araçtan inmesinin ardından elini kapıya sıkıştırdığını fark etmeyen hala Akça, Eymen’i ezdi.

Otoparkta yaşanan olay, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

7 DAKİKAYI PANİK HALİNDE GEÇİRDİ
Görüntülerde Eymen'i ezdiğini fark eden Zerrin Akça'nın panikle araçtan indiği, yanına geldiği yeğenini kucağına alarak asansöre taşıdığı, yaklaşık 7 dakikayı panik halinde geçirdiği ve ağır yaralı yeğenini rezidansın lobisine çıkardığı anlar yer aldı.

izmir-de-yeğenini-ezdi-9-ekim-2021

DOKTOR KALP MASAJI YAPARAK KURTARMAYA ÇALIŞTI
Ayrıca, lobide çocuğun durumunu gören bir doktorun, Eymen'i yere yatırıp kalp masajı yaparak kurtarmaya çalıştığı görüldü.

3 ay önce annesini kaybeden Eymen, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

yeğen

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
Zerrin Akça'nın polisteki ifadesinde, Eymen'in köpek istediğini, bunun üzerine evine para almaya geldiğini, otoparktaki kasisin üzerinden geçtikten sonra yeğenin araçta olmadığını fark ettiğini, arkasına baktığında ise yerde yattığını gördüğünü söylediği öğrenildi.

Kaza sonrası gözaltına alınan Zerrin Akça, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

hala

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Savcılık, kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı. Sanık Zerrin Akça için 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeğeninin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Zerrin Akça'nın, Ege Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Psikiyatri Servisi'nde tedaviye gördüğü ve bir süre daha burada kalacağı belirtildi.