Geçtiğimiz hafta altılı masada yaşananlar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Altılı masanın ortaklarından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktı.

Altılı masayı dağıtan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 'aday olun' çağrısında bulundu.

İki başkan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptıklarını ziyaretin ardından CHP Lideri'ni destekleyeceklerini duyurdu.

İyi Parti'den yeni formül 

Yaşananların ardından İyi Parti'nin haricindeki diğer 5 parti, cumartesi günü Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir kez daha toplandı.

Toplantıda yola devam kararı çıkarken İyi Parti cephesinden masaya geri dönmek için bir öneri ortaya atıldı.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile görüşmesi sonrası kameraların karşısına geçen İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.

'İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun'

Zorlu, Akşener'in Millet İttifakı'na yeni bir formül sunduğu ve İmamoğlu ile Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifinde bulunduğunu duyurdu.

Zorlu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Milletin sesi, milletin iradesi olma zorunluluğunu duyan Sn Genel Başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyle Milllet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Bu ziyaretleri sırasında, her iki belediye başkanımıza 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı 2 Cumhurbaşkanı Yardımcıları konusunda kendilerine önerilerini sunmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceklerdir. Kabul edilmesini umuyoruz.