İstanbul'da etkisini giderek artıran kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Akşam saatlerinde kar yağışının artacağı yönünde uyarılar verilirken, bazı yollar trafiğe kapandı.

E-5 TRAFİĞE KAPANDI

Beyikdüzü-Büyükçekmece arasında E-5 kara yolu trafiğe kapandı. Bu kapsamda yolda olan birçok araç trafikte kaldı. Ekipler ise yolu açmak için mücadele veriyor.

"ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYALIM"

Bir diğer yandan İstanbu Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşlara olası bir kaza konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım." uyarılarında bulundu.

TRAKYA'DAN İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul'a girişlerin kapatıldığını duyurdu. KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Trakya tarafından İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmıştır. Araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul dan kar yağışı ile ilgili duyurular #1

İSTANBUL'A ULAŞIM SAKARYA'DAN İTİBAREN DURDURULDU

KGM'den yapılan bir diğer açıklamada ise, "İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki tır trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur." denildi.

AVM'LER 19.30'DA KAPANACAK

Kar yağışı nedeniyle alınan önlemler art arda gelirken Yerlikaya, AVM saatlerine ilişkin duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada ise  "İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'ler bu akşam itibarıyla; 19.30’da kapanacaktır. Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim." ifadeleri kullanıldı.

OTOGARLARDAN ÇIKIŞLAR SABAH 08.00'E KADAR DURDURULDU

Kara yolları trafiğe kapanırken, edinilen bir diğer bilgiye göre İstanbulda Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışların yarın 08.00'e kadar durdurulduğu bildirildi.

İstanbul dan kar yağışı ile ilgili duyurular #2