Akıllı telefon kullanıcıları arasında Android ve iOS arasındaki tercih konusu sürekli tartışılıyor. Ancak, akıllı telefon marka sadakati konusunda Apple, Kuzey Amerika'daki kararlı hayran kitlesiyle en üstün olanıdır. Genel halkın Android'e yönelmesine rağmen, Apple en iyi akıllı telefon markası unvanını elinde bulunduruyor.

AddictiveTips tarafından yapılan son anket, Amerikalıların akıllı telefon markalarına olan sadakatlerinin ne kadar olduğunu ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Anket, kullanıcıların demografilerine, çalışma hayatlarına ve farklı bir markaya geçme fikrine karşı ne kadar açık olduklarına odaklanıyor. Ankete binin üzerinde Amerikalı katıldı ve katılımcıların yarısı Android kullanıcısı, diğer yarısı ise iPhone kullanıcısıydı. Bulgular oldukça ilginç.

Araştırma, iPhone kullanıcılarının (%94), Android kullanıcılarına (%80) kıyasla daha sadık olduklarını ortaya koyuyor. İlginç bir şekilde, yöneticilerin %33'ü iPhone kullanıcısı olma eğilimindeydi ve %63'ü aynı markayı kullanan meslektaşlarıyla daha rahat çalıştıklarını düşündüklerini belirtti. Ayrıca, araştırmacılar, iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarına göre yılda 15 gün daha fazla akıllı telefon ekranına baktıklarını keşfettiler. Dahası, iPhone kullanıcılarının %60'ı, Twitter uygulaması App Store'dan kaldırılırsa Android'e geçmeyi düşünebileceklerini iddia etti.

Bunun yanı sıra, iPhone kullanıcılarının %72'si mevcut telefonlarından memnun olduklarını bildirirken, Android kullanıcılarının sadece %66'sı memnun olduklarını ifade etti. AddictiveTips, bunun Apple'ın sorunsuz bir şekilde birlikte çalışan bir dizi cihaz tasarlamasından kaynaklanabileceğini öne sürüyor. Son olarak, rapor, iPhone ve Android kullanıcılarının %80'inin Elon Musk'tan bir akıllı telefon satın alabileceklerini söyleyerek sıradışı bir bulguya yer veriyor.

teknolojioku