Vakfıkebir’de yaptığı ziyaretlerde vatandaşla bol bol sohbet eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, “Vakfıkebir, dünyaya mal olmuş ekmeği ile bütünleşip Türkiye’nin en marka ilçelerinden biri ama ekonomik anlamda bunun doğru orantılı ekonomik yansıması gerçekleşmiyor” diye konuştu.

2feaf813-b647-428c-8789-4bd2d271a8fd

Yalıköy ziyaretinin ardından İYİ Parti Vakfıkebir Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katılan Yavuz Aydın, "Zor ama kutsal bir yola çıktık. Ama sonu zafer, ülkemiz ve milletimiz için umut olacak" dedi. Aydın, şöyle devam etti: "Türkiye’nin, dolayısıyla Trabzon’un da kaderini değiştirecek bir seçim sürecini yaşıyoruz. Israrla söylüyoruz; bundan önce iyi ne yapıldıysa alkışlarız, eksik varsa tamamlar, yanlış varsa düzeltiriz. Ama şu çok önemli, bir yandan gösteriş merakı, diğer yandan yandaşları zengin etme politikası, ayrıca belirli kişileri bol maaşla zengin etme ayıbı nedeniyle ülkemizin kaynaklarından illerimiz yeterince faydalanamıyor. Eğer işi liyakatli kişiler yönetseydi, adil paylaşımdan vazgeçilmeseydi, kimseye ayrıcalık tanınmasaydı, bilim, akıl ve adaletten uzaklaşmasaydı, 2023 Yatırım Programında Trabzon’un payı yüzde 1’in altına düşmezdi. Şimdi bakmayın müjdeler vermelerine, kendi hazırladıkları Yatırım Programlarını bile okumuyorlar! O programda ne Güney Çevre Yolu, ne demiryolu, ne Yatırım Adası Projesi var. Ama göstermelik açılışlar yapacaklar sadece çünkü o projelere para ayrılmamış."

98fe67f8-c92f-464c-be7c-ca801ff4b82e

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce parsellerinin tamamlanması ve ulaşımının karayolları ağına alınması gerektiğine dikkat çeken İyi Partili Trabzon Milletvekili adayı Aydın, “Hammadde ve ürün sevkiyatının hızlı yapılabilmesi için bu elzemdir. Bunlar bir an önce tamamlanıp üretim ve istihdamın artırılması gerekmektedir. Bu konuda hızlı çalışmalar yapacağız” dedi.

3f4a988f-fbb2-4a93-8c04-ad235207db22

Büyükliman havzasında, ülke çapında tanınan önemli firmalar olduğunun altını çizen Yavuz Aydın, “Bunun yanında Türkiye’nin en ünlü ekmeği Vakfıkebir’dedir. Burası, dünyaya mal olmuş ekmeği ile bütünleşip Türkiye’nin en marka ilçelerinden biri ama ekonomik anlamda bunun doğru orantılı ekonomik yansıması gerçekleşmiyor. Bunun için burada festivaller, fuarlar, kongreler düzenlenerek Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yabancı ülkelerden insanları şirketleri buraya çekebiliriz. Böylece Vakfıkebir Ekmeğinin pazarlama ağını genişletip, yan ürünlerin de tanıtımı ve alınabilirliğini daha iyi sağlar, ilçe ekonomisine katkısını artırabiliriz. Büyük bir marka olan Vakfıkebir Ekmeği, daha çok kişinin ekmek kapısı olabilir, bunu gerçekleştirmek hiç de zor değil” ifadelerini kullandı.

ff9d143c-aef9-4ce6-ad0c-3be1fd335276