Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 2022-23 sezonu Trabzonspor ile İstanbulspor arasında oynanacak karşılaşma ile bugün resmen başlayacak.

Ligin yeni takımı İstanbulspor ile son şampiyon Trabzonspor 2004-05 sezonundan beri ilk kez karşı karşıya gelecek.

2004-05 sezonunda oynanılan karşılaşma ise Trabzonsporlular için unutulmayacak bir karşılaşmaya sahne olmuştu.

Atatürk Ollimpiyat Stadyumu'nda dolu tribünler önünde oynanılan karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, Tolga Seyhan ile öne geçmiş ardından Yattara ve Szymkowiak'ın golleri ile farkı 3'e çıkarmıştı. İkinci yarıda Fatih Tekke'nin penaltıdan attığı golle skor 4-0 olurken, 70. dakikada Szymkowiak Trabzonspor'un 5. golünü attı ve skoru tayin etti.

Bu karşılaşmanın Trabzonsporlular için unutulmaz olmasının bir sebebi de rahmetli sanatçı Kazım Koyuncu'nun gittiği son Trabzonspor maçı olmasıydı.

kazım-koyuncu-son-maç

'Bu maç benim ve ailem için anlamlı'
İstanbulspor'un Asbaşkanı Ömer Saral, o günleri hatırlatarak karşılaşma öncesi sosyal medya hesabından şu mesajı verdi:

"28 Mayıs 2005,Atatürk Olimpiyat Stadı..Kazım Koyuncu’nun son maçı, Fatih Tekke’nin 'Sultan' ünvanını aldığı gün, İstanbulspor 5-0’lık Trabzonspor mağlubiyetiyle Süper Lig’de son maçına çıkmış, biz üzerimizde Trabzonspor formasıyla güle oynaya eve dönmüştük. Kim derdi ki 17 sene sonra aynı İstanbulspor’u Süper Lig’e siz çıkaracaksınız, aynı stadyumda ve gönül verip taraftarı olduğun takımla Süper Lig’in açılış maçını yapacaksınız. Bu sebeple bugünün önemi ben ve ailem için tarif edilemeyecek kadar özel ve anlamlı. Allah utandırmasın."

ömer-saral-1000x700

'Başkaları gibi manevi duygularımızı gizlemedik'
Biz manevi duygularımızı başka kimseler gibi gizlemedik ve sırf bu yüzden hakkımızda çirkin ithamlar ortaya atılıyor. İlk ve son kez söylüyorum. İstanbulspor ve yönetimi şerefsizliğin, haysiyetsizliğin olduğu hiç bir yerde olmaz. Bizi kimseyle karıştırmayın. Bu da böyle biline... 

'İstanbulsporlular merak etmesin...'
İstanbulspor olarak transfer dönemi boyunca eleştirildik. Biz 10-15 transfer yapalım mentalitesiyle yola çıkmadık. 2 transferimiz dışında 4-5 oyuncu daha kadromuza katıp hedeflerimiz doğrultusunda yürüyeceğiz. Zamanımız var, şartlar da oluşacak. İstanbulsporlular merak etmesin. Tüm bunlardan bağımsız kulüplerimize hedefleri doğrultusunda başarılar diliyorum. 2022-2023 sezonu hayırlı uğurlu olsun.