Trabzon İYİ Parti Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, sık sık gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “Onların düşünceleri geleceğimize aynadır. Ama ne yazık ki çoğunluğun umutları azalmış, gelecek endişesi yaşıyor, yurt dışına gitmek istiyor” dedi.

Bir süredir sokak sokak dolaştıklarını ifade eden Yavuz Aydın, “Halkımızla bir araya geliyor, dertlerini dinliyoruz. Her kesimden, her meslekten insanlarımızın yaşadığı zorluklar, beklentileri var. Tabi ki farklı farklı görüşler var, mutlu olan var, olmayan var. Ama en dikkat çekici durum gençlerimizin geleceğe bakış açısı. Trabzon sokaklarındaki gençlerimizin çoğunluğu, geleceklerinden kaygı duyuyor. Bir üniversitemizde kapsamlı bir ‘Gençlik Araştırması’ yapıldı, bilimsel bir anket çalışması. Siz bakmayın ‘uçuyoruz’ söylemlerine, bu araştırmanın sonuçları Türkiye’mizin geldiği noktayı en acı gerçekleri ile yüzümüze vuruyor. 18-29 yaş grubu gençler ile görüşülmüş, yüzde 76’sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istediğini açıklamış. Her iki gençten biri mutlu olmadığını söylemiş. Ayrıca mevcut iktidarın en iyi yaptığı bir haksızlığı dile getirmişler; gençlerin tam yüzde 77’si, torpilin yetenekten daha etkili olduğuna inanıyor. Bu adam kayırmacılık insafsız boyutlara ulaştı artık” diye konuştu.

İYİ Partili Yavuz Aydın, “Trabzon sokakları da bu halde, isteyen, gördüğü her gence sorabilir, bu sitemleri herkesten duyabilir. Onların düşünceleri geleceğimize aynadır. Ama ne yazık ki çoğunluğun umutları azalmış, gelecek endişesi yaşıyor, yurt dışına gitmek istiyor. Fırsat eşitliği istiyor, adalet istiyor, torpil istemiyor, sözlerinin dinlenmesi istiyor, eleştiri yaptıklarında tehdit edilmekten korkuyor, özgürlük istiyor. Gençleri bu düşüncelerden uzaklaştırmak zorundayız. Bunun için çalışanı ödüllendirmek, hak edene hakkını vermek önceliğimiz olacak. Gençlerimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Gençler umutsuz, onların umudu olmaya geliyoruz”