Haberlobi - Haber Servisi // Yurt genelinde son günlerde meydana gelen aşırı kar yağışları özellikle İstanbul'da hayatı felç etti. Otoyollarda sabahlayanlar ve havaalanlarında mahsur kalanlarla kabus gibi bir gece geçiren vatandaşlar yolların açılıp evlerine dönmeyi bekliyor.

Hava ve kara yolu ile ulaşımın durduğu İstanbul'da radikal kararlar alınırken; muhalefet ile iktidar arasında adeta 'kar savaşı' çıktı.

AW526895_05

İstanbul'un CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'belediyeye ait yolların' ekiplerce yoğun bir çalışmayla açıldığını aktardı. Buna karşılık iktidar cephesinden bir görüntü paylaşıldı. İmamoğlu'nun balık restorantında giriş yaptığının görüldüğü fotoğrafı paylaşanlar 'Herkes kar yüzünden mağdur olmuşken; İmamoğlu yemek yiyor' mesajını verdi.

Ardından açıklama yapan İmamoğlu, "Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama "vurun abalıya" misali malum medyada varsa yoksa İBB'den bahsediliyor. 3 yıldır süren İstanbul'u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM'dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu. Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından sosyal medya üzerinden bir görüntü daha paylaşıldı. İmamoğlu'nun dün gece balıkçı da İngiliz Büyükelçisi Dominic Chilcott ile Sarıyer'deki balık restorantına giriş yaptığı görüldü.

ekrem_3354

ekrem-imamoglu_89

Bu fotoğrafın ardından AK Partii Alpay Özalan, "CHP ve Ekrem İmamoğlu, kendilerini destekleyen ne kadar besleme gazeteci ve ünlü varsa ofsayta düşürdü. Hepsi paylaşımlarını siliyor. Şimdi gelelim şu meseleye. İstanbulluları yüzüstü bırakıp İngiltere Büyükelçisi ile ne görüştünüz?" dedi.

Son olarak İBB'nin kar yağışına karşı tüm önlemleri aldığını belirten İmamoğlu bu görüntüleri paylaştı:

istanbul_5006

istanbul_6259