Haberlobi - Haber Servisi // Marmara Bölgesi'nde lodos ve fırtına etkisini gösterdi. İstanbul'da ise bazı binaların çatıları uçtu; tabelalar insanların üzerine düştü.

İşte İstanbul'da yaşananlar:

Arnavutköy'de çatılar uçtu
Arnavutköy'de lodos nedeniyle binaların çatıları uçtu; dış cephesi düştü. Bir çocuğun üzerine tabela düşerken; çocuğun yardımına çevredekiler koştu.

AW478308_01

Beşiktaş'ta ağaç otomobilin üzerine düştü
Beşiktaş’ta şiddetli rüzgarla devrilen ağaç, yol kenarındaki otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

AW478281_01

Beylikdüzü'nde binanın çatısı söküldü
Beylikdüzü’nde lodos nedeniyle bir binanın çatısı yerinden söküldü. Çatının bir kısmı uçarken bir kısmı da sallanmaya başladı.

AW478272_01

Başakşehir'de bina ve iş yerlerinin çatıları uçtu
Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde şiddetli lodos nedeniyle bina ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Tufan Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgara dayanamadı. Uçuşan çatı parçaları çevreye dağıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekiplerin çatı parçalarını güvenlik bir şekilde sökülmesi için çalışmaları sürüyor.

Lodos kuşları etkiledi
İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli lodos kuşları da vurdu. Şiddetli lodos nedeniyle uçamayan binlerce martı Kazlıçeşme'de boş bir araziye sığındı.

AW478253_02

Avcılar'da yük gemisi sürüklenerek iskeleye çarptı
Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

AW478335_01

TEM Bağlantı Yolu'nda iki tır, bir kamyonet devrildi
Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir tır sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

AW478360_02

Kartal'da lüks rezidansın kopan parçaların otomobillerin üzerine düştü
Kartal’da lodos nedeniyle lüks rezidanstan kopan dış cephe parçaları park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. İki otomobilde maddi hasarın meydana geldiği olayda yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

AW478376_02